Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το μέλλον των ελεύθερων επαγγελματιών (ηλεκτρολόγων) στην κρίση


Costantinos

Recommended Posts

Αυτό μόνο τις πλαστές σφραγίδες θα πατάξει, οι νόμιμοι "υπογραφάκηδες" θα συνεχίσουν να εργάζονται όπως και τώρα. Και η κατασκευή θα συνεχίσει να γίνεται από τον οποιοδήποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 69
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

@bill22 Μία βάση δεδομένων δε λέει κάτι. Πρέπει η ΥΔΕ να αποκτήσει νόημα. Ο μόνος τρόπος που βλέπω σήμερα είναι η ΠΟΣΣΕΗ και η ΕΕΤΕΜ να μην σφραγίζουν ΥΔΕ αν δεν προσκομιστούν τα ανάλογα τιμολόγια υλικών-εργασιών καθώς και εκτύπωση μετρήσεων που να ταιριάζει στα σχέδια. Και να ξεκινήσει το ΤΕΕ να πράττει ανάλογα. Ή να δημιουργηθεί υπηρεσία για αυτό το σκοπό. Έτσι ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα μπορεί να γίνει πιο εύκολα καθώς ο ελεγκτής θα πηγαίνει στα σωματεία και θα βλέπει αν στις ΥΔΕ οι μετρήσεις ταιριάζουν στα σχέδια ή όχι. Και φυσικά να πέφτουν πρόστιμα και στους ηλεκτρολόγους και στα σωματεία.

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ανεφερα για την βαση δεδομενων γτ εχουμε ιστορικο λογω ΠΕΑ. Ολα τα αλλα για εδω το Ελλαδισταν ειναι πολυ μακρυα. Εδω σε αλλο thread αναφερεται για πιθανή επιβολη 1 τοις χιλοις για καθε αναληψη....

 

Μετα συζηταμε για μελλον....

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Διασκεδάζουμε το πόνο μας εδώ μέσα. Κάτι σαν ομαδική ψυχοθεραπεία. Απλά έρχεται ο κάθε παράνομος που αντί να έχει πληρώσει τέτοιο πρόστιμο που να το θυμάται μια ζωή, γράφει και κοκορεύεται για τη παρανομία του και μας την χαλάει...

Link to comment
Share on other sites

Ανεφερα για την βαση δεδομενων γτ εχουμε ιστορικο λογω ΠΕΑ. Ολα τα αλλα για εδω το Ελλαδισταν ειναι πολυ μακρυα. Εδω σε αλλο thread αναφερεται για πιθανή επιβολη 1 τοις χιλοις για καθε αναληψη....

 

Μετα συζηταμε για μελλον....

 

Βάση δεδομένων προβλέπεται να δημιουργηθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία, το πότε δεν έχει διευκρινιστεί, μέχρι να φτιαχτεί χρέη καταχώρησης έχει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αλλά η βάση και η κάθε βάση δεν θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα που είναι η έλλειψη ελέγχου αλλά και πιστοποίησης γνώσης. Οπότε μένουμε ως έχουμε με τις μόνες λύσεις να είναι είτε η δημιουργία μιας αντίστοιχης ΄΄ΕΥΕΠΕΝ΄΄ που θα ελέγχει δειγματοληπτικά, είτε αυτό που γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, το δικαίωμα ελέγχου να δίνεται μόνο σε εταιρίες που ελέγχονται από το ΕΣΥΔ (TUV, Dekra, EBETAM κλπ) στα πρότυπα των ελέγχων σε δοχεία πίεσης, γερανών, ανελκυστήρων, παιδικών χαρών κλπ κλπ. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,

 

Λύση στο "πρόβλημα" για το μέλλον του κλάδου μας και πάρα πολλών άλλων, κυρίως τεχνικών κλάδων, δίδεται και αύριο πρωί...

Θέληση δεν υπάρχει.

 

1) Κόβεις κάθετα την πρόσβαση των ιδιωτών σε αγορές πρωτευόντων υλικών (ραγοϋλικα, ΝΥΑ καλώδια κλπ κλπ)

2) On-Line βάση δεδομένων ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΙΣΧΥ ΜΗΤΡΩΑ για αγορά με έκπτωση απο επαγγελματίες και μόνο, σε όλα τα καταστήματα εμπορίας

 

Βαριέμαι να σας γράψω άλλα... τα έχω ξαναπεί.

 

Ο κύριος DoIt yourself παραπάνω, να μας πει τι θα έκανε εαν τη δουλειά που κάνει την έκαναν με μαύρα οι πάντες... εαν αυτό που έφτιαξε πχ πάρει φωτιά (δεν του το εύχομαι) και γίνει έλεγχος μετά, που και τι ακριβώς θα κάνει???

 

Καταλάβετε κάτι, η νοοτροπία αυτή έως ένα σημείο, όπως του κυρίου, είναι ένα από αυτά που μας έχει φέρει εδώ που είμαστε, στο χάλι αυτής της χώρας, όλοι κάνουν τα πάντα και μαύρα.

