Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή Κτιρίου


Recommended Posts

Έχω μια ιδιάζουσα (κατά τη γνώμη μου) περίπτωση.
Γήπεδο με ισόγεια κατοικία, νομίμως ανεγερθείσα με οικοδομική άδεια. Ειδικότερα ισχύουν  τα παρακάτω:

  • Το γήπεδο, την εποχή που εκδοθηκε η οικοδομική άδεια ήταν Άρτιο και Οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση βάση των ΦΕΚ 142Δ'/1962 και 538Δ'/1978, σήμερα το γήπεδο είναι Μη Άρτιο και  Μη Οικοδμήσιμο λόγω Ζ.Ο.Ε. (δεν χρειάζεται διευκρίνηση ισχύει αυτό που σας αναφέρω)
  • Εντός του γηπέδου έχει ανεγερθεί βάση οικοδομικής άδειας ισόγεια κατοικία. Έχει μια αυθαιρεσία όσο αφορά τη θέση του κτιρίου σε σχέση με την θέση που θα έπρεπε να είχε κατά την οικοδομική άδεια χωρίς όμως να παραβιάζει τις προβλεπόμενες αποστάσεις απο τα όρια και δη, η οικοδομική άδεια αναφέρει 9μ από το σύνορο με τον γείτονα και το κτίριο έχει τοποθετηθεί στα 6μ - όταν η προβλεπόμενη βάση ΦΕΚ απόσταση ηταν τα 5μ και για τα κατα παρέκκλιση , ως ήταν το γήπεδο, τα 2,50μ.
  • Η κατοικία έχει ένα σοβαρό όμως θέμα. Είναι καρα-γιαπί. Ημιτελής και βάση ΓΟΚ και ΝΟΚ και ότι άλλο θέλετε ΜΗ Κατοικίσιμη. Βάση των λεγομένων του ιδιοκτήτη η κατοικία κάηκε από δασική πυρκαγιά αυτό όμως που διαφαίνεται με το μάτι είναι απλώς οτι έμεινε ημιτελής κατασκευαστικά.

Οκ...γνωρίζουμε οτι κτίρια που δεν είναι κατοικήσιμα δεν γίνεται να εκδοθεί άδεια επισκευής και συντήρησης και εφόσον δεν πληρούν τις προϋποθέσεις δόμησης ακόμη και αν το κτίριο είναι προ του 1955.  Αν είναι κατοικήσιμο δεν υφίσταται θέμα. Το ερώτημα λοιπόν είναι:
 
Γνωρίζετε εάν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να αφορά πληγέντες από δασικές πυρκαγιές ή φυσικές καταστροφές (αν θεωρείται μια δασική πυρκαγιά φυσική καταστροφή) η οποία να δίνει το δικαίωμα στους πληγέντες να επισκευάσουν τις κατοικίες τους; και με την προϋπόθεση πάντα οτι ο ιδιοκτήτης έχει τις ανάλογες αποδείξεις για τα λεγόμενά του.
 
Ευχαριστώ
 
 



Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να προσδιορίσεις το ημιτελής?

Υπάρχει ο σκελετός και η πλάκα πχ?

Αν ναι τότε το εντάσεις στις διατάξεις του 4178, τακτοποιείς τις όποιες υπερβάσεις  αυθαιρεσίες έχεις (με μικρό σχετικά πρόστιμο αφού είναι και προ 83 τουλάχιστον αν κατάλαβα καλά) και μετά βγάζεις ότι άδεια χρειαστείς για αποπεράτωση ενίσχυση κλπ…

 

Για την άλλη παραλλαγή που αναζητάς περί πυρκαγιάς υπάρχουν υπό την προϋπόθεση ότι την περιοχή την χαρακτήρισε τότε το κράτος ως πληγείσα περιοχή. (κάτι αντίστοιχο με περιοχής από σεισμούς). Αλλά έχει μια διαδικασία αρκετά μεγάλη που αν εμπίπτεις στις διατάξεις του 4178 θα είναι πιο καλά για όλους σας.

Link to comment
Share on other sites

περι  πυρκαγιάς και  φυσικων καταστροφων

βλεπεις..εδω

 

http://www.michanikos.gr/topic/40019-ανακατασκευή-κτηρίου-μετά-από-πυρκαγιά/?p=719690

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.