Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπεύθυνη δήλωση υδραυλικού για ηλεκτροδότηση οικίας


xristina_ts

Recommended Posts

Καλημέρα, 

 

μου ζητήθηκε να ετοιμάσω μια Υ.Δ. για την καλή εγκατάσταση υδραυλικών για την ηλεκτροδότηση μιας κατοικίας και ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος αν έχουμε το δικαίωμα υπογραφής ή αν πρέπει να εγγραφούμε κάπου για να το έχουμε ή δεν το έχουμε καθόλου. Με μία αναζήτηση στο διαδίκτυο είδα ότι η Υ.Δ. έχει καθορισμένη μορφή και ζητάει αριθμό άδειας εγκαταστάτη.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αν  έχεις άδεια εκτέλεσης μηχανολογικών εγκαταστάσεων απεριορίστου ισχύος από την αντίστοιχη δνση βιομηχανίας της περιφέρειας (που την παίρνουν αυτοδίκαια όλοι οι μηχανολόγοι μηχανικοί) δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς.

 

Όμως συνάδελφε, γιατί να δώσεις εσύ τέτοια Υ.Δ.; Εσύ εκτέλεσες την κατασκευή ή κάποιος υδραυλικός που ίσως δεν γνωρίζεις; Και είσαι σίγουρη για την ποιότητα της δουλειάς του και την σωστή εφαρμογή των κανονισμών; Επιβλέπων μηχανικός (για τα η/μ) δεν υπάρχει; Έχε υπόψη σου ότι αυτή η Υ.Δ., δηλώνει και ανάληψη ευθύνης για την εγκατάταση. Εγώ στην θέση σου θα προχωρούσα μόνο αν έκανα επισταμένο έλεγχο της εγκατάστασης, με δοκιμές αντοχής και στεγανότητας κλπ. με δικό μου συνεργείο που εμπιοστεύομαι.

 

Edit:

 

Επίσης να προσθέσω, τι τα γίνει με το ανάλογο τιμολόγιο; Σαν "εγκαταστάστης" δεν θα έπρεπε να κόψεις και το ανάλογο τιμολόγιο εγκαστάτασης μετά υλικών ή ανεύ υλικών εφόσον τα έχεις τιμολογήσει απευθείας στον πελάτη; Έχεις την ανάλογη έναρξη στην εφορία για υδραυλικές (ή η/μ) εγκαταστάσεις ή μόνο για μελέτες (υπηρεσίες μηχανικού);

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για τη διαφωτιστικότατη και άμεση απάντησή σου! Έθεσες ζητήματα που λόγω απειρίας δεν τα είχα σκεφτεί! Μάλλον θα του πω να το δώσει στον εγκαταστάτη του!

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό το νόημα έχει αυτή η Υ.Δ. Την ευθύνη του εγκαταστάστη. Εκτός αν κάνεις εσύ ολά όσα ανέφερα παραπάνω, με την ανάλογη αμοιβή βέβαια και αναλαμβάνεις εσύ την ευθύνη αντι γι αυτόν. Με πολύ προσοχή όμως.

 

Εγώ προσωπικά, εγκαταστάσεις που δεν έχω εκτελέσει με δικά μου (έμπιστα) συνεργεία, δεν υπογράφω.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το συνάδελφο. Ωστόσο, σε δύο δουλειές δικές μου έχω δώσει τέτοια υδ και περνάει κανονικότατα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις !!! 

Το πρόβλημα ήταν ότι δε γνώριζε ο ιδιοκτήτης ποιος ήταν ο υδραυλικός που έκανε την εγκατάσταση για να δώσει την Υ.Δ. αλλά τελικά θα την πάρουμε από τον σύνδεσμο υδραυλικών. Θα πάνε αυτοί να ελέγξουν και θα την δώσουν αυτοί. Το αναφέρω σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος κάτι αντίστοιχο!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα,

     μήπως ξέρει κάποιος, με τα σημερινά δεδομένα, πως καταθέτουμε στο σύστημα την ΥΔ Υδραυλικού για να προχωρήσουμε σε ρευματοδότηση;

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται την οικεία ΥΔΟΜ , πχ ο Δήμος Αθηναίων έχει ειδική σελίδα όπου κατατίθενται ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά (σκαναρισμένα) και προχωράς σε ηλεκτροδότηση. Η ΥΔΟΜ Αγ. Παρασκεύης θέλει να τα πας απο εκεί και να τα καταθέσεις με πρωτόκολλο. Καλύτερα λοιπόν να συνεννοηθείς με την ΥΔΟΜ που θα κάνεις την ηλεκτροδότηση.

Κατα τα άλλα ακόμα περιμένουμε το ηλεκτρονικό ΄συστημα που θα είναι ενιαίο για όλες τις ΥΔΟΜ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.