Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφορές για Προαπαιτούμενο και Προσδιοριζόμενο Σκυρόδεμα


 

Recommended Posts

 

Επειδή φτιάχνουμε ένα σχέδιο ΠΕΤΕΠ για την Μελέτη Σύνθεσης Σκυροδέματος προσπαθούμε να καταλάβουμε την νοοτροπία που έχει δημιουργήσει η χρήση του ΚΤΣ

 

Στο νέο αυτό σχέδιο εμπεριέχoνται νέοι για τα Ελληνικά δεδομένα ορισμοί. Ενας εξ αυτών είναι 

 

1.1.1 Απόλυτος Χρόνος Νωπού Μίγματος (ΑΧΝΜ)

Ως απόλυτος χρόνος νωπού μίγματος ορίζετε η χρονική διάρκεια, σε λεπτά της ώρας από την αρχική είσοδο και ασχέτως αναλογίας, νερού στο συγκολλητικό συστατικό ως τον χρόνο που το μίγμα θα ξεπεράσει το όριο των 3,44 MPa Αντίστασης Έμπηξης κατά το ASTM C 403. Ο Πίνακας Καταγραφής δίνεται στον Πίνακα 1. Το διάγραμμα καταγραφής των αποτελεσμάτων για τον υπολογισμό του Απόλυτου Χρόνου Νωπού Μίγματος δίνονται στην Εικόνα 2.

Η χρήση άλλων μεθόδων για την δήλωση του Απόλυτου Χρόνου Νωπού Μίγματος απαγορεύεται. Η δήλωση και το διάγραμμα του Απόλυτου Χρόνου Νωπού Μίγματος στο Δελτίο Τιμών Δήλωσης είναι υποχρεωτική.

 

Η πώληση/διαχείριση σκυροδέματος πέραν του ΑΧΝΜ αποτελεί αξιόποινη πράξη. Η μελέτη σύνθεσης θα πρέπει να παρέχει τους ανωτέρω χρόνους σε τέσσερις (4) τουλάχιστον θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις περιβάλλοντος Το, ήτοι 5 °C, 10 °C, 20 °C, 30 °C. Οι οριακές τιμές δίνονται στον Πίνακα 2.

 

Για την δήλωση του ΑΧΝΜ απαιτούνται τουλάχιστον έξι (6) μετρήσεις κατά το ASTM C 403. Η πρώτη μέτρηση θα γίνεται υποχρεωτικά σε χρόνο 15 λεπτών της ώρας από το τέλος της αναμίξεως όλων των συστατικών που δηλώνονται την ΜΣΣ. Η χρήση προσμίκτων σε χρόνο πέραν από τον χρόνο αναμίξεως όλων των συστατικών δηλώνεται υποχρεωτικά στο διάγραμμα καταγραφής και στο Δελτίο Τιμών Δήλωσης. Η χρήση προσμικτων επιτρέπεται σε χρόνο ίσο ή μικρότερο του χρόνου μεταφοράς νωπού φορτίου.

 

Τρόποι επίτευξης του επιθυμητού ΑΧΝΜ είναι η χρήση ειδικών προσμίκτων και συγκολλητικών συστατικών. Ο ΑΧΝΜ δεν πρέπει να συγχέεται με τον χρόνο επίτευξης πρώιμων αντοχών ή τον χρόνο απομάκρυνσης των μέσων γεωμετρικής διαμόρφωσης (καλουπιών). Ο ΑΧΝΜ πιστοποιείται υποχρεωτικά.

 

Θεωρείτε οτι ο ΑΧΝΜ είναι Προαπαιτούμενη ή Προσδιοριζόμενη παράμετρος? 

post-25466-0-38439300-1431846574_thumb.jpg

post-25466-0-02515900-1431846583_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

 

O Απόλυτος Χρόνος Νωπού Μίγματος (ΑΧΝΜ) είναι το άθροισμα των

 

Χρόνος Μεταφοράς Φορτίου Νωπού Σκυροδέματος

Ως χρόνος μεταφοράς ορίζεται η χρονική διάρκεια μετρούμενη σε λεπτά της ώρας μεταξύ της φόρτωσης του νωπού σκυροδέματος στην θέση ανάμιξης έως την προσκόμιση του νωπού σκυροδέματος στην θέση εκφόρτωσης που αναγράφεται στο συμφωνητικό τιμολόγησης.

