Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ψευδη αδεια σε μη αρτιο μη οικοδομησιμο


Kostas_3

Recommended Posts

Καλημέρα ,

 

επειδή εχω κάποιες διαφωνίες με συναδέλφους παρακαλώ μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο εξης?

 

κατοικία με (ψευδή) αδεια , εκτός σχεδίου πως τακτοποιείται? στην επιλογή ''με οικοδομική άδεια'' βάζω ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

εγώ θεωρώ πως βάζω ΟΧΙ διότι το οικόπεδο είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο (είχαν δοθεί ψευδή ορια και προστέθηκε ενα ξένο οικόπεδο στο τοπογραφικό της ΟΑ για να συμπληρωθούν τα τετραγωνικά για να χτιστεί).

 

Οι συνάδελφοι μου μου λενε πως απο την στιγμή που εκδοθεί ΟΑ και δεν εχει ανακληθεί τοτε μπορω να βάλω ΝΑΙ. και ετσι να λάβω υπόψιν μου την άδεια βοηθώντας στην ουσία τον πελάτη διότι το πρόστιμο θα ειναι σημαντικά μικρότερο. Θα είμαι καλυμμένος εαν κάνω κατι τέτοιο?

Link to comment
Share on other sites

δες αυτη τη συζητηση με τον σταυρο και τον ΚΑΝΑ

 

 

 

 

http://www.michanikos.gr/topic/35833-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-Α-Φύλλα-καταγραφής-του-Ν4178/?p=594982

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

οκ πολυ λογική και σωστή μου φαίνεται η απάντηση του φιλου GreekNick. να ρωτήσω το εξής, και αν ενας ειχε χτισει ενα σπιτι το 95 2000? κάπου εκει και ειχε 2050 τ.μ οικόπεδο έβγαλε τη αδεια ολα καλα ως εδω, μετα απο χρονια πηγε ο γείτονας και του ειπε εχεις λαθος την περίφραξη βαλτη πιο μεσα κλπ. και ο άνθρωπος για να μην τσακωθεί (άσχετα με αν ηταν σωστά η λαθος η περίφραξη) ειπε ε δε παει στο καλο για 100 μετρα...  ας του τα δωσω....

 

σήμερα βγαίνει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο αλλα τοτε η αδεια ειχε βγει νόμιμα,,, τι κάνουμε? οπως καταλαβαίνετε κανω λιγο τον δικηγόρο του διαβόλου για να καταλάβω καλύτερα

 

επίσης εαν εχει πάει στο κτηματολόγιο και διχνει οτι το οικόπεδο ειναι διαφορετικό ΠΡΕΠΕΙ να το λάβω υπόψιν η οχι προσπερνάω?

Edited by Kostas_3
Link to comment
Share on other sites

Αν έγινε έτσι,τότε δυστυχώς ο πελάτης προκειμένου να μην τσακωθεί χαντάκωσε την ιδιοκτησία του.Σήμερα είναι μη άρτιο,μη οικοδομήσιμο,η άδεια θεωρείται ισχυρή μεν,αλλά αν φάει καμιά καταγγελία πάει για ακύρωση κ.λ.π.
Αυτά τα μη άρτια έχουν καταντήσει αφόρητα κουραστικά (ως προς τη συχνότητα εμφάνισης,το ψυχοφθόρο της ενημέρωσης του πελάτη αλλά και την πιθανότατη απώλεια-πάγωμα της τακτοποίησης)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και να προσθέσω στα πολύ σωστά που ειπώθηκαν ότι αποτελεί  "κοινό μυστικό", τα γήπεδα άρτια κατά παρέκκλιση,  με επιφάνειες πολύ κοντά στα 2.000 τ.μ (π.χ 2.020, 2050 τ.μ) συνήθως ήταν  "μπαλαμουτιασμένα" για να βγει η άδεια από τους συνήθεις ύποπτους "αδειάκηδες" της εποχής εκείνης.

Πόσο μάλλον όταν επήλθε και μετακίνηση των ορίων ως προς το δυσμενέστερο.

Εξάλλου και στο τροποποιημένο παράρτημα το αναφέρει. Επιλέγεται χωρίς άδεια όταν το γήπεδο προκύπτει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο παρά τα αντιθέτως αναφερόμενα στην οικοδομική άδεια. 

Link to comment
Share on other sites

μια αλλη πελάτισσα δείχνει πως το οικόπεδο της ειναι εντος οικισμού... (κατι σκατ..ειναι εντος) γιατι δείχνει οτι εχει ενα κομματάκι απο ενα ξένο οικόπεδο το οποιο ειναι εντος. εφόσον δεν χρειάζεται νεο τοπογραφικό για τα εντός οικισμού (εγω ειχα κανει εναν ελεγχο ετσι και αλλιος γιατι εχω τα μηχανήματά και είδα οτι δεν είναι .θα μπορούσα ομως να μην το κάνω απλα ετυχε βασικα τωρα που θυμάμαι καλύτερα μου ειχε δειξει έγγραφα απο κτιματολογιο που έδειχναν αλλη μορφολογία οικοπέδου γιαυτο έλεγξα , αλλα απο οτι ξερω θα μπορούσε και να μην μου τα δείξει) μπορώ να βάλω ΝΑΙ στο  [με οικοδομική άδεια] η κόβω το κεφάλι μου μόνος μου? γιατι σε αλλη περίπτωση τακτοποίησης να μου φέρει ενας πελάτης κατι αντίστοιχο και να μην ελέγξω ρε παιδιά ... για πιο λόγο να το κάνω δηλαδή..και μετα να τρεχω...

Link to comment
Share on other sites

αααααλο τωρα... ο πελάτης μου λεει επειδή εχει ξεμπαζωμένο υπόγειο να το ξαναμπαζώσει..αλλα όχι δεν σταματάμε μόνο εκεί θέλει να μπαζώσει και το ισόγειο....πραγματικά τι τον συμβουλεύω? η υπόθεση με έχει κουτιάνει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπερα. Επειδη διαβαζω εδω κ εκει περι μετρησης γηπεδου/οικοπεδου που βγαινει τωρα μη αρτιο ενω εχει αδεια και δεν βγαζω ακρη.. δηλωνεται εξ ολοκληρου αυθαιρετου ή αφορά τις αυθαιρεσιες οτι δεν εχει ΟΑ (αυθαιρεσιες,οκ το βρηκα στο παραρτημα)

Edited by Architect90
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.