Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πράσινο φως από το ελεγκτικό για την αναβάθμιση της Αλεξάνδρας


Engineer

Recommended Posts

Θετικά κρίθηκε απο το Ελεγκτικό Συνέδριο η έφεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός και ανοίγει ο δρόμος, για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

 

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο πιο ασφαλές για τους αθλητές, αλλά και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται. Παράλληλα, οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ελληνικούς κανονισμούς για την διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).

 

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από την διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.

Τέλος, έκριναν ότι η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στην γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, εξειδικευόμενη στην αρχή της οικονομικότητας, καθώς η αρμοδιότητα της περιφέρειας Αττικής να χρηματοδοτεί τον εξοπλισμό αθλητικών εγκαταστάσεων δεν συναρτάτε, σύμφωνα με την νομοθεσία, από το χρονικό ορίζοντα λειτουργίας των εγκαταστάσεων αυτών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείεται η αρμοδιότητα αυτή της περιφέρειας Αττικής, σε περίπτωση περιορισμένου χρόνου λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αρχικά είχε κρίνει παράνομο το κονδύλι των 7 εκατομμυρίων ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαϊδης», υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

 

Στην συνέχεια, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση κατά της απόφασης του 6ου Τμήματος και η μείζονα επταμελής σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από θετική εισήγηση του κ. Αγγελάρα, έκρινε ότι πρέπει να επιτραπεί η υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...tis_Alexandras/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θα είναι το γήπεδο γιά την περιοχή .

Να δίναμε και κανένα διεθνή αγώνα ποδοσφαίρου το φθινόπωρο και την άνοιξη , να έπιανε και τόπο η αναβάθμιση ... 

 

Ελπίζουμε .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν ακόμα ωραιότερο αν το γήπεδο αυτό κατεδαφιζόταν για να γίνει ένας ακόμα χώρος πρασίνου στους πρόποδες του λυκαβηττού.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν ακόμα ωραιότερο αν το γήπεδο αυτό κατεδαφιζόταν για να γίνει ένας ακόμα χώρος πρασίνου στους πρόποδες του λυκαβηττού.

 

 Για να γίνει αυτό προϋποθέτει οτι θα έχει άλλο δικό της γήπεδο η ομάδα, εφόσον δεν έχει και ούτε προχώρησαν εκείνα τα σχέδια που έλεγαν για τον ελαιώνα, καλά κάνουν και κρατάνε το παλιό με κάποιου είδους ανακαίνιση.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα, αυτοί καλά κάνουν, αλλά εγώ δε καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει μια ομάδα να έχει οπωσδήποτε γήπεδο, αν δε μπορεί να φτιάξει ένα σωστών προδιαγραφών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.