 

Χρόνος Διαχείρισης Φορτίου Νωπού Σκυροδέματος

Ως χρόνος διαχείρισης φορτίου νωπού σκυροδέματος ορίζεται η χρονική διάρκεια μετρούμενη σε λεπτά της ώρας μεταξύ της προσκόμισης του νωπού σκυροδέματος στην θέση που αναγράφεται στο συμφωνητικό τιμολόγησης και της πλήρους εκφόρτωσης, χύτευσης, συμπύκνωσης και τελικού φινιρίσματος.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβετε την ουσία του ΑΧΝΜ θα πρέπει να γνωρίζουμε τα παρακάτω

 

Υπόχρεος Προσδιορισμού ή Επιλογής ΜΣΣ

Υπόχρεος προσδιορισμού και επιλογής ΜΣΣ είναι το σύνολο των εντολοδόχων μηχανικών ή άλλων επιστημόνων ή τεχνικών που εμπλέκονται στο έργο και που φέρουν την κατά την σύμβαση ανάθεσης την ευθύνη ορθής μελέτης, εκτέλεσης και ελέγχου.

 

Υποχρεώσεις Υπόχρεου Προσδιορισμού ή Επιλογής ΜΣΣ

Ο Υπόχρεος Προσδιορισμού ή Επιλογής ΜΣΣ υποχρεούται στην σύνταξη αιτιολογικής έκθεσης που θα αναφέρονται οι προαπαιτούμενες ή προσδιοριζόμενες τιμές δήλωσης. Οι προαπαιτούμενες ή προσδιοριζόμενες τιμές δήλωσης θα πρέπει να ορίζονται σε μονάδες τιμών βάσει κατάλληλων προτύπων.

Link to comment
Share on other sites

Αγοραστής

Ο ασκών την επίβλεψη (φυσικό / νομικό πρόσωπο ή υπηρεσία δημόσιας Αρχής) αυτεπάγγελτα ορίζεται ως "Αγοραστής" κατά τα άρθρα 286 και 434 του Αστικού Κώδικα και βάσει του ν.3669/2008 "Κώδικας Δημοσίων Έργων. Απαιτείται πλήρης διαχωρισμός μεταξύ του "Αγοραστή" και¨υου "Υπόχρεου Πληρωμής" που αναγράφεται σε όλα τα έντυπα που ορίζουν την συναλλαγή κατά τις διατάξεις του Εμπορικού Δικαίου. 

Στα Ιδιωτικά Εργα ως "Υπόχρεος Πληρωμής" ορίζεται αυτόματα ο ΚΤΕ. Ο ΚΤΕ μπορεί να είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο.  

Στα Δημόσια Εργα ως "Υπόχρεος Πληρωμής" ορίζεται ο Ανάδοχος.

Η συμμετοχή "Ανεξάρτητου Ελεγκτή - 3rd party inspection body" , όταν   απαιτείται ή προδιαγράφεται, αποτελεί πράξη κοινής και ισότιμης αποδοχής των ευθυνών και των υποχρεώσεων του "Αγοραστή". 

 

Προμηθευτής/Παραγωγός

Με τον όρο «προμηθευτής/παραγωγός» δηλώνεται ο "πωλών", είτε πρόκειται περί  εργοταξιακού σκυροδέματος, ή η προμήθεια γίνεται από εμπορική μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος κατά τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα 513-572.

Στα Δημόσια Εργα και σε περιπτώσεις εργοταξιακού σκυροδέματος ο Ανάδοχος καθίσταται  "Υπόχρεος αποζημίωσης κόστους παραγωγής". 

Η πράξη συναλλαγής μεταξύ του "Πωλούντος" και του "Αγοραστή" ορίζεται ως Αμφοτεροβαρής Σύμβαση κατά το Δίκαιο της Δικαιοπραξίας.

Link to comment
Share on other sites

Μεταφορά και παράδοση νωπού σκυροδέματος

Ως χρόνος μεταφοράς ορίζεται η χρονική διάρκεια μετρούμενη σε λεπτά της ώρας μεταξύ της φόρτωσης του νωπού σκυροδέματος στην θέση ανάμιξης έως την προσκόμιση του νωπού σκυροδέματος στην θέση εκφόρτωσης που αναγράφεται στο συμφωνητικό τιμολόγησης.

