Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ανάρτηση κτηματογράφησης σε 11 Δήμους της Αττικής "Ελέγχουμε, επιβεβαιώνουμε, διορθώνουμε"


dimitris GM

Recommended Posts

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, η Ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε ακόμα έντεκα Δήμους της Αττικής, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, το Ίλιον, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, τον ’λιμο, το Ελληνικό, το Μοσχάτο, τον Ταύρο, τη Δάφνη και τον Υμηττό.

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη.

 

Μέσω της Ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο (2) μήνες, με ημερομηνία έναρξης την 27η Απριλίου 2015.

 

Ηλεκτρονική Ανάρτηση κτηματογράφησης

 

Με την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.grστο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

 

Ηλεκτρονικά επίσης υποστηρίζεται η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων μέσω της ειδικής εφαρμογής Ανάρτηση στην ενότητα «Κτηματογράφηση» του portal. Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή είναι τρία «κλειδιά»: Αριθμός Πρωτοκόλλου Δήλωσης, Κωδικός Προσώπου και Κωδικός Ιδιοκτησίας, τα οποία αναγράφονται πάνω στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ανάρτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr (ενότητα: «Κτηματογράφηση/ Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων»).

 

Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις (4) μήνες.

 

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2016. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

 

Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).

 

Διεύθυνση Γραφείων Κτηματογράφησης

 

Για τους Δήμους Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ιλίου, Πετρουπόλεως και Χαϊδαρίου:

 

Εθνάρχου Μακαρίου 36, 12132 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, τηλ. 210-5752186

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως και τις 15.00 και κάθε Τετάρτη από τις 9:00 έως και τις 16.00 και από τις 17.00 έως και τις 20.00)

 

Για τους Δήμους Αλίμου, Ελληνικού και Μοσχάτου:

 

Χρυσάνθ. Τραπεζούντος και Αθ. Διάκου 29, 16777 ΕΛΛΗΝΙΚΟ, τηλ. 210-9764198

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και κάθε Τρίτη από τις 8:30 έως και τις 19:30)

 

Για τους Δήμους Δάφνης, Υμηττού και Ταύρου:

 

Ισμήνης 10, 172 37 ΔΑΦΝΗ, τηλ. 210-9764198

(Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και κάθε Τρίτη από τις 8:30 έως και τις 19:30)

 

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6505600 και 2310-370500 και στον ιστότοποwww.ktimatologio.gr

 

Πηγή: http://www.buildnet....213&artid=15292

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πελάτης μου έχει δηλωμένη στο κτηματολόγιο την κατοικία του (μονοκατοικία) αλλά όχι την υπόγεια αποθήκη. Πρέπει να κάνει διόρθωση ή δεν συμπεριλαμβάνονται οι βοηθητικοί χώροι στο κτηματολόγιο? Πήρα τηλέφωνο και μίλησα μαζί τους και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν!

Link to comment
Share on other sites

αν ειχε  κανει συσταση...

θα προσκομιζε το συμβολαιο
 

τοτε θα δηλωνε και υπογειο και ανωγειο κλπ.  συμφωνα με τα τμ και τα ποσοστα τους ........και θα πληρωνε  ...Χ 35 ευρω /δικαιωμα...

 

εδω, μαλλον δεν εχει κανει σύσταση ...άρα  δηλωσε μια οικια...

τι εχει αποκατω δεν φαινεται σε χαρτια

 

οταν ερθει ο φακελλος...σε κανα δυο χρονια...θα διαβασει προσεκτικα....

και θα  σε ξαναρωτησει... :smile:

 

υγ

αν ειναι σε  αυτα που ηδη αναρτηθηκαν

να διαβασει την περιγραφη της οικιας...

και θα κανει ενσταση -γι' αυτο που ιδιος δεν εγραψε-

δλδ..... διοροφο κτισμα με υπογειο .

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ναι, του ήρθε φάκελος με τα έντυπα πριν 1-2 εβδομάδες και λέει μέσα ότι αν διαφωνεί σε αυτά που αναγράφονται να κάνει ένσταση για διόρθωση. Στα έντυπα αναφέρεται μόνο η οικία χωρίς την υπόγεια αποθήκη και γι' αυτό με ρώτησε αν πρέπει να τη δηλώσει και αυτή ή όχι. Σύσταση δεν έχει. Άρα εσύ λες ότι πρέπει να δηλωθεί και η αποθήκη ε?  Το κουλό είναι ότι αυτός του κτηματολογίου που μίλησα στο τηλ δεν γνώριζε να απαντήσει αν χρειάζεται διόρθωση ή όχι και ότι αν πας από εκεί έχει 2-3 ώρες αναμονή στην ουρά και είναι κρίμα να πάει να περιμένει αν τελικά δεν χρειάζεται! Άντε βγάλε συμπέρασμα! :shock:

Link to comment
Share on other sites

στο εντυπο του κτηματολογιου  β' σελιδα   στο Β6

εχει ειδικο κουτακι για "κτιρια-κτισματα για τα οποια δεν εχει γινει συσταση ΟΙ.

