Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τμηματοποίηση


mechatr0n

Recommended Posts

Το βάζω σε αυτή την κατηγορία μιας και πιστεύω πως έχει να κάνει με την εκπαίδευση ως θέμα παιδείας. Αν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος χώρος για το θέμα μου παρακαλώ να μεταφερθεί.

Η ερώτηση μου είναι απλή. Διαβάζω όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα των μηχανικών, να αγωνιούν για τα ΔΙΚΑ τους επαγγελματικά θέματα, τους δικούς τους αγώνες, τα δικά τους ταμεία, τις δικές τους αμοιβές και πληρωμές στα ταμεία τους και ούτω καθεξής.

Χωρίσαμε την κοινωνία σε κατηγορίες, και μάχονται μεταξύ τους..Ποιον βοηθάει στο τέλος αυτό; Είναι η κρίση μας μόνο οικονομική;

  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι τέτοια φαινόμενα περιχαράκωσης στην ομάδα "μας" είναι αναπόφευκτα , ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων

Είναι αλήθεια ότι οι σπουδές του ανθρώπου επιρεάζουν το χαρακτήρα του, και πολλοί από μας τις βλέπουμε σαν επένδυση που οφείλουμε στον εαυτό μας να την υπερασπιστούμε. Δηλαδή υπερασπιζόμαστει  ουσιαστικά την ιδιοπροσωπία μας, κομμάτια του χαρακτήρα  και της ζωής μας.

 

Είναι μια αναμενόμενη αντίδραση για κάποιον που νιώθει μια απειλή ή ανασφάλεια και ενστικτωδώς προσπαθεί να ενταχθεί στο τμήμα του πληθυσμού με τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά ή το κοινό (πρόσκαιρο ; ) όφελος.

 

Αυτή η αντιμετώπιση βέβαια δεν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό από άλλες κατηγορίες εργαζομένων , π.χ τους γιατρούς, τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο. Αλλά μπορεί και να οφείλεται και με το χαρακτήρα των ατόμων που επιλέγουν να γίνουν μηχανικοί.

Edited by Geor21
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.