Τα χρονικά περιθώρια της μεταφοράς του μίγματος διέπονται από την μελέτη σύνθεσης και αποτελούν υποχρέωση του "πωλούντος". Σε περιπτώσεις υπέρβασης των χρονικών αυτών ορίων, για οποιοδήποτε λόγο, ο "πωλών" υποχρεούται να αντικαταστήσει το φορτίο χωρίς οικονομική επιβάρυνση του "Αγοραστή".

Ο χρόνος μεταφοράς του μίγματος υπολογίζεται και αναγράφεται κατά την προσκόμιση στην θέση εκφόρτωσης. Η διάταξη μέτρησης του χρόνου μεταφοράς γίνεται με ηλεκτρονικό μέσο που φέρει καταγραφικό και εκτυπωτικό. Η διάταξη μέτρησης απαιτείται να έχει ελάχιστη ακρίβεια ενός λεπτού της ώρας ανά 24 ώρες καταγραφής. Εκτύπωση αντίγραφου παραδίδεται στον "Αγοραστή" στην θέση εκφόρτωσης κατά την προσκόμιση του φορτίου με ταυτόχρονη αναγραφή στο δελτίο παραλαβής. Ο "πωλών" διατηρεί σε αρχείο τον χρόνο μεταφοράς του μίγματος για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ως χρόνος διαχείρισης φορτίου νωπού σκυροδέματος ορίζεται η χρονική διάρκεια μετρούμενη σε λεπτά της ώρας μεταξύ της προσκόμισης του νωπού σκυροδέματος στην θέση που αναγράφεται στο συμφωνητικό τιμολόγησης και της πλήρους εκφόρτωσης.

Ο χρόνος διαχείρισης φορτίου νωπού σκυροδέματος αποτελεί την διαφορά μεταξύ του χρόνου μεταφοράς και του χρόνου έναρξης σκλήρυνσης του νωπού σκυροδέματος, όπως απαιτείται να ορίζεται ως τιμή δήλωσης στην μελέτη σύνθεσης βάσει ASTM C403 / C403M - 08 (Standard Test Method for Time of Setting of Concrete Mixtures by Penetration Resistance)

Τα χρονικά όρια του χρόνου διαχείρισης του νωπού σκυροδέματος διέπονται από την μελέτη σύνθεσης και αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του "Αγοραστή". Σε περιπτώσεις υπέρβασης των χρονικών ορίων, για οποιοδήποτε λόγο, ο "Αγοραστής" υποχρεούται να καταστρέψει το φορτίο σε αδειοδοτημένο συλλέκτη όπως ορίζεται στην ΚΥΑ ΗΠ 50910/2727/2003. Στην περίπτωση αυτή ο "Αγοραστής" υποχρεούται σε πλήρη αποζημίωση του "πωλούντος".

Ο χρόνος μεταφοράς και η χρόνος διαχείρισης αναγράφονται χωριστά στο μητρώο του έργου.  

Η επίδραση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος στους ανωτέρω χρόνους είναι αποκλειστική ευθύνη της μελέτης σύνθεσης. Η μελέτη σύνθεσης θα πρέπει να παρέχει τους ανωτέρω χρόνους σε τέσσερις (4) τουλάχιστον θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις ήτοι 5 οC, 10 oC, 20 oC και 30oC βάσει ASTM C403 / C403M - 08.

Οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή στο φορτίο του νωπού σκυροδέματος κατά τον χρόνο μεταφοράς ή και κατά τον χρόνο διαχείρισης ορίζονται αυστηρά από την μελέτη σύνθεσης. Τόσον ο "Πωλών" όσο και ο "Αγοραστής" απαγορεύεται να επέμβουν στην μελέτη σύνθεσης με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο. Σε αντίθετη περίπτωση ακυρώνονται οι όροι συναλλαγής και περαιτέρω διαμάχες κρίνονται ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων. 

Κάθε φορτίο νωπού σκυροδέματος συνοδεύεται υποχρεωτικά από:

α) Διαβιβαστικό - Δελτίο Αποστολής

β) Καταγραφικό Δελτίο

γ) Αντίγραφο των Τιμών Δήλωσης της μελέτης σύνθεσης. 

