Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλετε η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ να γίνει προαιρετική για χαμηλά εισοδήματα;


T-911

  

74 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θέλετε η ασφάλιση στο ΤΣΜΕΔΕ να γίνει προαιρετική για χαμηλά εισοδήματα;

    • ΟΧΙ
    • ΝΑΙ, για μηνιαίο εισόδημα έως 400 €
    • ΝΑΙ, για μηνιαίο εισόδημα έως 500 €
    • ΝΑΙ, για μηνιαίο εισόδημα έως 600 €


Recommended Posts

Η περίθαλψη είναι 100 τον μήνα . Το σκεπτικό Μάνου γιά σύνταξη στα 67 άνευ εισφορών γιά όλους και γιά ποσό 700 € , είναι μιά επιλογή .

 

Η εθνική σύνταξη των 360 € και ότι έχεις πληρώσει από εκεί και πάνω είναι πιό λογικό .

 

Ο συνδυασμός εθνικής σύνταξης , χαμηλών εισφορών σε επαγγελματικά ταμεία η και σε ιδιωτικές ασφάλειες επίσης παίζουν  .

 

Η ουσία είναι ότι σήμερα ελάχιστοι μπορούν να δίνουν εισφορές τόσο μεγάλες .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα ΟΧΙ επειδή πιστεύω πως το σωστό είναι να γίνει προαιρετική για ΟΛΑ τα εισοδήματα.

Ο καθένας θα έπρεπε να επιλέγει μόνος του τον φορέα ασφάλισης, είτε είναι το ΤΣΜΕΔΕ είτε είναι κάποια ιδιωτική ασφάλεια.

 

Βγάζεις λίγα; Θα επιλέξεις ένα βασικό πρόγραμμα, με βασική κάλυψη υγείας και κάποια βασική σύνταξη.

Βγάζεις πολλά; Θα επιλέξεις ένα πλούσιο πρόγραμμα, με ειδικές παροχές υγείας (π.χ. μονόκλινο σε ιδιωτική κλινική αν χρειαστεί) και γεμάτη σύνταξη.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

κατ' εμε ακυρο το poll αν και ψήφισα ΟΧΙ. Και πριν πέσετε να με φάτε :) θέλω να επισημάνω ότι όλοι πρέπει να πληρώνουμε ένα ποσό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ώστε να συντηρείται το όλο σύστημα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειναι 60€ το μήνα νομίζω και ειναι το ελάχιστο που πρέπει να πληρώνουμε.

Από κει και πέρα τα συντάξιμα κλπ πιστεύω ότι θα πρέπει να πληρώνωνται είτε σε ποσοστό σε κάθε τιμολόγιο που κόβουμε, είτε να ειναι προεραιτικό για οποιοδήποτε εισόδημα. Και μιλάμε για κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδότησης πάντα.

 

Στο poll δεν διαχώρισα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη για έναν λόγο. Επειδή το σύστημα εφαρμόζεται ήδη στη Γερμανία αλλά σε μισθωτούς, χωρίς να διαχωρίζει την ιατροφαρμακευτική, θα ήταν δύσκολο να το απορρίψουν οι Γερμανοί σε περίπτωση που η κυβέρνηση το πρότεινε. 

Link to comment
Share on other sites

Μα τι ψηφοφορία είναι αυτή? Συζητάμε αν όποιος βγάζει 400-600 το μήνα θα πρέπει να δίνει 100 και να του μένουν 300-500 για να ζήσει????

(και μιλάμε φυσικά για την περίπτωση δεν υπάρχει από οικογένεια ή αλλού οικονομική βοήθεια, δεν υπάρχει σπιτί άρα νοίκι, υπάρχουν παιδιά κλπ. κλπ. Δηλ. φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να συνυπολογίζονται και να διαφοροποιούν τις περιπτώσεις). 

 

Και μας ενδιαφέρει η υγεία μετά από αυτό???? Όταν δεν μπορούν να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες????

 

Να θέσω λοιπόν και εγώ μια ψηφοφορία:

 

Θέλετε να υπάρχουν πολίτες με μηνιαίο καθαρό εισόδημα 300 ή 500 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα 600 με 1000 ευρώ? Θέλετε να έχουμε πολίτες στα όρια της φτώχειας?

