Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφάλιση ατομικής εργοληπτικής επιχείρησης


harisg

Recommended Posts

Έχει ξεχωριστή υποχρέωση ή αρκεί η ασφάλεια του μηχανικού - ΤΣΜΕΔΕ?

 

Γιατί στη διακήρυξη ενός έργου περαν της ασφαλιστικής ενημερότητας του ΤΣΜΕΔΕ ζητούν και πιστοποιητικά περί του ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις της Εργοληπτικής Επιχείρησης, όσον αφορά στην καταβολή των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τη νομοθεσία του κράτους εγκατάστασης ή και με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία, για την Εργ.Επ. και για όλες τις Κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχει, καθώς και για κάθε έργο που εκτελεί (παρ. 3 άρθρου 20 του ΚΔΕ )στην Ελλάδα.

 

(παρ. 3 άρθρου 20 του ΚΔΕ)

3. Κατά την κατάθεση της προσφοράς κάθε προσφέρουσα εργοληπτική επιχείρηση υποχρεούται να υποβάλει βεβαιώσεις των υπηρεσιών για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών και τη φορολογική ενημερότητα για τα δημόσια έργα που εκτελεί μόνη της ή σε κοινοπραξία.

 

Αν η Εργ. Επ. δεν έχει αναλαβει ποτέ έργα τι βεβαιώσεις για την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών πρέπει να υποβαλει και από ποιον φορέα?

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

δες την

 

ΥΑ Δ15//2013 (ΥΑ Δ15/οικ/15658 ΦΕΚ Β 2300 2013): Τροπ.YA 2005«Εκδοση Ενημερότητας Πτυχίου και Βεβαιώσεων ανεκτέλεστου υπολοίπου...έργων» (605608)

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Δημητρη αλλα αυτό αφορα όσους εχουν ενημερότητα πτυχίου.Καποιος εργοληπτης που δεν εκτελει εργα, στα δικαιολογιτικά βαζει ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ?Και αν οχι, κανει ΥΔ που αναφερει οτι δεν εκτελει?

Link to comment
Share on other sites

Η ασφαλιστική ενημερότητα (ΙΚΑ) αφορά αφενός μεν στην επιχείρηση αυτή καθαυτή (και είναι υποχρεωτική), αφετέρου δε στα έργα (ξεχωριστή για κάθε έργο) τα οποία εκτελεί είτε μόνη της είτε σε κ/ξ.

Αν δεν έχει υπό εκτέλεση έργα, είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται ενημερότητα γι' αυτά. Άλλωστε στην Υ.Δ. περί ανεκτέλεστου, το αναφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που σε ατομική εργοληπτική επιχείρηση απασχολούνται μηχανικοί με σχέση εξαρτημένης εργασίας (μισθωτοί μηχανικοί) αρκεί η ασφαλιστική ενημερότητα του ΙΚΑ ή απαιτείται και ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ για τους μισθωτούς μηχανικούς;
Και αντίστοιχα στην περίπτωση που δεν απασχολείται προσωπικό με σχέση εξαρτημένης εργασίας, εκτός της ασφαλιστικής ενημερότητας του ΙΚΑ, απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από το ΤΣΜΕΔΕ ότι η ατομική εργοληπτική επιχείρηση δεν απασχολέι μηχανικούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας;

Edited by ApostolisOik
Link to comment
Share on other sites

για την πρωτη περιπτωση...ενδιαφερει το νομικο προσωπο της επιχειρησης να ειναι οκ..

οι εργαζομενοι...ασφαλιζονται μεσω αυτης...

 

για την δευτερη περιπτωση.....καπου θα το λεει στην ανωτερω ΥΑ του 2013...

ή με ΥΔ ή με βεβαιωση...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Για την πρώτη περίπτωση ρωτάω αν εκτός της ενημερότητας από το ΤΣΜΕΔΕ για τις εισφορές του εργολήπτη (τις προσωπικές του)  , απαιτείται και ξεχωριστή (αν υπάρχει) ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ όσον αφορά τις υποχρεώσεις της ατομικής εργοληπτικής επιχείρησης για τις εισφορές μισθωτών μηχανικών που απασχολούνται σε αυτήν.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο για όσα άτομα είναι στην στελέχωση του ΜΕΕΠ της (είτε ανήκουν στην στελέχωση της επιχείρησης είτε όχι)

Για τά άλλα αρκεί η υπεύθυνη δήλωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.