Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Εκκλησία: Τι συνέβη με το κτίριο του υπ. Παιδείας


Engineer

Recommended Posts

Από την στιγμή που η εκκλησία συμμετέχει στην κρατική διοίκηση κάθε κυβέρνησης με το παραπάνω υπουργείο,τότε γιατί το κράτος (η εκκλησία) πρέπει να πληρώνει ενοίκιο?? Μήπως για άλλη μια φορά παίρνει λεφτά από τους φορολογούμενους χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο?..  :roll:

 Τότε γιατί να πληρώνει και φόρο η Εκκλησία; 

1) Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν συμμετέχει στην κρατική διοίκηση. 

2) Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι Ν.Π.Δ.Δ. όπως και το Κ.Ι.Σ. Δεν είναι όμως κρατικοί υπάλληλοι ούτε ασκούν κρατική εξουσία. Οι μόνες θρησκευτικές κοινότητες που είναι απ' ευθείας δημόσιες υπηρεσίες είναι οι Μουφτείες της Θράκης. Και μάλιστα ασκούν εν μέρει δικαστικά δικαιώματα για αστικά ζητήματα (γάμων κλπ) των Ελλήνων Μουσουλμάνων με βάση τον Μουσουλμανικό Νόμο. 

3) Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν καταρτίζει νόμους, δεν έχει δικαίωμα να ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδια ή υπογράφει συμβάσεις με τους δανειστές για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους.

Συνεπώς ως ξεχωριστό ΝΠΔΔ έχει το δικαίωμα να έχει περιουσιακά στοιχεία να τα εκμεταλλεύεται όπως θέλει και να τα διαθέτει όπως θέλει, με βάση πάντα την συνταγματική και γενικότερα την κείμενη νομοθεσία. Από αυτές τις δραστηριότητες προκύπτει και η υποχρέωση φορολόγησής της.

 http://www.kathimerini.gr/784485/article/epikairothta/politikh/nomikh-isoths-8rhskeytikwn-koinothtwn 

Όπως είδες και μόνος σου όλες οι θρησκευτικές οργανώσεις διοικούνται και ελέγχονται από το κράτος.

Ειδικά δε όσον αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος (αυτό στο λέω επί πλέον) οι παρεμβάσεις του κράτους στον καταστατικό χάρτη της είναι πάρα πολύ σοβαρές τόσο που έχει ελάχιστα περιθώρια αυτοδιοίκησης.  

...και ο Ροκφέλερ ξεκίνησε τις φιλανθρωπίες και τις ευεργεσίες,το θέμα είναι πότε και γιατί. Ερεύνησέ το.

Τις ξεκίνησε πριν την Καμόρα ή μετά; Με λίγα λόγια, φιλανθρωπία είναι η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Οποιονδήποτε συνάνθρωπο ακόμη και στον εχθρό. Και όταν δίνεται δεν απαιτεί την αναγνώριση ούτε καν ευχαριστώ. Ούτε ενοχλείται όταν προπηλακίζεται ή λοιδορείται γι' αυτό το λόγο.

Οι εθνικοί ευεργέτες δωρίζουν στο κράτος για λόγους εθνικής συνείδησης. Έφτασαν ακόμη να κατηγορηθούν από τη "λαϊκή μούσα" ως κλέφτες, συνεργάτες των Τούρκων και εκμεταλλευτές τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό. Ε λοιπόν τώρα επιτέλους ησυχάσαμε απ' όλους αυτούς. Θρίαμβος. Τώρα έχει γίνει το ακριβώς αντίθετο. Τεράστιες περιουσίες από το ελληνικό κράτος έχουν μετακομίσει σε τράπεζες του εξωτερικού και δεν υπάρχει πλέον ούτε ένας κλέπτης, ρουφιάνος και συνεργάτης των Τούρκων να δώσει έστω και ένα € για το χρέος του προτεκτοράτου. Τώρα είμαστε στο έλεος της "φιλανθρωπίας" του κου Σόιμπλε και του κου Ντάιζελμπλουμ. Εκτός αν περιμένετε να τους νικήσουν τα δυο παλληκάρια μας ο Αλέξης και ο Γιάννης. Να μην το ξεχάσω...έχει σκάσει μύτη και ο Ροκφέλερ.  :cry:     

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Κωνσταντίνε με κάλυψες απόλυτα!

 

Τώρα για όποιον είναι καλοπροαίρετος και ψάχνει "επιστημονικές αποδείξεις" για το ρόλο της εκκλησίας στη ζωή των Ελλήνων ή για το πως δημιουργήθηκε όλη αυτή η περιουσία της, πρωτού ψάξει για τέτοιες απαντήσεις καλό είναι να αναρωτηθεί πως χτίστηκαν, από ποιούς και με τι μέσα, τα εκατοντάδες χιλιάδες εκκλησάκια και ξωκλήσια ανά την ελληνική επικράτεια! Σε κάθε χωριό, σε κάθε βουνοκορφή και μάλιστα σε εποχές που και τα μέσα δεν επαρκούσαν και οι κάτοικοι στερούνταν ακόμα και τα βασικά αγαθά. Όταν κάποιος αντιληφθεί ότι εκκλησία και λαός δεν ήταν κάτι διαφορετικό, τούλαχιστον μέχρι και πριν λίγα χρόνια, τότε θα πάρει και τις απαντήσεις που ψάχνει και δεν θα έχει αμφιβολίες! Αρκεί να είναι ειλικρινής και καλοπροαίρετος

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

- Παπά παιδί, διαβόλου εγγόνι.

- Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας

- Ο τεμπέλης κι ο φαγάς, ή δραγάτης ή παπάς

- Ο παπάς πρώτα βλογάει τα γένια του

- Οι του βίου ναυαγοί, ...του Υψίστου λειτουργοί

- Ο θεός να σε φυλάει από τα πισινά μουλαριού κι από τα μπροστινά καλογέρου

 

μερικά ψήγματα της λαϊκής σοφίας που αποδεικνύουν "...ότι εκκλησία και λαός δεν ήταν κάτι διαφορετικό..."

Edited by tetris
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποιος αντιληφθεί ότι εκκλησία και λαός δεν ήταν κάτι διαφορετικό, τούλαχιστον μέχρι και πριν λίγα χρόνια, τότε θα πάρει και τις απαντήσεις που ψάχνει και δεν θα έχει αμφιβολίες! Αρκεί να είναι ειλικρινής και καλοπροαίρετος

Ναι η εμφάνιση δήθεν αντιθέσεων κλήρου και λαού και η αμφισβήτηση του ηγετικού ρόλου των Εκκλησιαστικών Πατέρων στην Ελληνική Επανάσταση και μετά είναι της μόδας (διεθνιστικής και εισαγόμενης ψευτοεθνικιστικής :confused:)...Ας δούμε ένα μικρό κατάλογο επιφανών κληρικών (οι περισσότεροι είναι σφαγιασθέντες) κατά την Ελληνική επανάσταση εδώ:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%9A%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_1821

Στον κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται και ένα πλήθος άλλων ιερέων και μοναχών που ενδεικτικά αναφέρω κάποια λίγα ονόματα: Σαμουήλ (Κούγκι), Βρεσθένης Θεοδώρητος, ο Αθηνών Θεόφιλος. Στην πρώτη ομάδα εθνομαρτύρων αρχιερέων ανήκουν ο πρώην Κωνσταντινουπόλεως Κύριλλος, ο Δέρκων Γρηγόριος, ο Αγχιάλου Ευγένιος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, οι επίσκοποι Πάφου, Κιτίου, Κυρηνείας, ο Παπά Βλαχάβας κ.α. Οι Τούρκοι τους αποκεφάλισαν ή τους κρέμασαν.

Επίσης δεν περιλαμβάνονται....ένα μεγάλο πλήθος άλλων  :grin:.

Εδώ ένα Ιστορικό αρχειάκι μιλάει από μόνο του:

Υψηλότατε αρχηγέ των οθωμανικών αρμάτων χαίρε, (Προς τον Ιμπραήμ Πασά) 

"Ελάβομεν το γράμμα σου και είδαμεν τα όσα γράφεις, ηξεύρομεν πώς είσαι εις τον κάμπον των Καλαβρύτων πολλάς ημέρας και ότι έχεις όλα τα μέσα του πολέμου, ημείς δια να προσκυνήσωμεν είναι αδύνατον, διότι ήμεθα ορκωμένοι εις την πίστιν μας ή να ελευθερωθώμεν, ή να αποθάνωμεν πολεμούντες, και κατά το αϊνί μας (πίστη μας) δέν γίνεται να χαλάση ο Ιερός όρκος της πατρίδος μας. Σε συμβουλεύομεν όμως να υπάγης να πολεμήσης άλλα μέρη, διότι αν έλθης εδώ να μας πολεμήσης και μας νικήσης δέν είναι μεγάλον κακόν, διότι θα νικήσης παπάδες, αν όμως νικηθής, το όποιον ελπίζομεν άφευκτα με την δύναμιν του Θεού, διότι έχομεν και θέσιν δυνατήν και θα είνε εντροπή σου, και τότες οι Έλληνες θα εγκαρδιωθούν και θα σε κυνηγούν πανταχού. Ταύτα σε συμβουλεύομεν και ημείς και κάμε ως γνωστικός το συμφέρον σου, έχομεν και γράμματα από την βουλήν και αρχιστράτηγον Θ. Κολοκοτρώνην, ότι εις πάσαν περίστασιν πολλήν βοήθειαν θα μας στείλουν, παλληκάρια και τροφάς, και ότι ή θα ελευθερωθώμεν τάχιστα ή θα αποθάνωμεν κατά τον Ιερόν όρκον τής πατρίδος μας.

 

Δαμασκηνός ο Ηγούμενος και συν οι εμοί παπάδες και καλόγηροι".

 

Τη 21 Ιουνίου 1827 Μεγασπήλαιον.

 

Τέλος, ο Κων. Παπαρηγόπουλος στο κεφάλαιο που είναι αφιερωμένο στην Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση γράφει:

"Οσαδήποτε και αν υπήρξαν τα αμαρτήματα πολλών εκ των πατριαρχών, ουδείς εξ αυτών ολίσθησε περί την ακριβή του πατρίου δόγματος και των υπάτων εθνικών συμφερόντων τήρησιν"

Και έχουμε να λέμε...

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

- Παπά παιδί, διαβόλου εγγόνι.

- Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας

- Ο τεμπέλης κι ο φαγάς, ή δραγάτης ή παπάς

- Ο παπάς πρώτα βλογάει τα γένια του

- Οι του βίου ναυαγοί, ...του Υψίστου λειτουργοί

- Ο θεός να σε φυλάει από τα πισινά μουλαριού κι από τα μπροστινά καλογέρου

 

μερικά ψήγματα της λαϊκής σοφίας που αποδεικνύουν "...ότι εκκλησία και λαός δεν ήταν κάτι διαφορετικό..."

 

διυλίζεις το κόνωπα συνάδελφε και καταπίνεις τη κάμηλο!

πόσες φράσεις θέλεις να σου φέρω που αποδεικνύουν πως η καθημερινότητα των Ελλήνων περνούσε μέσα από τα λόγια του Ευαγγελίου;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.