Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Βεβαιωση αποδοχων απο ελευθεριο (παρακρατησης) ηλεκτρονικά


sarcs

Recommended Posts

On 10/4/2021 at 1:08 ΠΜ, Roy_Hobbs said:

καλησπέρα, προσπάθησα να υποβάλω βεβαίωση αποδοχών για το 2020 μιας και είχα παρακρατήσει κάποιους φόρους 20%. Επέλεξα τη βεβαίωση αποδοχών από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αφού δημιούργησα το zip αρχείο και προσπάθησα να το ανεβάσω στο taxis, μου έβγαλε μήνυμα λάθους ότι: 

Γραμμή 4 : ΛΑΘΟΣ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ......................... (έχει το όνομα του εδώ)

Γραμμή 5 : ΛΑΘΟΣ ΕΙΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΟ ......................... (έχει το όνομα του εδώ)

Σαν είδος αποδοχών είχα επιλέξει '01' τακτικές αποδοχές. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέει για το 'μισθωτό' αφού δεν είναι μισθωτός.

Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει?

ευχαριστώ

Φταίει ότι επέλεξες κωδικό εισοδήματος που σχετίζεται με μισθωτή απασχόληση και όχι επιχειρηματική δραστηριότητα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση, το έψαξα λίγο και βρήκα την Α.1052/21 https://www.taxheaven.gr/circulars/35931/a-1052-2021 σύμφωνα με την οποία (έτσι καταλαβαίνω τουλάχιστον) για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, όσοι έχουμε παρακρατήσει φόρο και έχουμε υποβάλει προσωρινές δηλώσεις με μηνιαίες αναλυτικές εγγραφές, δεν έχουμε υποχρέωση υποβολής της ετήσιας δήλωσης. Κάτι αντίστοιχο διαβάζω και στις ερωτοαπαντήσεις εδώ . Είναι όντως έτσι?

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Σωστά διάβασες . Η υποχρέωση αποστολής ετήσιας βεβαίωσης για τα εισοδήματα αυτής της κατηγορίας υπάρχει (τουλάχιστον για την χρήση 2020) , μόνο για όποια παρακράτηση έγινε στα πλαίσια εισοδήματος από εργολαβίες κλπ , δηλαδή για όποια παρακράτηση έγινε με συντελεστή 3%. (η προηγούμενη δημοσίευση στην οποία και απάντησα δεν διευκρίνιζε αν αφορούσε υποβολή μηνιαίας ή ετήσιας βεβαιώσεως . Βεβαίως έπρεπε να το εξειδικεύσω εγώ. Μea coulpa ...επί αυτού ).

 

Edited by SOTHRIS
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καλησπέρα,

βλέπω ότι για τη χρήση 2021 έχει ανοίξει εδώ η δυνατότητα υποβολής της ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών. Για κάποιες παρακρατήσεις (20%) που έκανα το 2021, υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης? (για το 2020 δεν υπήρχε υποχρέωση)

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση, συνεπώς για τη χρήση 2021 αρκούν οι υποβληθείσες μηνιαίες βεβαιώσεις αποδοχών και δεν κάνουμε απολύτως τίποτα για την ετήσια, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.