Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΟΝ Ν.4178... ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ;;;


JTB

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα... Εχω τακτοποιήσει εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης που αντιμετωπίζει προβλήματα αδειοδότησης. Συγκεκριμένα μιλάμε για μεγάλη έκταση, 3 κτίρια και 2 υπόστεγα. Παράλληλα άλλος συνάδελφος "τρέχει" τις διαδικασίες αδειοδότησης. Ενα από τα ζητούμενα δικαιολογητικά, είναι και η "Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας" στην οποία δηλώνει ΥΠΕΥΘΥΝΑ ο αρμόδιος μηχανικός ότι γράφει η επισυναπτόμενη εικόνα.. 
ΟΜΩΣ:
1. Η δηλωση στατικης επαρκειας αποτελει γνωματευση και εκτίμηση του μηχανικου για την εφαρμογη της στατικης μελετης και την επαρκεια της για τη χρηση που προκειται να εγκατασταθει στο κτιριο. Ετσι, π.χ. ενα κτιριο που προοριζοταν για μια χρηση Α, μελετηθηκε με καποια φορτια που μπορει να μην αρκουν για χρηση Β που επιθυμει ο ιδιοκτητης να εγκαταστησει.

2. Με δεδομενο το παραπανω η δυνατοτητα συνταξης μιας τετοιας δηλωσης ΠΡΟΫΠΟΘΈΤΕΙ την ύπαρξη στατικης μελετης η οποια σε αυθαιρετο κτισμα δεν υπαρχει.

3. Η μονη σωστη και νομιμη περιπτωση για τη συνταξη ΔΗΛ. ΣΤΑΤ. ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ στη περιπτωση αυθαιρετου ή τακτοποιημενου κτισματος και ΚΥΡΙΩΣ ΒΙΟΤ/ ΒΙΟΜΗΧ. κτιριου ειναι να προηγηθει η μελετη στατικης επαρκειας η οποια ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για την ολοκληρωση της τακτοποιησης ... απλως δινεται η δυνατοτητα να γινει εντος μεγαλου χρονικου διαστηματος.

Συμφωνείτε με τα παραπάνω;;; Εχω δίκιο που λέω στον πελάτη ότι δεν είναι εφικτό να δηλώσει κάποιος - χωρίς να παρανομήσει / παρατυπήσει - την στατική επάρκεια της εγκατάστασης;
Τι θα κάνατε εσείς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

post-19320-0-15202300-1427403700_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Είναι εντελώς αυθαίρετο,ή έχει γίνει αλλαγή χρήσης,η αλλαγή χρήσης έχει επιφέρει δυσμενέστερα φορτία?Αφού μιλάς για βιομηχανία & μηχανήματα λογικά ναι.

 

Θεωρώ πως σε κάθε περίπτωση πάντως, πολύ σωστά ζητάς να προηγηθεί μελέτη στατικής επάρκειας για να βεβαιώσεις είναι στατικά επαρκές στα νέα φορτία που θα του ανατεθούν.

Έτσι κι αλλιώς εξήγησέ του πως ανεξαρτήτως της αδειοδότησης απ'το ανάπτυξης  και για να κλείσει τα δικαιολογητικά του 4178 πάλι θα χρειαστεί τη βεβαίωση (3,5 χρόνια περιθώριο νομίζω).

 

Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το κτίριο βγει τελικά στατικά ανεπαρκές τι γίνεται με την διαδικασία της νομιμοποίησης?

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι του επισπεύδοντος ... αν θέλει να λειτουργήσει θα κάνει τη ΜΣΕ τώρα.

Αν προκύψει ανεπάρκεια θα ενισχυθούν τα κτήρια.

Μετά την πλήρη υλοποίηση της ενίσχυσης (με άδεια) μπορούν να δοθούν και οι βεβαιώσεις.

 

[αν πρόκειται για κατηγορίες 1 ή 2, εγώ προσωπικά φεύγω ...]

Link to comment
Share on other sites

Το σοβαρότερο των προβλημάτων της συγκεκριμένης περίπτωσης δεν είναι τα φορτία... Είναι ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη με έναν εκ των συνιδιοκτητών και μάλιστα μέρος της είναι και η διαδικασία της τακτοποίησης (Βλ. προσφυγές ΣΥΠΟΘΑ κλπ) . Ετσι, δεν είναι δυνατόν να αποκλίνω από το 100% της νομιμότητας. 

Δεν πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα γιατί τα μηχανήματα βρίσκονται σε ισόγειο χώρο, επί εδάφους.... άρα δεν έχω φορτία που με ενδιαφέρουν από τη λειτουργία της επιχ/σης. Οσο για τον Φ.Ο. είναι ισχύρός, μεταλλικός.

 

ΟΜΩΣ, δεν μπορώ να διαβεβαιώσω κάτι στον αέρα, σωστά; Η διαδικασία - πόσο μάλλον με την απειλή δικαστικής διαμάχης - θα πρέπει να ακολουθηθεί... Και έχω δίκιο για τη διαδικασία, δεν έχω;

 

Οπότε, δεν σκέφτομαι να προχωρήσω παρά μόνο με πλήρη εξασφάλισή μου.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι του επισπεύδοντος ... αν θέλει να λειτουργήσει θα κάνει τη ΜΣΕ τώρα.

Αν προκύψει ανεπάρκεια θα ενισχυθούν τα κτήρια.

Μετά την πλήρη υλοποίηση της ενίσχυσης (με άδεια) μπορούν να δοθούν και οι βεβαιώσεις.

 

[αν πρόκειται για κατηγορίες 1 ή 2, εγώ προσωπικά φεύγω ...]

 

Ακριβώς...

γι'αυτό και όταν κλείνουμε δουλειά 4178 πλην κατοικίας πρέπει πάντα να προετοιμάζουμε εξ'αρχής τον αγαπητό πελάτη και για την πιθανότητα ενός δυσμενούς σεναρίου που θα εξαρτηθεί απ΄το αποτέλεσμα της μελέτης και είναι καθαρά πρόβλημά του...για να μη σε κυνηγάει μετά πως τάχα του κόλλησες τη διαδικασία νομιμοποίησης κλπ κλπ...

 

jtb για μένα είναι απολύτως ορθό να απαιτήσεις μελέτη στατ.επάρκειας όπως και να'χει...πόσο μάλλον όταν ακούω για δικαστικές διαμάχες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.