Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναζήτηση Μεταπτυχιακού στο ΕΜΠ


euapap

Recommended Posts

Καλησπερα σας και χρόνια πολλά

Εχω διαβάσει τους Κανονισμούς χρήσεις και φοβάμαι πολύ μήπως έχει συζητηθεί κάτι παρόμοιο γιατί από ότι έχω δει ο Χάρης δε χαρίζει κάστανα.

Λοιπόν, θα ρισκάρω και θα σας εκφράσω την απορία μου.

 

Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω κάποιο από τα προγράμματα Μεταπτυχιακών του ΕΜΠ που τα είδα και στο επίσημο σάιτ του πολυτεχνείου στο Εχω στραφεί προς το παρρόν ίδρυμα για το λόγο του ότι είναι ανευ διδάκτρων.

 

Είμαι ΠΕ Γεωπόνος, και το πιο συναφές του κλάδου μου είναι το πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ αλλα από ότι ξέρω αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό σε παρουσίες ενώ σε άλλα μπορείς να εργάζεσαι ταυτόχρονα.

 

Η ερώτηση μου είναι σε ποιά μεταπτυχιακά του ΕΜΠ είναι το πρόγραμμα έτσι ελαστικό με τις παρουσίες ώστε να μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα με την εργασία σου.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπαρχει μια πολυ μικρη ελαστικοτητα στις απουσιες....Αναλογα βεβαια κ το Μεταπτυχιακο....Εγω μιλαω για τους Πολιτικους Μηχανικους.. Μη φανταστεις ομως οτι μπορεις να πας οταν σου ρθει....Απλα δεν ξερω τι παραπανο μαθηματα θα σου χρεωσουν λογω της ειδικοτητας σου..Να πω συγκεκριμενα στη σχολη μου οτι μια κοπελα απο Αρχιτεκτονικη την υποχρεωσαν να δωσει 11!!!! μαθηματα απο το προπτυχιακο πριν ξεκινησει το Μεταπτυχιακο..Κ 2 παιδια απο τους Τοπογραφους 6-7 αν θυμαμαι καλα..

Link to comment
Share on other sites

:shock: :shock: :shock:

εγω έχω ήδη ένα μεταπτυχιακό και θα είναι το δεύτερο :shock: ισχύει το ίδιο;

οι συστατικές επιστολές πόσο ρόλο παίζουν; πόσο δύσκολο είναι να μπεις;

πχ στο πρώτο μεταπτυχιακό που εχω κάνει στο ΓΠΑ απερρίφθησαν μόνο 2-3 ατομα που ήταν από μη σχετικά ΤΕΙ (υπάρχει ένας ρατσισμός) κτλ.

Στο ΕΜΠ τί ισχύει;

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα..Για το Μεταπτυχιακο της Σχολης Πολιτικων Μηχανικων (Δομοστατικος Μηχανικος και Αναλυση Κατασκευων) καθε χρονο υπαρχουν 80-100 ενδιαφερομενοι κ οι θεσεις ειναι 40...Για τα αλλα μεταπτυχιακα δεν ξερω..Οι συστατικες παιζουν ρολο αλλα μικρο...Περισσοτερο μετραει ο βαθμος πτυχιου και οι βαθμολογιες σε συγκεκριμενα μαθηματα..Αν ενδιαφερεσαι για το συγκεκριμενο Μεταπτυχιακο παρε αυριο το πρωι στο τηλ της γραμματειας. Η κοπελα ειναι πολυ εξυπηρετικη και θα σε κατατοπισει σε οτι απορια εχεις...

Link to comment
Share on other sites

θα με ενδιέφερε κατα πρώτο λόγο το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ από κει και πέρα αν αυτό έχει παρουσίες υποχρεωτικές θα κοίταγα για κάποιο MBA, που ξέρω ότι είναι πιο ελαστικά τα πράγματα από θέμα απουσιών. αλλα και παλι δεν ξέρω πόσο ζήτηση έχουν.

Σε κάθε περίπτωση το τηλεφωνημα στη γραμματεία είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα γιατί τελειώνει και η προθεσμία

Link to comment
Share on other sites

θα κοίταγα για κάποιο MBA, που ξέρω ότι είναι πιο ελαστικά τα πράγματα από θέμα απουσιών

αυτό από ότι ξέρω από φίλους μου δεν ισχύει

 

αυτό που συμβαίνει είναι οτι για MBA υπάρχουν διαφορετικά τμήματα για εργαζόμενους

όπου οι σπουδές διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα και γίνονται απογευματινές ώρες

πάντως παρουσίες παίρνουν

Link to comment
Share on other sites

Μην βιάζεστε...!!Ακόμη δεν έχουν βγει οι νέες προκυρήξεις για τα ακαδημαικά έτη 2009/10.Αυτές βγαίνουν μετά τον Μάρτιο νομίζω.

Καλό είναι να απευθύνεστε στην αντίστοιχη γραμματεία για λεπτομέρειες γιατί αυτοί θα σας πούνε τα "κόλπα" ...Συνήθως υπάρχει κάποιος τρόπος αξιολόγησης και λαμβάνονται κάποιοι συντελεστές (ξένες γλώσσες,πτυχίο,συνέντευξη κ.τ.λ) ανάλογα με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Κατά τη γνώμη μου μετράνε κυρίως ο βαθμός πτυχίου και η βαθμολογία σε ορισμένα μαθήματα όπως λέει και ο Terry και επίσης παρόλο που είναι "διατμηματικά" δύσκολα δέχονται άτομα που δεν έχουν τελειώσει σε παρόμοια σχολή με αυτήν που οργανώνει το μεταπτυχιακό.

Το μεταπτυχιακό των δομοστατικών π.χ. στους πολιτικούς μηχανικούς δεν δέχεται απόφοιτους ΤΕΙ αλλά μόνο απόφοιτους πολυτεχνείων ή σχολών θετικής κατεύθυνσης όπως φαίνεται και εδώ. http://www.postgrad.structural.civil.ntua.gr/pclab/general/general2.htm

Link to comment
Share on other sites

Γνωστός μου πάντως στο Περιβάλλον και Ανάπτυξη απογοητεύτηκε από το πρόγραμμα , αυτό γιατί δέχονται πλήθος διαφορετικών ειδικοτήτων πχ δικηγόρους , περιφερέιακής ανάπτυξης με συνέπεια όπως μου έλεγε στην προσπάθεια να γίνει συγκερασμός και να παρακολουθήσουν και αυτοί χανόταν η ειδίκευση για όσους είχαν υπόβαθρο

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι αυτη τη περίοδο ενας απογοητευμένος μεταπτυχιακός φοιτητής του Περιβάλλον & Ανάπτυξη. το μεταπτυχιακό ειναι εξαιρετικά απαιτητικό σε παρακολουθήσεις, καθως τα πρεζάκια εχουν βάλει πρωινές ωρες μαθημάτων. Δεν το συνιστώ να χάσετε εδω το χρόνοσας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.