 

στις οδηγιες που εχουν συναποσταλει..αναγραφεται οτι

 

"θεση 26-27... Συμπληρωνεται ο αριθμος των υπεργειων και υπογειων οροφων, αντιστοιχως, του κτιρίου-κτισματος."

 

Θα παει να το διορθωσει...αγαλι-αγαλι....εχει και καποιες Τεταρτες...ανοιχτα όοοολη μερα...

καλημερα

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μου έφερε από εδώ το φάκελο με τα έντυπα. Δεν υπάρχει έντυπο Β. Έχει Α, Α1 και Α2. Το μόνο που βλέπω σχετικό με την κατοικία είναι στο έντυπο Α1 στα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ όπου έχει ένα πινακάκι με τον ΚΑΕΚ και τα στοιχεία του γεωτεμαχίου και από κάτω ένα παρόμοιο πινακάκι με τίτλο <<ΚΤΙΡΙΑ (για τα οποία δεν έχει συσταθεί Ο.Ι.)>> και έχει τις στήλες "αριθμός κτηρίου", "αριθμός ορόφων", "συνολικό εμβαδό κτιρίου", "χρήση".

Στις οδηγίες το μόνο που λέει είναι: Έντυπο Α1, ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΥ: περιγράφεται το ακίνητο για το οποίο έχει καταχωριστεί δικαίωμά σας στους προσωρινούς κτηματολογικούς πίνακες της ανάρτησης (πχ. γεωτεμάχιο, διαμέρισμα).

Όντως έχει "επισκεπτήριο" και Τετάρτη 6-8 το απόγευμα με μικρή αναμονή μάλλον (εκτός αν έχουν όλοι την ίδια ιδέα χαχα).

Link to comment
Share on other sites

δες σε  αυτο

εχει παραδειγμα με κτισμα και υπογειο..

 

http://www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx

 

στα υποδειγματα...το γ'....ad hoc

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

για την συνταξη της δηλωσης Δ1 /Δ2  αναφορικα με τον εντοπισμο με οδηγουνε σε  3 αποριες 

το τοπογραφικο διαγραμμα θα πρεπει να εχει αναρτηθει  στο ηλ συστημα του κτηματολογιου αν ειναι καινουργιο  ? τ α παλαιοτερα περνανε? αρκει ο εντοπισμος και μονον απο τους ορθοφωτοχαρτες ?

Link to comment
Share on other sites

Ένα τοπογραφικό διάγραμμα που συντάσσεται αποκλειστικά και μόνο για να γίνει η δήλωση του ακινήτου στο κτηματολόγιο δεν χρειάζεται φυσικά να αναρτηθεί. Αν μελλοντικά αποτελέσει το συνημμένο διάγραμμα μίας δικαιοπραξίας, ή αν χρησιμοποιηθεί ως διάγραμμα γεωμετρικών μεταβολών θα πρέπει τότε να αναρτηθεί στην νέα πλατφόρμα του κτηματολογίου.

Για τον εντοπισμό ενός ακινήτου στο κτηματολόγιο, είναι επιτρεπτά τα παρακάτω: εξαρτημένο ή μη τοπογραφικό διάγραμμα, σκαρίφημα, απόσπασμα θέασης, ακόμα και το τίποτα! Σε πληροφορώ ότι ακόμα και στις τρέχουσες μελέτες δηλώνονται πολλά ανεντόπιστα δικαιώματα, λόγω ά(γ)νοιας του πολίτη, λόγω του ότι κάποια αγροτεμάχια ανήκουν σε κάποια παλιά ξεχασμένη ιδιωτική ή δημόσια διανομή κλπ. Κάποια από αυτά τελικά τα εντοπίζει το κτηματολογικό γραφείο και κάποια όχι.

Ανάλογα με την περίπτωση κρίνεις πόσο επίφοβο είναι να πας αντί για τοπογραφικό διάγραμμα απόσπασμα από ορθοφωτοχάρτη ή.. το τίποτα! Στα εντός σχεδίου τμήματα ο ανάδοχος αποτυπώνει όρια επί των οδών. Το πρόβλημα υπάρχει σε μη ορατά όρια στα εκτός σχεδίου, όπως και σε οικόπεδα εντός οικισμού με κτίσματα, θλάσεις κλπ στο εσωτερικό των οικοδομικών τετραγώνων όπου γίνεται ο κακός χαμός.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.