Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για μία θέση στο.... ΦΩΣ!!!


GRTOPO

Recommended Posts

Σίγουρα οι υπάλληλοι του ΑΣΕΠ έχουν δει κι έχουν δει διαγωνισμούς...

 

Σίγουρα όμως η κοσμοσυρροή που δημιούργησε ο διαγωνισμός της ΔΕΗ για πρόσληψη προσωπικού και ειδικά μηχανικών...... ΔΕΝ έχει προηγούμενο.

 

Αυτό είναι φυσικά αντιπροσωπευτικό δείγμα της αβεβαιότητας στον επαγγελματικό τομέα και της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο των μηχανικών.....

 

Πηγή: http://www.asep.gr/a...mljGr5XDqQLvpAe

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

και εγώ θα προσθέσω κάτι που είχα ακούσει (αλλά δεν θυμάμαι από ποιον): βλέπουμε φως στο τούνελ τελικά. Απλά είναι τα φώτα του τρένου που έρχεται.......κατά πάνω μας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σ' αυτό το ρετάλι κράτος τα τρένα είναι για λίγους και εκλεκτούς.

Οι υπόλοιποι κοιτάμε τα φώτα.

 

http://tdm.tee.gr/epistoli-pros-proedro-asep-gia-fotografiki-prokirixi-proslipseon-sti-d-e-i-a-e/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά είναι κρίμα που θα δούμε διπλωματούχους μηχανικούς με 2000 μόρια (διδακτορικό, δύο μεταπτυχιακά, τρεις γλώσσες, προϋπηρεσία κτλ) να προσλαμβάνονται με μισθό 900 Ευρώ καθαρά και δεν υπάρχει μία εταιρία να τους προσφέρει μισθό 1200Ευρώ Χ 14, που να μην σκέφτονται καν το δημόσιο. Οίκτος και ντροπή για το επάγγελμά μας.

Αυτά να τα βλέπει ο συνάδελφος πρωθυπουργός...και (διατηρώντας το έκτακτο 650άρι) ας μη λέει στη Μέρκελ "έχω σπουδάσει μηχανικός"... Σιγά τα ωά!!!

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Το κρίμα είναι ότι θα δούμε διπλωματούχους μηχανικούς με 2,000 μόρια να ΜΗΝ προσλαμβάνονται επειδή θα είναι περισσότεροι από τις θέσεις.

 

 

Από την άλλη, δε νομίζω ότι 1200 ευρώ αρκούν για να προτιμήσει κάποιος που έχει δυνατότητα επιλογής τον ιδιωτικό τομέα έναντι του δημοσίου. Δεδομένων των συνθηκών εργασίας, από τον ιδιωτικό τομέα θες τουλάχιστον τα διπλά για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά, παρ`ότι τα βγάζω πέρα μετά βίας, δεν έστειλα αίτηση γιατί θεωρώ ότι έχουν κάνει μπίζνα τα παράβολα και τα κάθε λογής κερατιάτικα όπως εξετάσεις ECDL, εξετάσεις ΑΣΕΠ, φροντιστήρια κλπ.

Φίλος μου ανέφερε το εξής περιστατικό.

Αγγελία ζητούσε εργαζόμενους. Παίρνοντας τηλέφωνο σε παρέπεμπε με ηχογραφημένο μήνυμα σε τηλέφωνο 800+ με χρέωση κάποια ευρώ τα 15' (πόσα δεν θυμάμαι αλλά κερατιάτικα σίγουρα).

Γενικά πιστεύω ότι όποιος δεν τα βγάζει πέρα με το μηχανιλίκι φεύγει στο εξωτερικό ή αλλάζει επάγγελμα. Το δημόσιο σε λίγο δεν θα πληρώνει κι όλας. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι στη διαδικασία υποβολής αίτησης (που σημαίνει έξοδα σε παράβολα και χάσιμο χρόνου) μπαίνεις μόνο όταν έχεις βάσιμες ελπίδες. Δηλαδή χρειάζεται συστηματική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των προηγούμενων προκηρύξεων για να βλέπεις την πρόοδό σου προς την κορυφή της λίστας. Αυτοί που κονταροχτυπιούνται για τις πολυπόθητες θέσεις συνήθως γνωρίζονται (σαν ονόματα) και λένε άντε, τώρα που διορίστηκε ο προηγούμενος στην επόμενη θα είμαι πρώτος εγώ κλπ!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.