Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή καθεστώτος πρόσληψης ΙΚΑ -> ΤΣΜΕΔΕ


thief

Recommended Posts

να ερθει η επιθεωρηση εργασιας ή το εφκα και να του κόψει προστημο που ειναι 10500 ... και να ξερεις θα γινει γιατι ειναι η πολιτικη του υπουργειου .... μπορει και να εχει γινει ηδη καπου ...

Link to comment
Share on other sites

στάσου γιατί ίσως δε κατάλαβα καλά. ποιές είναι οι περιπτώσεις που μια εργασία με μπλοκάκι σηκώνει πρόστιμο; μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόστιμο αναφέρεται στις περιπτώσεις όπου υπάρχει εξαρτημένη εργασιακή σχέση αλλά κατά τον έλεγχο, οι εισφορές για εξαρτημένη εργασία δεν φαίνεται να πληρώνονται από την εταιρία. Τότε πληρώνει πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

Παράδειγμα:

 

Πάει το ΙΚΑ και ζητάει τη λίστα με τους εργαζομένους και τις εισφορές τους. Τον τάδε εργαζόμενο (μπλοκάκι) που εργάζεται εκεί δεν τον βρίσκει σε αυτή την λίστα. Ρωτάει γιατί δεν είναι ασφαλισμένος στο ΪΚΑ εφόσον είναι εργαζόμενος εκεί. Η απάντηση είναι ότι δεν έχει προσληφθεί και είναι με παροχή υπηρεσιών ως Ε.Ε. για τον τάδε λόγο. Το ΙΚΑ τότε ζητάει αποδείξεις ότι πράγματι δεν υπάρχει εξαρτημένη εργασιακή σχέση και δεν απαιτείται να πληρώνονται εισφορές στο ΙΚΑ.

 

Από post στο παραπάνω link: "για να αποδεικνύεται οτι ο μπλοκακιας έχει και εργοδότες μα και λιανικές πωλήσεις δηλ. ότι έχει πελατεία και δεν έχει εξάρτηση από έναν ή 2 εργοδότες!!!σε έλεγχο ζητάνε , ΑΠΥ ΚΑΙ ΤΠΥ  2 τελ ετών , βεβαίωση απογραφής στον π.χ. ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ, κλπ, σύμβαση ανεξάρτητων υπηρεσιών που να τεκμαίρεται ότι δεν απασχολείται εκεί πάνω από 4 ήμερες και δεν είναι εξαρτημένη εργασία και ακόμη φορολογικές δηλώσεις και βιβλία εσόδων-εξόδων"

 

Εάν δεν υπάρξουν επαρκείς αποδείξεις  ότι πράγματι δεν υπάρχει εξαρτημένη εργασιακή σχέση ή και όταν αποδειχθεί ότι πληρώνεται "μαύρα", τότε ισχύει το πρόστιμο.

 

Τώρα με τον ΕΦΚΑ, ίσως να γίνει κάτι αντίστοιχο όπως με το ΙΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

συν ολα αυτα που λεει ο φίλος και το οτι θα επρεπε περα απο την ασφαλεια σου στο ΤΣΜΕΔΕ ειτε ως μισθωτο ειτε ως μπλοκακια να σε ασφαλιζει και στο ικα για τον κινδυνο στην εργασια καπως ετσι το λενε ..πραγμα που δεν κανει κανεις .. αν εισαι σε γραφειο οκ αλλα αν εισαι σε βιομηχανια ή εργοταξιο τι γινεται ;;; υπαρχει θεμα και η τωρινη πολιτικη ειναι να μοιραζουν προστιμα με το παραμικρό .. ας πουμε οτι με το μπλοκακι εισαι οκ και πληρωνεις εσυ ή ο εργοδοτης την αντοιστηχει εισφορα ... παλαια επρεπε κανονικα να σε ασφαλισει και στο ικα ..τωρα που ειναι το εφκα δεν ξερω πως πρεπει να γινει αν εισαι με μπλοκακι ..διαφορετικα πρεπει να σε ασφαλισει ως μισθωτο μηχανικο για να ειναι νομιμος 

Edited by george68
Link to comment
Share on other sites

δηλαδή αν κάποιος ήταν άτυχος και δε σταύρωσε πελάτη πλην του συγκεκριμένου που τον πιάσανε επί τω έργω θα μπει πρόστιμο; μήπως είναι λίγο τυπικά όλα αυτά και με την κατάλληλη σύμβαση, άντε και με μια υπεύθυνη δήλωση να είσαι οκ; διότι αν είναι πρόβλημα για τον εργοδότη είναι πρόβλημα και για τον εργαζόμενο που στην τελική θα απολυθεί για να καλυφθεί το πρόστιμο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.