Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρειάζομαι βοήθεια με την Πτυχιακή!


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδια, ειμαι τελευταιο ετος στο Εμπορικο Ναυτικο ως μηχανικος και θα ηθελα αν καποιος γνωριζει κατι (πληροφοριες, site κτλπ) οτιδηποτε θα μπορουσα να χρησιμοποιησω για την πτυχιακη μου μιας και μονος μου δεν τα καταφερα καλα μεχρι στιγμης!

 

Το θεμα μου ειναι "Εφεδρεία και Αξιοπιστία συστημάτων Μηχανοστασίου" και αφορα τα καραβια προφανως. Ο καθηγητης μου ειπε να χρησιμοποιησω και Fault tree αλλα δεν εχω βρει κατι καλο μεχρι στιγμης και δεν εχω και επικοινωνια μαζι του λογο απουσιας του (θεμα υγειας). Θα εκτιμουσα λιγη βοηθεια αν καποιος γνωριζει κατι!

 

Ευχαριστω εκ τον προτερων!

Link to comment
Share on other sites

Από αγγλικά πως τα πας; Γκουγκλάρισε τις έννοιες failt tree analysis, reliabilty engineering, MTTF, MTTB, weibull distribution. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις ψάχνοντας. Μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά στη μέθοδο FMEA ίσως σου φανεί χρήσιμη (αν φυσικά συμφωνεί κι ο καθηγητής σου). Ρίξε μια ματιά ενδεικτικα εδώ: http://www.weibull.com/mil_std/mil_hdbk_108.pdf

και κυρίως εδώ (σελιδα 86, 87)  http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&ved=0CD4QFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.researchgate.net%2Fprofile%2FNir_Keren%2Fpublication%2F9022990_Use_of_failure_rate_databases_and_process_safety_performance_measurements_to_improve_process_safety%2Flinks%2F00b4952f13277b23ba000000.pdf&ei=w2NDVd3JKtbfav7pgIAK&usg=AFQjCNGLygJbGl1jZ9rGyWedcRgTvWKEyw&bvm=bv.92189499,d.d2s

για να καταλάβεις τι περίπου πρέπει να κάνεις.

Edited by Pavlos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.