Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξι τραυματίες από φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου


Engineer

Recommended Posts

Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, που ξέσπασε την Παρασκευή το πρωί, εκ των οποίων, οι πέντε σοβαρά.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι: ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, ο δεύτερος, φέρει εγκαύματα 20%, ενώ ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και διασωληνώθηκε.

 

Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνομένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

 

Ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στην ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά προκλήθηκε σε δεξαμενή, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε επαφή με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και έχει συνεχή ενημέρωση για τη εξέλιξη της κατάστασης της υγείας τους.

 

Πηγή: http://www.tanea.gr/...h-pyrosbestikh/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όπως έγραψα και αλλού υπήρξε τρομερή αμέλεια. Υποτίθεται οτι σε εργασίες συντήρησης όλες οι γραμμές των μονάδων έπρεπε να εχουν γινει drain κοινώς να εχουν πλυθεί καλα απο καύσιμο υλικό. Απο οτι φάνηκε δεν έγινε σε όλες.. Καποιος κατα πληροφορίες πήγε να αλλαξει καποια Βάνα και χτύπησε καύσιμο. Η μονάδα ηταν πίσω απο τη δικιά μου σε απόσταση αναπνοής. Στο συσκεκριμενο τετράγωνο εργάζεται παρα πολλυς κοσμος. Σειρήνες δεν ακούστηκαν (σε περιπτωση περιστατικού ηχούν 3 φορές) μια ανακοίνωση απο τα μεγάφωνα αλλα οποίος ηταν σε θορυβώδης εργασία μεσα σε μονάδα δεν έσπερνε χαμπάρι. Προσωπικά βρισκόμουν με παιδια που τροχιζαν και δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Αντιληφθήκαμε οτι κατι δεν παει καλα οταν είδαμε ατομα να κατεβαίνουν γοργά απο τους πύργους μέσω εσωτερικής σκάλας. Συγκεντεωθηκαμε κάπου πρόχειρα έξω παρατηρώντας τον κατάμαυρο καπνό που ολο και φουντονε μεχρι που άρχισαν να φαίνονται καθαρά φλόγες. Ακολούθησαν εκρήξεις και μετα ψιλό πανικός όπου φύγει φύγει.. Περάσαμε εκτος και βρεθήκαμε στην πύλη για καταμέτρηση.. Οι δικοί μου όλοι καλα.. Δυστυχώς 6 παλικάρια χειριστές την πάτησαν. Ο ενας κατέβαινε τις σκάλες φλεγόμενος. Ο πιο σοβαρά αδελφός φίλου μου χειριστή παπαγάλου που δούλευε για εμάς. Κρίμα... Και άδικο

Τα σωματεία έκλεισαν την εθνικη για διαμαρτυρία για 2 ώρες.. Τι να λεει τα παιδια να γίνουν καλα. Δεν ξερω ποτε θα ξεκινήσουμε πάλι

 

post-27467-1431094181,05_thumb.jpg

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό κουράγιο Ίκαρε και περαστικά στα παιδιά...τι να πει κανείς απλά να μην συμβούν ξανά τέτοια ατυχήματα..

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε και εγώ να ευχηθώ γρήγορα περιαστικά σε όλους , εντυπωσιακές οι εμπειρίες σου από το ατύχημα 

Link to comment
Share on other sites

Καλή τύχη στους 6 εργαζόμενους και προσπάθεια όλων να λαμβάνονται και να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από οποιοδήποτε κέρδος. Αυτό φαίνεται ότι κάποιοι δεν το υπολογίζουν. Μακάρι να αποδοθούν ορθά οι ευθύνες για το ατύχημα και να παρθούν μέτρα για να μην ξαναγίνει.

Η περιγραφή σου ίκαρε ήταν λιτή και περιεκτική - όχι σαν και αυτές που ακούμε από το πρωί από τα ΜΜΕ (και τον εκπρόσωπο των ΕΛΠΕ), που εκνευρίστηκαν μάλιστα όταν εργαζόμενος έκανε αναφορά σε ευθύνες εργοδοσίας (καταστάσεις προσωπικού, σειρήνα, κ.λ.π.)  

Link to comment
Share on other sites

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση σε όλους τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Ελπίζω και εύχομαι να μη θρηνήσουμε θύματα όπως το '92 επί Πετρόλα. Τέτοια συμβάντα δυστυχώς δε συμβαίνουν συχνά, αλλά όταν συμβούν...

Ευχή όλων μας να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός και οι άνθρωποι να γίνουν καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ένα φεγγάρι δούλεψα (με εργολάβο) στο συγκεκριμένο διυλιστήριο.

Μέτρα ασφαλείας υπάρχουν. Και ατομικά και από τα ΕΛΠΕ. 

Είναι λίγο σαν τον στρατό βέβαια (πχ, "δις στον αέρα"). Εννοώ, ότι πιο πολύ γίνονται για τους τύπους και να για να μην φάμε καμπάνα (παίζει καμπάνα στα ΕΛΠΕ. Πχ, 5 μέρες χωρίς δουλειά)

Η γνώμη μου είναι ότι το ατύχημα ήταν απλά θέμα χρόνου να συμβεί.

Επειδή, με τις σημερινές εργασιακές συνθήκες, και δη, σε ένα διυλιστήριο , (12-16άωρα, 7αήμερα, εκκωφαντικός θόρυβος, αναθυμιάσεις που σε ζαλίζουν, πίεση για βιασύνη-ειδικά τώρα που είχε shutdown, σκληρότατη δουλεία κτλ κτλ κτλ), το να συμβεί εργατικό ατύχημα, συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Όσο συμπεριφέρονται στους ανθρώπους σαν να είναι ακούραστα ρομπότ , όσα μέτρα ασφαλείας και να πάρουν μετά...

 

(Ίκαρε, σε ποιόν εργολάβο είσαι; Σε ποια μονάδα έγινε το ατύχημα; Μου στέλνεις ένα πμ αν μπορείς; )

Edited by Billy_Huge
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

ποια ασφάλεια στην εργασία?

μέρα που είναι http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231406336

http://pitsirikos.net/2015/05/9-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7%CF%82/

 

το ερώτημα είναι (παραμένει) αν θα μειωθούν (κι άλλο) οι μισθοί -και το κόστος- για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην ανάπτυξη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.