Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια μικρής κλίμακας σε μη άρτιο οικόπεδο-γήπεδο


kostasi

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 143
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 20/9/2021 at 4:30 ΜΜ, dimitris GM said:

Κατ' αρχας με ποια διαταξη του 4178 τακτοποιησες;

Πώς απεκτησες κυριοτητα στα 300 τμ. του "τμηματος" που κατεχεις σε εναν αγρο 10 στρεμματων;

Προσωπικά θα με ενδιέφερε και η απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα.

(Πιθανολογω βέβαια να μη την ανέλαβε την υπόθεση ο συνάδελφος.)

Link to comment
Share on other sites

@LESS

Έχει περάσει και καιρός και μπορεί κάποιο λεκτικό να μην είναι τόσο τυπικό, θα σου μεταφέρω το νόημα της δικής μου περίπτωσης. Μετά από διεξοδική συζήτηση με ΥΔΟΜ, για την ερμηνεία της νομοθεσίας, κατέληξα ότι εφόσον ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη να νομιμοποιήσει για 30 χρόνια το κτίσμα του, το οποίο εξ αρχής παρέβαινε την πολεοδομική νομοθεσία και μπορεί σε αυτό να πραγματοποιήσει και επιπλέον εργασίες πχ του άρθρου 30, χωρίς άδεια καθώς και το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Αυτονομώ, εξέτασα αν η θερμομόνωση η οποία θα βελτιώσει τα ενεργειακά χαρακτηριστικά θα παραβιάσει τώρα τις πολεοδομικές διατάξεις. Στην περίπτωση μου, υπήρχε ΣΧΟΑΑΠ που όριζε έγκριση ΣΑ και υποχρεωτικότητα γήινων αποχρώσεων. Και έχω ενημερώσει αναλόγως τον ιδιοκτήτη.
Δεν έχω ολοκληρώσει την έκδοση πάντως γιατί οι εργασίες παρατάθηκαν για την άνοιξη λόγω καιρού.

@tettris
Συνάδελφε είχα απαντήσει έπειτα ότι όντως δεν ήταν δική μου τακτοποίηση, αλλά περαιωμένη συναδέλφου η οποία συνοδευόταν και με τοπογραφικό. Και όσοι ασχολούμαστε με αυθαίρετα νομίζω κατανοούμε τι σημαίνει έλεγχος διαδικασίας τακτοποίησης ή έλεγχος εγκυρότητας ΟΑ. Προσωπικά σε εξ αδιαιρέτου τεμάχια, εκτός και αν είναι οικογενειακό και συμφωνήσουν όλοι δεν προχωρώ στην τακτοποίηση γιατί γνωρίζω τι απαιτείται. Ωστόσο θα ήθελα να δω και σε περιπτώσεις όπως η Χαλκιδική με 200 εξ αδιαιρέτου ιδιοκτήτες τι έχει γίνει. Φαντάζομαι ότι και στα κληροτεμάχια που απαγορευόταν να κατατμηθούν, ωστόσο κάποιοι συμβολαιογράφοι τα κατέτμησαν παρανόμως, τα μετέγραψαν, μετά απο 30 χρόνια άρθηκε η απαγόρευση και όλοι αυτοί αποκόπηκαν πλέον με διαιρετά τεμάχια, κάνανε δικαστικές αποφάσεις για χρησικτησία με αποδεικτικό τα παρανόμως συνταγμένα συμβόλαια και έχουν δικό τους ΚΑΕΚ και όλοι οι υπόλοιποι μείναν στο εξ αδιαιρέτου. Θέλω να πω μόνο ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση προσωπικά έλεγξα αν όλες οι κατασκευές που είδα έχουν περιγραφεί στην τακτοποίηση, ότι δεν υπάρχουν επιπλέον αυθαίρετες κατασκευές εκτός ρύθμισης και προχώρησα στη διαδικασία όπως απαντώ.

Edited by Κων.Λαλ.
συμπλήρωση
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ που επανήλθες με αναλυτική μάλιστα απάντηση. Το είχα διαβάσει ότι δεν ήταν δική σου τακτοποίηση, αλλά από περιέργεια λόγω της ειδικής περίπτωσης, έλεγα μήπως χρειάστηκε να μάθεις περισσότερες πληροφορίες. Συμφωνώ και ότι επίπονη διαδικασία θα ήταν και ότι δεν είχες την υποχρέωση να το κάνεις πάντως, και σωστά θεωρώ το χειρίστηκες. Παρόμοιες απορίες (ως προς τον έλεγχο των στοιχείων που παραλαμβάνουμε) έχω και για τη σύνταξη ΗΤ, αλλά μιας και δεν είναι του παρόντος, αλλά και δεν το έχω ψάξει διεξοδικά το θέμα, το αφήνω εδώ.

Όπως επισημαίνεις βέβαια τα θολά σημεία πάντα υπάρχουν, και ανάλογα την περίπτωση προσπαθώ να δω πού πορευόμαστε (αν γίνεται) με αυτά που έχουμε και πού υπερέχει να προβλέψουμε μελλοντικά προβλήματα πριν προχωρήσουμε.

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Η ΗΤ είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου αυτήν την στιγμή. Γιατί πραγματικά ή θα αναγκαστείς να το ελέγξεις όλο ή δεν ξέρω θα γράψεις κάπου μνεια ότι εχει γίνει τακτοποίηση κατά παράβαση και αδυνατείς να μπεις σε ιδιοκτησίες ξένες. Μεχρι τώρα όσες ΗΤ θα υπογράψω λόγω του Αυτονομώ αφορούν αποκλειστικά δικές μου τακτοποιήσεις, οπότε σαφή απάντηση ούτε και εγώ έχω. Μάλλον θα τα ξαναπούμε στο ανάλογο thread της ΗΤ, να μην ξοδεύουμε το χώρο εδώ.

Καλή συνέχεια εύχομαι!

Link to comment
Share on other sites

Να πω μόνο ότι οι προφανείς αυτές απορίες έχουν τεθεί και επίσημα και σταματώ και εγώ εδώ. Καλή συνέχεια και σε εσένα συνάδελφε.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε αντίστοιχη περίπτωση όπου υπάρχει κτίριο νομίμως υφιστάμενο με άδεια (δεν εξετάζω την νομιμότητα της), σε κουβέντα με την πολεοδομία έχει πατήσει σε ένα παραθυράκι της δεκαετίας του 70) και έχει τακτοποιήσεις με τον 4495, αλλά το αγροτεμάχιο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, μπορεί να κατασκευαστεί πέργκολα μέχρι 50τμ? 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Συνάδελφοι έχω την εξής απορία... Έχω αγροτεμάχιο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο και ο ιδιοκτήτης θέλει ν κατασκευάσει δίρριχτο στέγαστρο. Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να μπορώ να στηριχτώ, ώστε να εκδώσω την ΕΕΔΜΚ??

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

27 λεπτά πριν, WARE WARE said:

....που να μπορώ να στηριχτώ,...

Μόνο αν βρεις αστήρικτη αιωρούμενη στέγη 

Edited by Didonis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.