Το καταγραφικό  δελτίο περιλαμβάνει και το φορτίο του νωπού σκυροδέματος.  Απαγορεύεται η οποιαδήποτε άλλη απόδοση του όρου. 

Το φορτίο νωπού σκυροδέματος δεν πρέπει να συγχέεται με τον όρο παρτίδα.

 

Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη Σύνθεσης Σκυροδέματος στον νέο σχέδιο φέρει διανοητική ιδιοκτησία. Επιπλέον ο κάτοχος της διανοητικής ιδιοκτησίας διαφοροποιείται απο τον εργαστήριο πιστοποίησης ώστε να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων

 

Πνευματική - Διανοητική Ιδιοκτησία (ΔΙ) των ΜΣΣ

Η ΜΣΣ αποτελεί διανοητική ιδιοκτησία σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 18 του Ν.2557/1997 και συγκεκριμένα υπό τον όρο Βιομηχανική Ιδιοκτησία - υπόδειγμα χρησιμότητας. Η ΜΣΣ συνιστά ερευνητικό έργο ("foreground") και τα αποτελέσματά της, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών, υλικών και γνώσης που προκύπτουν από συγκεκριμένο έργο, μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο προστασίας.

Ο κάτοχος ή κάτοχοι των διανοητικών δικαιωμάτων ορίζονται ως "Δικαιούχοι ή Συνδικαιούχοι". Η ιδιοκτησία αυτόματα καταχωρείται στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που υπογράφουν την ΜΣΣ.

Η πιστοποίηση της ΜΣΣ δεν αποτελεί μέσο ή τρόπο μεταφοράς της διανοητικής ιδιοκτησίας. Το εργαστήριο που διενεργεί διαδικασίες πιστοποίησης λειτουργεί υπεργολαβικά. Ο υπεργολάβος που αναλαμβάνει την εκτέλεση μέρους του ερευνητικού έργου για λογαριασμό του δικαιούχου δεν έχει κατ’ αρχήν κανένα δικαίωμα ως προς τα παραγόμενα αποτελέσματα. Αντίθετα, ο δικαιούχος που έχει αναθέσει σ’ αυτόν την εκτέλεση τμήματος του έργου που του αναλογεί, διατηρεί την ευθύνη για την προστασία των παραγόμενων αποτελεσμάτων, την ενδεχόμενη παραχώρηση δικαιωμάτων πρόσβασης στους συνδικαιούχους, καθώς και για την χρήση και διάχυση των αποτελεσμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι τα δικαιώματα επί όλων των αποτελεσμάτων (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ΔΙ) που παράγονται από τους υπεργολάβους, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου που τους έχει ανατεθεί, θα πρέπει να "μεταβιβάζονται" στον δικαιούχο. Σχετική πρόβλεψη θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη σύμβαση υπεργολαβίας.

Ως "χρήση" της ΜΣΣ νοείται η άμεση ή έμμεση χρησιμοποίηση των αποτελεσμάτων του ερευνη-τικού έργου σε ερευνητικές δραστηριότητες ή για την ανάπτυξη, δημιουργία και προώθηση προϊόν-τος ή διαδικασίας ή για την δημιουργία και παροχή υπηρεσίας, σύμφωνα με τον Ν.2121/1993 (ΦΕΚ 25Α / 1993) "Πνευματική ιδιοκτησία, συγγενή δικαιώματα και πολιτιστικά θέματα". Διασφάλιση των διανοητικών δικαιωμάτων παρέχεται από το Πιστοποιητικό Υποδείγματος Χρησιμότητας που εκδίδεται από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας μέγιστης διάρκειας 7 ετών.  

Απαγορεύεται η χρήση ή και η πιστοποίηση ΜΣΣ που δεν εμπεριέχει δήλωση του κατόχου ή των κατόχων των διανοητικών δικαιωμάτων.

