Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια κατεδάφισης


Recommended Posts

39 λεπτά πριν, killertomato said:

επιλέγεις προς έκδοση άδειας, το παράβολο είναι 250€ και ανεβάζεις όλη τη χαρτούρα 

θα βγάλεις έγκριση εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης, όταν βγει περνάς την άδεια στο σύστημα 4495 και στέλνεις τη δήλωση στο ΤΕΕ για έκγριση (είναι τυπικό αλλά θέλει 1-2 μέρες να στο κάνουν δεκτό)

δεν απαιτείται ΕΔ (όταν βγάλεις την άδεια δεν υπάρχει επιλογή για κλήρωση ΕΔ) 

Και για ελεγκτές δόμησης (Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ.9875/24.2.2012, Έλεγχος έργων και εργασιών δόμησης, Αριθμ. οικ.9875) Άρθρο 1 παρ. γ που αναφέρεται?

 

Άρθρο 1

Αριθμός ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργων και εργασιών δόμησης Ο αριθμός των ελέγχων ανά κατηγορία και είδος έργων και εργασιών δόμησης από τους Ελεγκτές Δόμηση καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία και το είδος των έργων και των εργασιών δόμησης ως εξής:

1. Κατηγορία Α': ένας (1) έλεγχος (τελικός)

γ) Εργασίες κατεδαφίσεων, ανεξαρτήτως του είδους και της κατηγορίας του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μια ματιά και εδώ https://www.michanikos.gr/forums/topic/29269-ελεγκτές-δόμησης/page/338/

το έχουμε συζητήσει παλιότερα, ειδικά για εξ'ολοκλήρου αυθαίρετα δεν απαιτείται ΕΔ. Την ίδια άποψη είχε και η ΥΔΟΜ Αγ. Παρασκευής σε αντίστοιχη περίτπωση που είχα. 

Link to comment
Share on other sites

αν εκδώσεις άδεια κατεδάφισης και όχι "έγκριση εργασιών" κατεδάφισης δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μην χρειάζεσαι έλεγχο από Ε.Δ.

Αυτό γιατί στο άρθ 44  παρ  2  του Ν 4495/17 (που ισχύει παράλληλα με την ΚΥΑ Αριθμ. 299/ΦΕΚ 57β/16-1-2014) αναφέρονται τα παρακάτω

 

"Ο αριθμός των ελέγχων καθορίζεται ανάλογα με το είδος των εργασιών που προβλέπονται από την άδεια δόμησης ή την οικοδομική άδεια.

Σε κάθε περίπτωση γίνεται τουλάχιστον ένας (1) έλεγχος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών."

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι. Βγάζω μια άδεια μερικής κατεδάφισης για μια αυθαίρετη ισόγεια τουαλέτα από τσιμεντόλιθους και στέγη λαμαρίνας επιφάνειας 5τμ συνολικού ύψους 2.2μ. Στα δικαιολογητικά λέει τοπογραφικό ΕΓΣΑ. Ο ιδιοκτήτης έχει το παλιό τοπογραφικό της ΟΑ. Είναι μεγάλη αμαρτία να ανεβάσω στο σύστημα αυτό για να τον γλιτώσω από έξοδα; 😇

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε οικόπεδο που απαιτείται αρχαιολογία έχει ήδη εκδώσει άλλος συνάδελφος την άδεια κατεδάφισης αλλά δεν έχει κατεδαφισθεί ακόμα το ακίνητο και η άδεια είναι σε ισχύ. Ο ιδιοκτήτης ανέθεσε τώρα σε εμένα την άδεια ανέγερσης και στην αρχαιολογία μου ζητάνε 1. έγκριση για την κατεδάφιση από την νεωτέρων μνημείων (που υπάρχει) και 2. έγκριση για την κατεδάφιση από την εφορεία αρχαιοτήτων (η οποία δεν υπάρχει γιατί η άδεια κατεδάφισης είχε εκδοθεί πριν την υποχρέωση αυτής της έγκρισης).

Κάποια ιδέα πως θα το διαχειριστώ από εδώ και πέρα; Πώς να κάνω αίτηση για έγκριση κατεδάφισης άλλου συναδέλφου; Είναι υποχρεωτική αυτή η έγκριση σε άδεια που έχει ήδη εκδοθεί με προηγούμενο καθεστώς;

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η άδεια κατεδάφισης ισχύει, το κτήριο πρέπει να κατεδαφιστεί.

Επίσης πρέπει να παραληφθεί η κατεδάφιση από ΕΔ ώστε να υπάρχει πλέον το αδόμητο οικόπεδο για την ανέγερση.

Η άδεια κατεδάφισης είναι επίβλεψη που την έχει ήδη αναλάβει άλλος συνάδελφος. Εκεί ενδεχομένως να χρειαστούν αλλαγές ...

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Η άδεια κατεδάφισης έχει ήδη εκδοθεί. Δεν έχεις λόγο να συζητάς για την κατεδάφιση με την αρχαιολογία. Μένει μόνο να υλοποιηθεί με επίβλεψη του μηχανικού που την έχει αναλάβει και μετά να κλείσει η άδεια. Εσύ ρωτάς τι χρειάζεται για την άδεια ανέγερσης, αυτήν έχεις αναλάβει.

*Εκτός αν η άδεια κατεδάφισης έχει λήξει οπότε πρέπει να εκδοθεί νέα από την αρχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα, 

χρειάζομαι πληροφορίες για αναθεώρηση άδειας κατεδάφισης ως προς την διάρκεια ισχύος της: 

αρχικα, γίνεται; Και εάν ναι, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να πει αν αναθεωρείται άδεια κατεδάφισης για παράταση ισχύος της ? Στον ν.4495/17 στο άρθρο 42 που αναφέρεται στις αναθεωρήσεις έχει αφαιρεθεί η διάταξη για τις κατεδαφίσεις που είχε ο ν.4030. Δεν προβλέπει κάτι για παράταση αδειών κατεδάφισης.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπερα ....σε εγκριση εργασιων κατεδαφισης οπου το αντικειμενο ειναι η κατεδαφιση μεταλλικου σκελετου με πανελο χωρις μπετο αφου ουτε η βαση εχει, μιας και ειναι το επιπεδο του εδαφους (χωμα), θεωρειτε οτι πρεπει να γινει συμβαση κανονικα για τα αποβλητα ή μπορει να γινει και υπευθυνη δηλωση οτι δεν θα υπαρξουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.