Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια κατεδάφισης


Recommended Posts

Ν4178/13

Άρθρο 23 – Ειδικές διατάξεις
1. α. Στην περίπτωση αυθαιρέτων κατασκευών ή χρήσεων για τις οποίες δύναται να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης ή κατεδάφισης, με βάση την κείμενη νομοθεσία, εφόσον καταβληθεί το παράβολο της §10 του άρθρου 11 και εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια νομιμοποίησης εντός τριών (3) ετών ή άδεια κατεδάφισης εντός έξι (6) μηνών από την καταβολή του και δεν οφείλεται άλλο πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα σε όλους. Έχω μια περίπτωση στην οποία ο ιδιοκτήτης έχει λυόμενο μέσα στο οικόπεδο, το οποίο θα μεταφέρει αλλού, και στο οικόπεδο αυτό θα σηκώσει οικοδομή.

Θέλω να ρωτήσω αν στην περίπτωση αυτή απαιτείται άδεια κατεδάφισης για το λυόμενο. Γνωρίζει κανείς?

Και το λυόμενο πού θα μεταφερθεί? σε καμιά μάντρα? ή κάπου όπου δεν πρόκειται να το δει κανείς? αλλιώς θέλει άδεια όπου και να τοποθετηθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Από την ημερομηνία έκδοσης άδειας κατεδάφισης, την επομένη είναι δυνατή η κατεδάφιση? Ή πρέπει να παρέλθει η προθεσμία των 20? ημερών για την κατεδάφιση?

Link to comment
Share on other sites

Δεύτερο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 5. Ν. 4030/11

Οι εγκρίσεις και οι άδειες δόμησης αναρτώνται στο διαδίκτυο σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις των Αρθ-2 και Αρθ-3 του Ν-3861/10   (ΦΕΚ-112/Α/10). Οι άδειες κατεδάφισης των κτιρίων δεν θεωρούνται από το Αστυνομικό Τμήμα και δεν εκτελούνται πριν να συμπληρωθούν είκοσι ημέρες από την ανάρτηση του σώματός τους στο διαδίκτυο που συνοδεύεται από φωτογραφίες του προς κατεδάφιση κτιρίου και συνοπτική περιγραφή αυτού

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Γεια σας,

 

Εφόσον ένα κτίριο ιδιοκτησιακά ανήκει σε 8 συγκύριους που οι περισσότεροι βρίσκονται εξωτερικό και σε χώρες εκτός EU πως γίνεται η ανάθεση για μία κατεδάφιση.
Αρκεί ένας εκπρόσωπος των ιδιοκτητών με εξουσιοδότηση των υπολοίπων. Και αν Ναι στην Πολεοδομία καταθέτουμε Υ/Δ εκπροσώπου και εξουσιοδοτήσεις συνιδιοκτητών με θεώρηση του γνησίου υπογραφής. Εάν πρόκειται και για ξενόγλωσσους τι κάνουμε. Μετάφραση? Την αγγλική τη δέχεται η Πολεοδομία?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τις απαντησεις θα σου τις δώσει η ΥΔΟΜ, εκτός κι αν κάποιος συνάδελφος το έχει αντιμετωπίσει..

Link to comment
Share on other sites

Εξουσιοδοτήσεις ελλήνων δεν θα είναι στην αγγλική ... ελληνικά προξενεία υπάρχουν παντού και εκεί συντάσσονται εξουσιοδοτήσεις στην ελληνική γλώσσα ...

Link to comment
Share on other sites

Μην είσαι και τόσο σίγουρος πως προξενεία υπάρχουν παντού... εκτός αν εννοείς σε κάθε κράτος!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

θέλω να κάνω κατεδάφιση 2 κτισμάτων που είναι κάθετες οριζόντιες κατοικίες εντός ενός οικοπέδου. Μία δεν είναι η κατεδάφιση, όχι 2? Με μπερδεύει το οριζόντια κάθετη ιδιοκτησία...

Link to comment
Share on other sites

τις εννοείς "κάθετες οριζόντιες"?

Η κάθετη σύσταση αφορά το διαχωρισμού οικοπέδων (κόβεις κάθετα) η οριζόντια αφορά το διαχωρισμό ορόφων και διαμερισμάτων (κόβεις οριζόντια), το κάθετη οριζόντια όμως δεν υπάρχει!

άσχετα πάντως απ' αυτό, αν πρόκειται να τα κατεδαφίσεις όλα, τότε ναι, η κατεδάφιση είναι μία απλώς αν είναι διαφορετικοί οι ιδιοκτήτες θα πρέπει αν βγει η άδεια στο όνομα και των δύο με τα ποσοστά της συνιδιοκτησίας τους επί του συνολικού οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.