 

Πιστοποίηση ΜΣΣ

Η πιστοποίηση στην Ελλάδα διενεργείται σε εργαστήρια διαπιστευμένα από το ΕΣΥΔ. Η πιστοποίηση μπορεί να διενεργηθεί και από διαπιστευμένα εργαστήρια σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία πιστοποίησης δεν ελέγχει την καταλληλότητα της ΜΣΣ έναντι συγκεκριμένων απαιτήσεων έργου. Η διαδικασία πιστοποίησης επιβεβαιώνει και οριοθετεί τις τιμές δήλωσης που αναφέρονται στο Δελτίο Τιμών Δήλωσης (βλέπε παράγραφο 3.3). Το εργαστήριο που πιστοποιεί την ΜΣΣ απαγορεύεται να δηλώνεται και σαν ο κάτοχος ή οι κάτοχοι των διανοητικών δικαιωμάτων της προς πιστοποίηση ΜΣΣ. Το εργαστήριο που διενεργεί την πιστοποίηση υποχρεούται να προφυλάσσει την διανοητική ιδιοκτησία της ΜΣΣ που διαχειρίζεται. Ο κάτοχος ή οι κάτοχοι των διανοητικών δικαιωμάτων και το εργαστήριο πιστοποίησης υποχρεούνται να συνυπογράψουν Ιδιωτικό Συμφωνικό Τήρησης Εχεμύθειας.    

   

Link to comment
Share on other sites

Μια βασική παράμετρος καθοριστική επι του πρακτέου είναι οτι πλέον η εργασιμότητα του νωπού μίγματος καθορίζεται στο σύνολο του ΑΧΝΜ. Με λίγα λόγια ο επιβλέπων γνωρίζει ανα πάσα στιγμή την εργασιμότητα του μίγματος. Στον ΚΤΣ δεν υπήρχε τέτοια προδιαγραφή και η κάθιση αποτελούσε τιμή σε άγνωστο χρόνο.

 

Δοκιμή Κάθισης

 

Η δοκιμή πραγματοποιείται κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 12350-2. Η μετρούμενη ιδιότητα της κάθισης δίνεται σε mm. Τα αποτελέσματα της μεθόδου μπορούν να αποδώσουν και ιδιότητες συνεκτικότητας. Τα χαρακτηριστικά στάδια της δοκιμής δίνονται στην Εικόνα 3.

 

Η κάθιση εμφανίζει μείωση των μετρούμενων τιμών με τον χρόνο. Ως εκ τούτου ο ρυθμός μείωσης αποτελεί χαρακτηριστική ιδιότητα της ΜΣΣ. Στον πίνακα 3 δίνεται παράδειγμα καταγραφής.

 

Στην εικόνα 4 δίνεται παράδειγμα καταγραφής των μετρήσεων κάθισης υπό μορφή διαγράμματος.

 

Ο ρυθμός μείωσης της κάθισης οφείλεται στην χημική αντίδραση του νερού με τα συγκολλητικά συστατικά και όχι στον ρυθμό εξάτμισής του. Οι παράμετροι που επηρεάζουν τον ρυθμό μείωσης της κάθισης είναι,

  • Η κατά βάρος αναλογία όλων των συστατικών του μίγματος
  • Η διαβάθμιση των αδρανών
  • Ο τύπος και οι ιδιότητες των αδρανών
  • Ο τύπος των συγκολλητικών συστατικών
  • Το ποσοστό αέρα στο μίγμα
  • Οι διαδικασίες παραγωγής και μεταφοράς του νωπού φορτίου
  • Η θερμοκρασία και υγρασία των συστατικών του μίγματος
  • Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος
  • Το ποσοστό ελεύθερου νερού στο μίγμα
  • Ο χρόνος εργασιμότητας νωπού μίγματος

Ο ρυθμός μείωσης κάθισης όπως υποχρεωτικά δηλώνεται στο Δελτίο Τιμών Δήλωσης της ΜΣΣ, ενδέχεται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις τιμές μέτρησης που απορρέουν από το φορτίο νωπού μίγματος στους αντίστοιχους χρόνους. Η απόκλιση δεν μπορεί να ξεπεράσει το ±15%. Απόκλιση εκτός ορίων καθιστούν την αναπαραγωγή της ΜΣΣ ως άκυρη.