 

1. ΟΧΙ (και έτσι να μην χρειάζεται να θέτουμε ψηφοφορίες για το αν το δικαίωμα στη υγεία, και στη ζωή γενικότερα, πρέπει να είναι καθολικό ή όχι)

2. ΝΑΙ για να πιέζονται όσοι είναι πάνω από το όριο φτώχειας να τους λυπηθούν και να στριμωχτούν να δώσουν κάτι παραπάνω.

3. ΝΑΙ για να έχει λόγω ύπαρξης η φιλανθρωπία.

4. ΝΑΙ για κάποιο άλλο λόγο. Για ποιόν λόγο?

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς θα πρέπει να δούμε την αλήθεια κατάματα . Δεν έχει λογική να ασκείς ένα επάγγελμα που δεν σου αποφέρει έσοδα . 

Δεν μπορείς να λες είμαι μηχανικός , αλλά βγάζω λιγότερα από τον σερβιτόρο . 

Μπορείς να παίζεις άμυνα άμα είσαι λιγότερο από 10 χρόνια από την σύνταξη , αλλά άμα είσαι νέος πρέπει να δείς την αλήθεια .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον BAS, ας μην ελπίζουμε σε τομείς που δεν έχουν μέλλον ακόμα και αν σε 5 χρόνια ξεπεράσουμε την κρίση!!!

 

αν βγάζει κάποιος 500 ευρώ το μήνα από το επάγγελμα πρέπει να άλλαξει κάτι δραστικά στην επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

δεν έχει νόημα απλά να βγαζει ψίχουλα και τελικά να είναι και ανασφάλιστος....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οντως είναι αλήθεια και ας πονάει....Δηλαδή τι επάγγγελμα είναι αυτό που βγάζεις 500 ευρώ και δεν το αλλάζεις? Η λέει ο άλλος δεν μπορώ να σταυρώσω πελάτη και καλούμαι να πληρώσω εισφορές. Ε, αφού δεν σε παίρνει κλείστο να ησυχάσεις....αλλιώς βάζεις 500, χρωστάς 1500 άρα είσαι μπούφος στους υπολογισμούς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και πάλι πρωτοτυπεί η Ελλάς και σε αυτό. Πληρώνουμε λέει ιδιότητα(!) και για αυτό πφείλουμε να πληρώνουμε ες αεί το ΤΣΜΕΔΕ. Στο εξωτερικό έτσι και δεν έχεις δουλειά, δεν πληρώνεις ασφάλεια. Εμείς πληρώνουμε μην πω σαν τι τα...παιδάκια που βγάζανε εκατομμύρια τις χρυσές εποχές. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα παιδιά!Ψήφισα το μικρότερο εισόδημα στην ψηφοφορία υποστηρίζοντας την άποψη ότι αυτός που έχει το μικρότερο εισόδημα να έχει και την δυνατότητα να μην πληρώνει ασφάλιστρα.Δεν θεωρώ όμως πως είναι σωστό!Θεωρώ πως ανεξαρτήτου εισοδήματος η ασφάλιση πρέπει να είναι προαιρετική!Η διαφορά μεταξύ 400-600 είναι μικρή και είναι αδύνατον κάποιος να παίρνει 600 ευρώ το μήνα και να δίνει και για ασφάλιση.Έλεος και με τόσες μικρές εισφορές (τι ποσά είναι αυτά 360 ευρώ) να περιμένει να πάρει κανείς για σύνταξη και να ζήσει τα επόμενα χρόνια.Αλλά προκειμένου να πάνε χαμένες τόσες προπληρωμένες εισφορές ας μας δοθεί τουλάχιστον ένα ποσό ανάλογα με το κόστος διαβίωσης για σύνταξη!Όσο για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη αξίζει κανείς να πληρώνει ένα μικρό ποσό και μόνο όταν υπάρχει ανάγκη όχι σε συνεχόμενη βάση.Τι να πω...πως καταντήσαμε έτσι....τέτοιος δυνατός κλάδος να φτάσει σε τέτοιο σημείο!! 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.