Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

BIM και μικροασυμμετρίες υφισταμένου κτιρίου


Recommended Posts

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για μερικές σκέψεις.

 

Πως αντιμετωπίζετε την περίπτωση να έχετε να αποτυπώσετε αρχιτεκτονικά ένα υφιστάμενο κτίριο που προφανώς σχεδιάστηκε συμμετρικά αλλά η κατασκευή έχει μικρές ασυμμετρίες (δεν υπάρχουν σχέδια εκτός από νέο τοπογραφικό); Σε απλό Autocad πιθανόν να μπορούσα απλά να πατήσω στο τοπογραφικό της υφιστάμενης κατάστασης. Με ΒΙΜ μεθόδους φαίνεται ότι αυτό είναι σχεδόν έως πρακτικά αδύνατο λόγω του ότι δεν είναι η δουλειά του να βάζει ελαφρές γωνίες και άλλες περίεργες "στροφές" σε φέροντα και μη στοιχεία. 

 

Προς το παρόν το αντιμετωπίζω κάνοντας διαστασιολόγηση κάλυψης αυστηρά μέσω τοπογραφικού και για τα υπόλοιπα αρχιτεκτονικά όσο κοντινότερη προσέγγιση γίνεται.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι το πρόβλημα του ΒΙΜ στις στραβομάρες... Για ποιό πρόγραμμα μιλάμε; Revit ή ArchiCAD;

Θα σου πω για το Revit που γνωρίζω...Αν και δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, πρέπει να δουλεύεις συνδιάζοντας in-place families και groups ώστε να έχεις τη δυνατότητα του να φτιάχνεις δικές σου κολώνες και παράλληλα να έχεις ενοποιημένα τα φέροντα στοιχεία ανά όροφο και να ελέγχεις τις διαφοροποιήσεις... Ετσι το κάνω εγώ τουλάχιστον...

Ευχαρίστως να το συζητήσουμε και εκτενέστερα,...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

in-place families και groups

 

Θα το κοιτάξω προς αυτή την πλευρά. Ευχαριστώ. Κάτι που με ανησυχεί είναι το αν με στατικό πρόγραμμα γίνεται να υπάρχει συμφωνία.

Link to comment
Share on other sites

Το δοκίμασα και στην περίπτωσή μου δεν άξιζε τον κόπο. Οι αλλαγές γωνιών των στοιχείων είναι τόσες πολλές και μικρής έκτασης ώστε οι συνδέσεις είναι αδύνατο να γίνουν αρμονικές χωρίς τη δημιουργία νέου custom στοιχείου κάθε 4-5 μέτρα κάτοψης . Φτάνει στο σημείο να λες το autocad θα ήταν γρηγορότερο. 

 

Φαντάζομαι τέτοιες διαδικασίες είναι καλές για νέα αρχιτεκτονικά όπου κάποιο  στοιχείο  προσχεδιασμένο  και καλά εφαρμοσμένο στο υπόλοιπο σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί απ'το μηδέν.

 

Για πολύ μικρές διαφορές πρέπει να είναι τυπικά οκ η παράβλεψη του θέματος.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.