Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταπτυχιακό στο oil and gas engineering


Recommended Posts

Γεια σας,

 

Είμαι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο. Ενδιαφέρομαι για μεταπτυχιακό στο oil and gas enginnering στο UΚ. Σκέφτομαι για το πανεπιστήμιο του Aberdeen, γνωρίζεται τελειώνοντας το msc αν θα έχω πρόσβαση στην αγορά εργασίας και αν το πανεπιστήμιο βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Είναι δυστυχώς η λάθος εποχή για να κάνεις MSc στο Oil and Gas. Όλες οι εταιρείες απολύουν κόσμο, λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου. Ακόμα και οι πολύ μεγάλες. Οι νέες επενδύσεις-νέα έργα έχουν μπεί σε αναμονή. Λένε ότι η τιμή θα είναι χαμηλά (~50$) τουλάχιστον για το 2015. Αν σου αρέσει πολύ, είναι άλλο θέμα βέβαια. Αλλά οι πιθανότητες για ανεύρεση εργασίας έχουν μειωθεί πάρα πολύ, τουλάχιστον για το παρόν και το κοντινό μέλλον.

Edited by surveng
Link to comment
Share on other sites

Γενικά ποιο μεταπτυχιακό για πολιτικό μηχανικό σου δίνει περισσότερες πιθανότητες για ανεύρεση εργασίας μιλώντας για ένα καλό πανεπιστήμιο στο UK; π.χ στο structural, στο water management ή κάποιο άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ποιο μεταπτυχιακό για πολιτικό μηχανικό σου δίνει περισσότερες πιθανότητες για ανεύρεση εργασίας μιλώντας για ένα καλό πανεπιστήμιο στο UK; π.χ στο structural, στο water management ή κάποιο άλλο;

Πολυ γενικη ερωτηση δυστυχως.. πρεπει να κοιταξεις τομεα (1-2 το πολυ), οσο για δουλεια εχουν σαφως καλυτερη συνδεση με την βιομηχανια, ειδικα τα πολυ prestigious πανεπιστημια αλλα δεν θα σου βρει δουλεια το πανεπιστημιο.

Το καλο ειναι οτι θα σε ενημερωνουν για career fairs, graduate schemes κλπ. απο εκει κ περα οτι κανεις προσωπικα ομως. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στάθη δες το πιο μακροπρόθεσμα και όχι αν η τιμή του πετρελαίου είναι χαμηλή σήμερα ή αύριο. Επίσης στο τέλος οι πετρελαίκες εταιρείες θα πάνε σε ανανεώσιμες οπότε αν είσαι ήδη μέσα, πάλι θα δουλέψεις..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κατά πόσο είναι εύκολη η μετάβαση από Πολιτικούς μηχανικούς σε msc σε petroleum engineering ?? Γνωρίζει κανείς ? Υπάρχει κάποιος που να το χει κάνει ?

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω 2-3 άτομα με background πολιτικού μηχανικού που έχουν κάνει petroleum engineering, δεν νομίζω να σε δυσκολέψει από άποψη μαθημάτων.
Οπότε μη σταθείς πολύ στη δυσκολία για να πάρεις την απόφασή σου. Ειδικά στο UK με την πλειονότητα των μάστερ να είναι ενός χρόνου, κάποια είναι πιο δύσκολα κάποια λίγο πιο εύκολα, αλλά με μεθοδικότητα και σοβαρή ενασχόληση κάποιος με πτυχίο μηχανικού από Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να τελειώσει.

Link to comment
Share on other sites

Φίλος μου έκανε μεταπτυχιακό σχετικό με petroleum engineering στο Heriot-Watt University και ήταν ευχαριστημένος. Με τα μαθήματα δεν είχε κανένα πρόβλημα αλλά τον είχε δυσαρεστήσει το γεγονός ότι ήταν πάρα πολλά άτομα. Η σύνδεση με την αγορά εργασίας είναι καλή.

 

Λυπάμαι που δεν γνωρίζω περισσότερα! 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα σε όλο το Φόρουμ, αν και 6 μήνες απο το τελευταίο μήνυμα θα γράψω και εγώ την εμπειρία που έχω σχετικά με Petroleum Engineering etc. για όσους στο μέλλον επιλέξουν να κάνουν μάστερ σε παρόμοια προγράμματα.

 

Ήμουν για 5 μήνες φοιτητής Εράσμους στο University of Stavanger. Το Σταβάγκερ είναι μια πόλη νοτιο-δυτικά της Νορβηγίας, πανέμορφη και πολύ ασφαλής αλλά ταυτόχρονα και πανάκριβη. Θεωρείται ώς η πρωτεύουσα πετρελαίου στην Νορβηγία και μαζί με το Aberdeen στην Ευρώπη.

 

Δυστηχώς τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για εμάς τους μηχανικούς την περίοδο αυτή λόγο της τιμής του πετρελαίου, πίο συγκεκριμένα σε ότι αφορά την Νορβηγία απόφοιτοι Offshore Εngineering, Petroleum Engineering - Geoscience και ότι έχει να κάνει σε σχέση με πετρέλαια οι ελπίδες ειναι ελάχιστες για να βρεί δουλεία σε πετρελαϊκή αυτή την περίοδο με τιμές 35δολαρια το βαρέλι. Senior Engineers απολύονταν για πλάκα. Γνώρισα έναν Κύριο παντρεμένο με παιδιά, ο οποίος είχε εμπειρία 22 χρόνια και δούλευε ως Pipeline engineer στη Νορβηγια και τώρα είναι άνεργος (κάνει μεταπτυχιακό στο πανεπστήμιο που ήμουν και εγω).

 

Βέβαια τα πράγματα θα φτάξουν και οι τιμες θα ανέβουν, απλά η περίοδος είναι πολύ άσχημη.

 

Σε γενικές γραμμές το επάγγελμα έχει πολλά ++++ (π.χ μισθοί)

Edited by Kostas1a
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.