Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Ρωσία προτείνει έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο που θα τη συνδέει με την Αλάσκα


Engineer

Recommended Posts

Τη δημιουργία του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου στον κόσμο πρότεινε ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηρόδρομων, Βλαντιμίρ Γιακούνιν, σύμφωνα με τους Siberian Times. Ο δρόμος θα διασχίζει όλη τη Ρωσία και θα τη συνδέει με υπάρχοντα οδικά δίκτυα σε Ευρώπη και Ασία.

 

Το σχέδιο, που ονομάζεται Υπερευρασιατική Ζώνη Ανάπτυξης, προβλέπει έναν τεράστιο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει τα ανατολικά σύνορα της Ρωσίας με την αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα, διασχίζοντας ένα κομμάτι στη Βερίγγειο θάλασσα, που διαχωρίζει την Ασία από τη Βόρεια Αμερική.

 

Σύμφωνα με το πρότζεκτ, που αποκαλύφθηκε σε μία συνάντηση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, ο αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί κατά μήκος του υφιστάμενου υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου, μαζί με ένα νέο δίκτυο τρένων και αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

 

Η απόσταση ανάμεσα στα δυτικά και ανατολικά σύνορα της Ρωσίας είναι περίπου 10.000 χιλιόμετρα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το πώς θα καλυφθεί το κενό ανάμεσα σε Σιβηρία και Αλάσκα (πλοίο, γέφυρα ή τούνελ), ενώ ο δρόμος πιθανότατα θα συνεχίζει στην Αλάσκα βόρεια από την πόλη Nome.

 

Σύμφωνα με το CNN, η Nome είναι απομονωμένη και δεν συνδέεται με το κεντρικό οδικό σύστημα της πολιτείας, που σταματάει στο Fairbanks. Υποθέτοντας ότι ένας δρόμος κατασκευάζεται προς το Nome (η ιδέα έχει μελετηθεί από την πολιτεία) ένα δυνητικό οδικό ταξίδι από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη θα κάλυπτε 20.777 χιλιόμετρα.

 

Το ρωσικό σχέδιο, αν πραγματοποιηθεί ποτέ, υπολογίζεται ότι θα κοστίσει «τρισεκατομμύρια δολάρια». Σύμφωνα με τον Γιακούνιν, ωστόσο, τα μεγάλα οικονομικά οφέλη μακροπρόθεσμα θα κάλυπταν την τεράστια αυτή δαπάνη. Ο Γιακούνιν, σύμφωνα με το CNN, θεωρείται φίλος του Πούτιν και σύμφωνα με κάποιες πηγές, πιθανός διάδοχός του στην προεδρία.

 

Πηγή: www.lifo.gr - http://www.lifo.gr/now/world/63352

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τρέχω να αγοράσω ελέω και χαμηλού ρουβλιού εκτάσεις χιονιού στη Νότια Σιβηρία! Σε 100 χρόνια θα είμαι εκατομμυριούχος!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

εγω θα τους πρότεινα μετα την μοσχα να τραβήξουν βόρια και μεσα στα χιονια και στον παγο να φτιαξουν παγοδρομο ... ετσι τα αυτοκινητα πανω σε ειδικες κατασκευες θα τσουλανε και δεν θα καταναλωνουν σχεδον καθολου ενεργεια... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

20000 με μια μεση ταχυτητα 100 χιλιομετρα την ωρα, θελουμε 200 ωρες,με 8 ωρες οδηγηση τη μερα θελουμε 25 μερες και φυσικα μεγαλο σερβις οταν φτασουμε στην αλλη ακρη.

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Ο χάρτης στην εικόνα δεν είναι σωστός. Αυτή η προβολή δεν είναι  κατάλληλη για τόσο μεγάλες αποστάσεις κοντά μάλιστα στους πόλους. Χρειάζεται σφαιρικός χάρτης για να δούμε ποιά είναι η πραγματική χάραξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.