Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις μνηστήρες για τον ΟΛΠ


Engineer

Recommended Posts

Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να αποφύγει όσο γίνεται τη δημοσιότητα και να μην ανακοινώνει ακόμα τίποτα επίσημα, το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρά κανονικά στη συνέχιση της διαδικασίας του διαγωνισμού, τους εργαζόμενους και τους φορείς του Πειραιά να είναι στα «κάγκελα» και τους τρεις υποψήφιους επενδυτές να μελετούν το e-mail που έλαβαν με την τροποποιημένη προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ, συνεχίζεται το σίριαλ της πώλησης του μεγαλύτερου λιμανιού της πόλης.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις όμιλοι που έχουν παραμείνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης του ΟΛΠ, η Cosco, η ΑPM Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk) και η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services (ICTS) έλαβαν από το ΤΑΙΠΕΔ το σχέδιο της αρχικής προκήρυξης του διαγωνισμού με τροποποιήσεις, με τη βασική να αναφέρεται στην αλλαγή του ποσοστού πώλησης από 67,7% στο 51%.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τροποποιημένη προκήρυξη γίνεται επίσης αναφορά ότι σε βάθος χρόνου και ανάλογα με την επενδυτική συμπεριφορά του πλειοδότη θα διατεθεί και το υπόλοιπο 16,7% των μετοχών του Οργανισμού, ενώ οι τρεις ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Αναμόρφωση συμβάσεων

 

Βέβαια τα πράγματα και πάλι δεν είναι απλά, καθώς μέχρι τότε για να προχωρήσει ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει αναμορφωθεί και η σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στον ΟΛΠ και το Δημόσιο, ενώ εκκρεμεί και μια σημαντική δίκη στις 2 Ιουνίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αφορά προσφυγή των εργαζομένων και του ΔΣΠ κατά του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Σκληρές αντιδράσεις

 

Για «πολιτικό και νομικό έγκλημα της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ η οποία παραβιάζει προκλητικά νόμους και κανονισμούς» έκαναν λόγο χθες η ΟΜΥΛΕ και η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ με μια νέα πολύ σκληρή ανακοίνωσή τους. Ανέφεραν ότι «η κυβέρνηση δίνοντας δείγματα πολιτικής αναξιοπιστίας αθετεί όλα όσα έλεγε και υπερασπιζόταν ως αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και πρόσφατα στη Bουλή με τις προγραμματικές της δηλώσεις και ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης».

 

Τονίζουν ότι επιδοκιμάζει τις πολιτικές και νομικές ακροβασίες του «αμαρτωλού» ΤΑΙΠΕΔ, όπως η ίδια το αποκαλούσε, και βέβαια διατηρεί στη θέση του με τον ίδιο ρόλο και τις ίδιες αρμοδιότητες το ΤΑΙΠΕΔ που η ίδια υποσχόταν πως θα καταργήσει.

 

Προειδοποιούν ότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για τον ΟΛΠ θα έχει απόλυτη συνέχεια και στον ΟΛΘ και στα άλλα λιμάνια, δεν πρόκειται να ανεχθούν αυτή την πολιτική, δηλώνοντας ότι θα μετατρέψουν την απογοήτευση από την επιχειρούμενη πολιτική σε θυμό και αγωνιστική δράση.

 

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν στις 26 Μαΐου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ ευρεία σύσκεψη με την Περιφέρεια, τους επιλιμένιους δήμους, τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

 

Πηγή: http://www.efsyn.gr/...res-gia-ton-olp

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.