Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελληνας επιχειρηματίας έκανε την αγορά της χρονιάς στο Λονδίνο


Engineer

Recommended Posts

Μπορεί η ελληνική κτηματαγορά να βουλιάζει, όμως, πολλοί πλούσιοι και μη Ελληνες βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό και αγοράζουν ακίνητα στο Λονδίνο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα Ελληνας έδωσε περί τις 10 εκατ. λίρες για την αγορά διαμερίσματος στη βρετανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τον Αριστοτέλη Μυστακίδη που θεωρείται ένας από τους πέντε πλουσιότερους Ελληνες αν και ζει στη Ζυρίχη και είναι μέτοχος της Glencore, ενός κολοσσού στον χώρο των παραγώγων με παρουσία στην πρωτογενή αγορά (μέταλλα, ορυχεία, ενέργεια, δημητριακά, ακόμα και στην αγορά ηλεκτρισμού και υδάτων) σε Ασία, Αυστραλία, Αμερική, Μέση Ανατολή και Ευρώπη.

 

Ο Μυστακίδης διέθεσε πάνω από 60 εκατ. λίρες, δηλαδή περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ένα παλάτι 735 τ.μ., σε μια από τις πιο αριστοκρατικές γειτονιές του Λονδίνου, την Τσέζαμ Πλέις. Το ακίνητο είχε αγοραστεί αρχικά από τους Candy Βrothers και διαθέτει, μεταξύ άλλων, σουίτα, 4 δωμάτια φιλοξενίας επισκεπτών, 2 υπόγεια πάρκινγκ και υπηρεσίες υποδοχής καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

 

Μέσα στο 2014, ο πολύ γνωστός Ελληνας εφοπλιστής, Γ. Προκοπίου, ο οποίος διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, έδωσε περί τα 20 εκατ. ευρώ για να αγοράσει διαμέρισμα σε ένα από τα ακριβότερα συγκροτήματα κατοικιών του Λονδίνου. Πρόκειται για το One Hyde Park του Νάιτσμπριτζ στο οποίο διαθέτουν κατοικία ο Ρώσος «Κροίσος» Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο μεγιστάνας του πλούτου Βλαντιμίρ Βορόνιν, σεΐχηδες, πολυεκατομμυριούχοι από το Καζακστάν αλλά και ο... Νίκος Παπανδρέου.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...o/#.VTSRyyHtlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.