Αποτελεί συμβατική υποχρέωση της ΜΣΣ να ορίζει συγκεκριμένα όρια ανοχών κάθισης (tolerance) σε σχέση με την κάθιση στόχου, σε χρονική διάρκεια που ορίζεται σε χρόνο ως 30 λεπτά της ώρας από το πέρας του χρόνου μεταφοράς, ΧΜ. Η κάθιση στόχου είναι η μέτρηση που διενεργείται αμέσως μετά το τέλος της ανάμιξης όλων των συστατικών που αναγράφονται στην ΜΣΣ. Στην περίπτωση χρήσης προσμίκτου σε χρόνο πέραν την αρχικής ανάμιξης ο χρόνος και η κατά βάρος ποσότητα αναγράφεται υποχρεωτικά στην ΜΣΣ.

Η συμβατική υποχρέωση (ανεκτό όριο κάθισης-στόχου σκυροδέματος) ορίζεται βάσει του προτύπου ASTM C94 και ΕΛΟΤ ΕΝ 206-1 ως εξής:

 

  • S5 (>220mm) για χρόνο ΧΜ+30 minutes ≥ 190 mm και ≤ 250 mm
  • S4 (160-210mm) για χρόνο ΧΜ +30 minutes ≥ 130 mm και ≤ 240 mm
  • S3 (100-150mm) για χρόνο ΧΜ +30 minutes ≥ 70 mm και ≤ 180 mm
  • S2 (50-90mm) για χρόνο ΧΜ +30 minutes ≥ 30 mm και ≤ 110 mm
  • S1 (10-40mm) για χρόνο ΧΜ +30 minutes ≥ 10 mm και ≤ 30 mm

 

Συνιστάται η ΜΣΣ να παρέχει πληροφορίες μείωσης κάθισης για το 85% του ΑΧΝΜ προς διασφάλιση έναντι μη προβλέψιμων γεγονότων.

Ο Υπόχρεος Προσδιορισμού ή Επιλογής ΜΣΣ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να ελέγχει την ΜΣΣ ως προς την επιθυμητή κάθιση-στόχο και τον ρυθμό μείωσης της κάθισης σε σχέση με τον ΧΜ όσο και τον ΧΔ (ΧΕΝΜ).

Ομοίως με την παράγραφο 4.1.2, ως ασφαλής ΧΕΝΜ ορίζεται το 85% του ΑΧΝΜ.

Ο "Πωλών" είναι υποχρεωμένος να παρέχει στο "Αγοραστή" εκτίμηση ΧΜ με απόκλιση που δεν θα ξεπερνάει το ±30%, ήτοι για ΧΜ 30 λεπτών της ώρας τα όρια προσδιορίζονται ως 21-39 λεπτά της ώρας. Ο Αγοραστής είναι υποχρεωμένος να ορίσει εγγράφως τον ΧΕΝΜ.

Η χρήση προσμίκτων εκτός των χρονικά και κατά βάρος προδιαγεγραμμένων στην ΜΣΣ αποτελεί αξιόποινη πράξη.

Η ΜΣΣ θα πρέπει να παρέχει υπο μορφή διαγράμματος ή ορίων τον ρυθμό μείωσης κάθισης σε τέσσερις (4) τουλάχιστον θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις περιβάλλοντος Τπ ήτοι 5 °C, 10 °C, 20 °C, 30 °C.

Ο ΧΕΝΜ πιστοποιείται υποχρεωτικά μέχρι το 85% του ΑΧΝΜ και σε (4) τουλάχιστον θερμοκρασιακές διαβαθμίσεις περιβάλλοντος Τπ ήτοι 5 °C, 10 °C, 20 °C, 30 °C.

post-25466-0-75656100-1431942792_thumb.jpg

post-25466-0-42488200-1431942799_thumb.jpg

post-25466-0-35078700-1431942805_thumb.jpg

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

 

Επισυνάπτω για σχολιασμό το νέο σχέδιο ΠΕΤΕΠ


 


Παραγωγή, διαχείριση, μεταφορά και παράδοση νωπού σκυροδέματος


 


το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. Σχέδιο σημαίνει πρόταση!!!


 


Στο σχέδιο αυτό για πρώτη φορά γίνετε διαχωρισμός των μερών, ορίζονται υποχρεώσεις και δικαιώματα και δίνετε και η κείμενη νομοθεσία. 


 

PETEP 01-01-01-00 New - Version 02.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.