Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία των Πολυτεχνείων


zio7

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό που λέει το δημοσίευμα ισχύει αν θυμάμαι από το 2010, τώρα νεό πραμα είν' τούτ' ???.

Εγω προσωπικά είχα κάνει αίτηση στο ΑΠΘ τότε και μου χορήγησαν το παρακάτω:

post-2272-0-97139400-1427700002.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι βεβαιώσεις δεν είχαν καμία αξία, αφού μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζονται πουθενά, όπως πχ στο δημόσιο κατά την διαδικασία μοριοδότησης των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων.

Οι διπλωματούχοι πενταετούς φοίτησης έχουν τα ίδια μόρια όχι μόνο με τα πανεπιστήμια τετραετούς φοίτησης αλλά και με τους απόφοιτους ΤΕΙ, δηλαδή τριετούς φοίτησης!!!!!

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για να έχει νόημα κάποιο πιστοποιητικό πρέπει να δημιουργεί μια διαφοροποίηση μεταξύ των υποψηφίων της ίδιας θέσης. Οι απόφοιτοι των σχολών που δεν αντιστοιχίστηκαν με μάστερ (πχ ΤΕ) διαγωνίζονται για δικές τους θέσεις στις οποίες δεν έχουμε πρόσβαση για να αποκτήσουμε κάποιο προβάδισμα.

 

Αυτό που δεν είμαι σίγουρος πώς γινόταν ήταν το εξής: οι απόφοιτοι των ξένων πολυτεχνείων τετραετούς φοίτησης (3 μπατσελορ +1 μάστερ) ισοδυναμούσαν με τον έλληνα διπλωματούχο (5) ή με τον έλληνα διπλωματούχο που είχε και μεταπτυχιακό (5+2)?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απο οσο γνωρίζω οι 3+1 έδιναν επιπλέον μαθήματα που όριζε το δοαταπ στις αντίστοιχες πολυτεχνικές σχολές και έτσι οι 3+1 έπαιρναν ισοτιμία με τα ελληνικά πολυτεχνία 5αετούς διάρκειας.

Link to comment
Share on other sites

και για να περάσει ο (3+1) σε μόρια τον απόφοιτο πενταετούς με μεταπτυχιακό (5+1) τι πρέπει να κάνει? δεύτερο μάστερ? αυτό δεν έχω καταλάβει..

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα πολυτεχνεία δίνουν τέτοιες βεβαιώσεις στους απόφοιτους, χωρίς όμως να έχουν κάποια συγκεκριμένη ισχύ. Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι M.Εng άλλοι Μ.Sc αλλά σε μόρια τίποτα. Νομίζω αυτές οι βεβαιώσεις είχαν ξεκινήσει από το ΕΜΠ και μετά έδιναν όλοι οι Πρυτάνεις των πολυτεχνείων.


Τώρα σκέφτονται να υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία όπου με μάστερ θα ισοδυναμούν τα πτυχία που χορηγούν τα Πολυτεχνεία, οι Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές ύστερα από ενιαίες και αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές.


Για το θέμα αυτό ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, συναντήθηκε προ ημερών με την αντιπρόεδρο του ΤΕΕ και πρώην αντιπρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, η οποία επανέφερε το αίτημα των Πολυτεχνείων της χώρας, να θεσμοθετηθούν αδιάσπαστες πενταετείς σπουδές που θα οδηγούν σε μάστερ πλάι στις διασπασμένες (σε τρία χρόνια για πτυχίο και 1-2 ακόμη για μάστερ) που παρέχουν αγγλοσαξονικές Σχολές Μηχανικών.


 


Ο 3+1 εξωτερικού δεν νομίζω να έχει παραπάνω μόρια από έναν με Master. Η ισοτιμία γίνεται με απόφοιτους πολυτεχνείου 5ετους φοίτησης.


Με Master μετά το 3+1 θα έχει ακριβώς τα ίδια μόρια με έναν 5ετους φοίτησης με MSc, όχι παραπάνω. 


Edited by gianni_s
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, το έχουμε ξανασυζητήσει. Είναι κανονικά MEng (Master of Engineering) και αναγνωρίζεται από υπηρεσίες του εξωτερικού ώς Μαστερ.

Φυσικά δεν είναι MSc αλλά ούτε και BSc.

Το πιστοποιητικό μεταφρασμένο επίσημα, εγω΄προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει σε υπηρεσία του εξωτερικού...

Το Ελληνικό δημόσιο δεν το αναγνωρίζει. Ίσως απαιτείται κάποιος νόμος (όπως καλή ώρα...)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή εχω τελειώσει στην Αγγλία 3+1 (Beng+MSc) στη συνέχεια μέσω ΔΟΑΤΑΠ έδωσα στο ΕΜΠ 5 μαθήματα και έγινα διπλωματούχος. Το μεταπτυχιακο που έκανα συγχωνεύτηκε με το πτυχίο και δεν μετράει έξτρα σε διαγωνισμούς δημοσίου. Μετράει μονο στο εξωτερικο σαν παραπάνω προσόν απο έναν 5ετης διπλωματούχους έλληνα

Αυτο που σας δίνουν σαν βεβαίωση δεν μετράει πουθενά στον κόσμο

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Στο ελληνικό δημόσιο μόνο σε μισθολογικά θέματα θα μπορούσε να έχει ισχύ. Για να αποκτήσει ισχύ ως προσόν πρόσληψης θα πρέπει να υπάρξουν θέσεις που να απευθύνονται σε πολυτεχνίτες και μη πολυτεχνίτες και να προτιμώνται κατά προτεραιότητα οι πολυτεχνίτες λόγω του ότι έχουν το μάστερ. Αν η θέση απευθύνεται αποκλειστικά σε ένα μόνο τίτλο, λογικό είναι τέτοια χαρτιά που απονέμονται στον τίτλο (άρα σε όλους) να μην έχουν κανένα νόημα. Ο νόμος λοιπόν που χρειάζεται για να αποκτήσει νόημα το μάστερ είναι το να βγαίνουν πιο ανοιχτές προκηρύξεις σε στυλ ιδιωτικού τομέα: ζητούνται στελέχη διοίκησης (όχι απαραίτητα να έχουν πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων). Οπότε ένας μηχανικός που έχει εξειδικευτεί στη διοίκηση να μπορεί να συμμετάσχει και να υπερέχει του αποφοίτου διοίκησης επιχειρήσεων που δε θα ισοδυναμεί με μάστερ.

 

Αλλιώς η αξία του χαρτιού περιορίζεται στο εξωτερικό ώστε να μην υστερεί ο έλληνας διπλωματούχος του άγγλου μαστερούχου.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.