Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ζητούνται Ελληνες εργολάβοι για να αναλάβουν δουλειές στην Τζέντα


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι και... αγγελία για την πρόσληψη εργολάβων ετοιμάζονται να βγάλουν οι Αραβες.

 

Οπως γνωστοποίησε το προξενείο μας στην Τζέντα, «ζωηρό ενδιαφέρον υπάρχει από σαουδαραβικής πλευράς, για τη συμμετοχή ελληνικών κατασκευαστικών-τεχνικών επιχειρήσεων στο έργο συνδυασμένων δημοσίων μεταφορών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Τζέντας», όπως

 

Σε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο αναφέρεται ότι προ ημερών επισκέφθηκε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του προξενείου μας στη Τζέντα εκπρόσωπος της σαουδαραβικής εταιρείας "TRAMS-Transport-Rail and Metro Services", ο οποίος γνωστοποίησε το ενδιαφέρον συνεργασίας με μεγάλες ελληνικές κατασκευαστικές και τεχνικές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών, κυρίως, στον τομέα των μεταφορών.

 

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου (μετρό), υπέργειων μέσων μεταφοράς σταθερής τροχιάς (τράμ και προαστιακός σιδηρόδρομος), αλλά και με επιχειρήσεις για παραγωγή λεωφορείων και ferry-boats.

 

H εν λόγω σαουδαραβική επιχείρηση δραστηριοποιείται στους τομείς των συνδυασμένων μεταφορών και ενδιαφέρεται για επιχειρηματικές συνεργασίες με κατασκευαστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς.

 

Οι βασικοί μέτοχοι είναι η επιχείρηση "Huta", τοπική κατασκευαστική επιχείρηση του ομίλου "Sheikh Salen Binladen" που λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980, καθώς και η εταιρεία "International Project Developers and Seven-Saudi Enterprise Ventures", εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα και αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και της υγείας.

 

Επειδή από τις μέχρι τώρα επαφές και συναντήσεις, αλλά και από την πρόσφατη συζήτηση με τον εκπρόσωπο της σαουδαραβικής επιχείρησης, διαφαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για έναρξη συνεργασίας με αντίστοιχες ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις, το προξενείο ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου, με τη σειρά τους, να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις-μέλη τους και να αποστείλουν στοιχεία επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα συγκεκριμένα έργα και θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή μαζί τους.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...es_stin_Tzenta/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.