Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα φόρτισης συσσωρευτών σε αυτόνομο


john1rafto

Recommended Posts

Οι μπαταρίες είναι πολύ καινούργιες. Λειτουργούν περίπου 2-3 εβδομάδες και το σπίτι είναι εξοχικό. Ουσιαστικά οι μπαταρίες ξεφορτίστηκαν σιγά σιγά λόγω ψυγείου που ήταν στη λειτουργία και το ΣΚ που πήγαν οι άνθρωποι ήταν σχεδόν άδειες με το κόκκινο LED του inverter αναμμένο. Μετά απο λίγο έκλεισε. Να θυμίσω οτι ο ρυθμιστής λόγω κακής ρύθμισης είχε κόψει τη φόρτιση.

 

Όταν δηλαδή genesis οι μπαταρίες είναι είτε φορτισμένες είτε άδειες, και μετά απο το 15λεπτο που είπες, η τάση τους θα πρέπει να είναι άνω των 12 Volt? Δεν έκανα τέτοια μέτρηση είναι αλήθεια. Είχα την εντύπωση οτι όσο φόρτιζαν , θα έπρεπε η τάση να είναι στα επίπεδα της τάσης φόρτισης (>28 Volt)

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι ο inverter σταμάτησε σε ένα σχετικά ασφαλές για τις μπαταρίες επίπεδο τάσης (>21V).

Ακόμη και μετά από τέτοια "βαθιά" εκφόρτιση, μία "υγιής" μπαταρία θα πρέπει να έχει τάση ανοιχτού κυκλώματος της τάξης των 11,5V τουλάχιστον.

Εννοείται βέβαια ότι με το παραμικρό φορτίο η τάση θα βυθίζεται ακόμη και κάτω από τα 10,5V, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτή την κατάσταση.

 

Στο σύστημά σου, εφόσον το ρεύμα φόρτισης είναι ~25Α, η τάση θα πρέπει να ανεβαίνει σχετικά γρήγορα πάνω από τα 26,5 - 27V αλλά θα αργεί πολύ να ανέβει από εκεί και πάνω.

Τα 4x250Wp με τον ρυθμιστή φόρτισης PWM που έχεις, αυτήν την εποχή μπορούν να δώσουν μέχρι περίπου 4-4,5kWh max..

Άρα, θα χρειάζονταν τουλάχιστον 2 ημέρες με καλή ηλιοφάνεια για φορτιστούν σε καλό επίπεδο (>75 - 80%) οι συγκεκριμένες μπαταρίες και με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κατανάλωση εν τω μεταξύ.

Με αυτό το ρεύμα φόρτισης, τάση πάνω από 28V θα δεις λογικά την 2η ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.