Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιέσεις στην τράπεζα Αττικής βάζει πόρισμα της ΤτΕ


Engineer

Recommended Posts

Ιδιαίτερα δύσκολη κρίνει η Τράπεζα της Ελλάδος την ΑΜΚ της τράπεζας Αττικής «υπό τις παρούσες –αντίξοες- πολιτικοοικονομικές συνθήκες».

 

Σε σχετικό πόρισμα, που δημοσιεύει το «Sofokleous in», ο επόπτης της ΤτΕ καθιστά σαφές ότι απαιτείται διαχωρισμός διευθύνσεων, ενίσχυση της λειτουργικής αυτοτέλειάς τους και καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας της σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων. Κομβικό σημείο αποτελεί η παραγωγή εσωτερικού κεφαλαίου, τομέας που φαίνεται να υστερεί η Attica Bank.

 

Παρά ταύτα το θέμα παραμένει ανοικτό μετά τη δέσμευση του ΤΣΜΕΔΕ. Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά τη διευρυμένη συμμετοχή επενδυτών.

 

Πηγές αναφέρουν ότι συζητείται ή τμηματική υλοποίηση της αύξησης με €70+€70 εκατ. σε πρώτη φάση και διατήρηση του υφιστάμενου συσχετισμού δυνάμεων. Υπάρχουν όμως και πλευρές -εκτός της τράπεζας- που ζητούν άμεση υλοποίηση της αύξησης των €320 εκατ. με συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ με €220 εκατ. και των ιδιωτών με το υπόλοιπο ποσό.

 

Στόχος τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της κυβέρνησης είναι η διατήρηση της Attica Bank σε αυτόνομη αναπτυξιακή πορεία, ως μήνυμα ενός ανοιχτού τραπεζικού συστήματος.

 

Στη βάση αυτή η διατήρηση της Attica Bank εξυπηρετεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τη DGCom καθώς διατηρείται ανοιχτή η αγορά. Παρά το μέγεθος της Attica υποστηρίζουν κάποιοι «η ύπαρξη μόνο συστημικών τραπεζών θα ανέβαζε το country risk και θα δημιουργούσε συνθήκες ολιγοπωλιακού ανταγωνισμού που θα οδηγούσε σε σύσταση για διάσπαση των συστημικών τραπεζών, ως κίνητρο για τη διευκόλυνση της εισόδου νέων παιχτών στον κλάδο».

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...E/#.VTXkNPmsVnY

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.