Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

«Εξυπνα» αυτοκίνητα θα «διαβάζουν» τα όρια ταχύτητας


Engineer

Recommended Posts

H νέα τεχνολογία θα βοηθά τους οδηγούς να αποφεύγουν τα πρόστιμα της Τροχαίας και να οδηγούν ασφαλέστερα, κάνοντας λιγότερα ατυχήματα. Ο οδηγός πάντως, αν θέλει, θα μπορεί να υπερνικήσει την αυτόματη επιβράδυνση του οχήματός του, πατώντας σταθερά το γκάζι, αλλά θα μπορούν να επιταχύνουν μόνο έως 8 χιλιόμετρα πάνω από το όριο ταχύτητας.

 

Φαντάζομαι στην Κορίνθου - Πατρών τα φορτηγά με σπασμένους readers ταχύτητας να προσπερνούν τα ΙΧ & αισθάνομαι ήδη ασφάλεια.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ήδη υπάρχουν συστήματα που σου λένε (σε συμβουλευτικό επίπεδο) τα όρια ταχύτητας στο δρόμο που βρίσκεσαι. Απλά τώρα σκέφτηκαν να συνδέσουν αυτό το σύστημα με τον ψεκασμό του κινητήρα.

 

 

Πάντως πολλά ηλεκτρονικά σε ένα αμάξι..Πρόβλημα, θες από συντήρηση, θες από πρακτικότητα πολλά... 

 

Δε συμφωνώ σ' αυτό. Μακροπρόθεσμα μειώνεται η κατανάλωση και η φθορά και αυξάνεται η ασφάλεια. Άσε που η σχετική τεχνογνωσία έχει αρχίσει να διαχέεται με αποτέλεσμα ο οδηγός να μπορεί να κάνει πολλά πράγματα μόνος του, χωρίς να εξαρτάται από τους διάφορους μάστορες, οι οποίοι είναι οι ζημιωμένοι της υπόθεσης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω... ίσως γέρασα. Δεν τρέχω ποτέ και είμαι τυπικός μέχρι αηδίας αλλά δε μου αρέσει να μου περιορίζεις τη δυνατότητα να παρανομήσω με πρόσχημα την ασφάλεια. Δεν θα επέλεγα ένα σύστημα τέτοιο. Και αν είναι ανάγκη να υπερβείς τα όρια τότε θα γίνεται απενεργοποίηση να φανταστώ χειροκίνητα. Καλά μέχρι να το δούμε και εδώ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.