Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σοβάδες


Μανος78

Recommended Posts

Καλησπέρα σας συνάδελφοι,

 

διαβάζω με θαυμασμό την δουλειά και τις συμβουλές σας, αλλά χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια σε κάποια θέματα.

 

Έχω μια ημιτελή οικοδομή κατασκευασμένη από το 2007 στο στάδιο της τοιχοποιίας. Δυστηχώς δεν ύπάρχει πλέον επιβλέπον μηχανικός. Αποφάσισα να ξεκινήσω την αποπεράτωσή της αλλά έχω διάφορα θέματα. Η εξωτερική τοιχοποιία έγινε με 25άρι τούβλο (lavablock) λόγω του ότι θα προχωρούσα σε θερμοπρόσοψη. Έπειτα από μια προσφορά που πείρα (ζω σε επαρχεία) μου βγαίνει η θερμοπρόσοψη 40 ευρώ / τμ. Δυστηχώς αυτό το νούμερο με βγάζει αμέσως εκτός προϋπολογισμού. Επίσης μου ανέφερε ότι η μέτρηση των ανοιγμάτων προσμετράται κανονικά! Η σκέψη που κάνω τώρα είναι μήπως τελικά καταλήξω στον παραδοσιακό σοβά ή για λίγο καλύτερο αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσω τον σοβά της θερμοπρόσοψης με τις ριτίνες και το δίχτυ έτσι ώστε να μειώσω το συνολικό κόστος. Ξέρω ότι δεν είναι η σωστή λύση αλλά αυτά την τράπεζα δεν την ενδιαφέρουν. Το ποσό είναι καθορισμένο που μου δίνουν. Ποια η γνώμη σας στα παραπάνω? Έχετε χρησιμοποιήσει αυτόν τον τρόπο σοβατίσματος?

 

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Link to comment
Share on other sites

Η τιμή που σου δίνουν για τι υλικό είνια?Και τι πάχους υλικό? Μην κάνεις το λάθος να μην βάλεις μόνωση, θα το μετανοιώσεις λόγω της υγρασίας.

Link to comment
Share on other sites

η τιμη ειναι για 5αρα γραφιτουχα. το θεμα ειναι οτι αν ξεφυγει το κοστος ισως δεν το προχωρησω το σπιτι. ο σοβας της θερμοπροσοψης δεν ειναι ανωτερος απο τον απλο?θα εχω και με αυτον προβλημα υγρασιας?

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά θα έχεις θέμα υγρασίας. Ειδικά με πολύ υγρό χειμώνα σαν τον φετινό, το σπίτι θα είναι δύσκολο για κατοίκιση. Για γραφιτούχα η τιμή είναι μέτρια προς μεγάλη. Γενικά να προτιμήσεις μη υδατοπερατά φελιζολ όπως τα fibran. Τα γραφιτούχα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με νερό(λόγω διαροής ή κακής εφαρμογής τους) λειτουργούν σαν σφουγκάρι. Αν μου έλεγες ότι 40 είναι με fibran 5αρι θα σου έλεγα ότι είναι μια τιμή κανονική.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την ανταπόκριση,

πίστευα πως το γραφιτούχο είναι καλύτερο από το απλό.

μπορεις να μου δωσεις σε παρακαλώ χαρακτηριστικα του fiblan? δηλαδή ειναι γραφιτούχο ή όχι? eps 100?

επίσης αν μπορεί κανεις να μου στειλει σε pm κάποιο site για να ερθω σε επικοινωνία μαζι τους για αποστολη σε περιπτωση που αποφασισω να προχωρησω? το ζηταω αυτο διοτι εδω στην επαρχεια οι τιμες ειναι σιγουρα υψηλοτερες του κανονικου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.