Συνταξιούχοι που αντί να αφήνουν τους νέους να περνούν σειρά στα επαγγέλματα, τρώνε τα ίδια τους τα παιδιά, συνεχίζοντας να κάνουν οτι κάνανε.

Ξένοι, παντελώς άσχετοι, που επειδή κάποιος σαν έμενα τους πήραμε μια δυο φορές μαζί μας και είδαν 2 πραμματακια, τώρα φτιάχνουν (ο θεός να βάλει το χέρι του το τι φτιάχνει το 95% απο αυτούς) τα πάντα και τζάμπα, και η πλάκα είναι οτι τους προτιμάει και ο κόσμος.

Δεν θα επεκταθώ γιατί θα γράφω 10 μέρες...

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω να γίνει δεκτή από πολλούς η ιδέα αυτή διότι στα μαύρα δεν εργάζονται μόνο οι μη αδειούχοι, αλλά και οι αδειούχοι. 

 

Αλλά και να εφαρμοστεί αυτό το σύστημα, πάλι η υπογραφή του αδειούχου θα μπαίνει τυπικά, απλά και μόνο για να ανοίξει το κομπιούτερ. Και η αμοιβή του θα παραμείνει ίδια. Εκτός αν μειωθούν οι άδειες = κλειστό επάγγελμα.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι τα παρακατω θα συνεβαλλαν αν οχι στην λυση του προβληματος, στον περιορισμο του:

1. Ελεγχος και ειδοποιηση οσων ιδιοκτητων εχουν ληγμενη υδε, και μια προθεσμια λιγων μηνων για προσκομιση νεας.

2. Επικαιροποιημενο online μητρωο αδειουχων ηλεκτρολογων, με καταχωρημενο τον αριθμο του πολυοργανου (ορατο μονο στην υπηρεσια) και προσκομιση/καταχωρηση στην υπηρεσια ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ αγορας ή ΔΙΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ (ναι, και εγω δεν το εχω στειλει ποτέ για ελεγχο...)

3. Φωτογραφικη τεκμηριωση της υδε

και αφησα για τελευταιο το καλυτερο

4. Ενα μικρο παραβολο ανα υδε, και πληρωμη ανεξαρτητων ηλεκτρολογων ελεγκτων με αυτα τα παραβολα(θα μπορουσε να συσταθει ενα σωμα απο μερικους, με αυστηρες κυρωσεις αν δεν κανουν την δουλεια τους σωστα) δειγματοληπτικος ελεγχος σε ενα 5-10% των υδε, και αυστηρες ποινες σε οσους μπαλαμουτιαζουμε υδε. 

 

Αυτα αν και ισως ειναι λιγο τραβηγμενα, θεωρω οτι με λιγη θεληση θα ηταν εφαρμοσιμα και οτι θα εφερναν αποτελεσμα. ΜΟΝΟ με μπαμπουλα απο πανω μας ειμαστε τυπικοι

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Μαύρα δουλεύουν όλοι επειδή :

1) Γλιτώνουν ΦΠΑ,

2) οι μη επαγγελματίες που δουλεύουν μαύρα, τιμολογούν όπως να ναι και οτι να ναι διότι απλά δεν έχουν κανένα έξοδο απ τα δικά μας (ενοίκια, ΤΕΒΕ, ΦΠΑ, εφορία...)

 

Όσον αφορά για τις ΥΔΕ, μόνο εάν αλλάξει το καθεστώς θα ισιώσει. Και εξηγούμε:

1) Να εμπλακεί απαραιτήτως και ενεργά η όποια εταιρία παροχής ενέργειας, να διατηρεί μητρώα πιστοποιημένων ελεγκτών

2) Ας σκεφτούν λίγο έξυπνα και να συνδυάσουν μια σωστή και ελεγμένη ΥΔΕ πχ με την ασφάλιση ενός χώρου ώστε να μειώνετε το κόστος.

 

Απο μυαλό όμως οι απο πάνω (οι καρεκλοκενταυροι δλδ), κουβάδες όλοι...

 

Με λίγη θέληση και τόλμη, εξαφανίζεις το ΦΠΑ σε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και το κρατάς μόνο σε τιμολογια

Τραβάς φορολογικό έσοδα μειον έξοδα, φορολογούνται όλοι στη διαφορά αυτών με ένα φόρο ίσο με το ΦΠΑ για να μη κερδίζεις απο πουθενά και όλα περνουν στα πάντα το δρόμο τους σε μια βδομάδα.

 

Για να δούμε μετά πόσοι μαύροι θα μείνουν...

 

Αυτη τη βλακεία δε με τις κλάσεις του ΤΕΒΕ που δεν αποφασίζει ο επαγγελματίας ποια κλάση θέλει απο μόνος του να πληρώνει, δε τη κατάλαβα ποτέ. Ποιο το σκεπτικό του να αυξάνεται ανα 3ετια πχ? Γεννάμε πιο πολλά λεφτά δλδ?

Και γιατι να μη μπορεί οποιοσδήποτε να διαλέξει πχ μια ιδιωτική? Με ΜΟ 3.600€ ΟΑΕΕ το χρόνο, οι ιδιωτικές θα μας είχαν ελικόπτερο στις ταράτσες μας...

Edited by Alastis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.