Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαγόρευση καπνίσματος (συγχωνευμένα θέματα)


nik mourouzis

Recommended Posts

Καλά εντάξει... Πριν μια ώρα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι σύλλογος καταστηματαρχών (δε θυμάμαι που και ποιός), έδωσε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για δέσμευση για τροποποίηση του νόμου, αλλιώς Δευτέρα ξαναβγάζουν τα τασάκια στα μαγαζιά τους. Κάπου είχα δει μια είδηση ότι θα αρνηθούν να πληρώσουν τα πρόστιμα, ακόμα και ΦΠΑ αν δεν αλλάξει το καθεστώς ως προς το να επιλέγει ο καθένας αν το μαγαζί του θα είναι καπνιζόντων ή μη. Θα πρυτανεύσει η λογική και είναι βέβαιο ότι σε τέτοια λύση πάμε.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 340
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

βρε σεις εχετε τρελλαθει ολοι τελειως (μιλαω για τους -ακομη- καπνιστες - εγω ειμαι πρωην) :)

 

ο σκοπος της ολικης απαγορευσης (που ισχυει σχεδον παντου) ειναι ακριβως λογω της δυσκολιας που φερνει στον καπνιστη, απο την μια να τον αναγκασει να το μειωσει ή να το κοψει ή αφ' ετέρου αν ειναι μη-καπνιστης να μην το αρχισει.

 

οταν τα γκομενακια χορευουν μεσα και εισαι 17αρης, γιατι να βγεις εξω να καπνισεις? η "μαγκια", η κινηματογραφικη "γοητεια" του τσιγαρου που ειναι ο λογος που το ξεκινησαμε ΟΛΟΙ, θα χαθει οταν το τσιγαρο ειναι εξορισμενο, εξορκισμενο, με πακετα που δειχνουν σαρκες μαυρισμενες και καρκινοπαθεις (ερχονται αυτα, περιμενετε) ή δεν υπαρχει μερος να πας να συνδυασεις ποτο + τσιγαρο.

 

καμακι παιζει μεν εξω απο τα μπαρακια στη νεα υορκη, που μαζευονται οι καπνιστες, αλλα μην γελιεστε, η μεγαλη πλειοψηφια το εκοψε και αλληλοκαμακονεται μεσα - εγινε και μοδα η καλη διατροφη και η καλη φυσικη κατασταση και οταν βγαλεις πακετο σε κοιτανε ολοι σαν να εισαι παλαβος.

 

ο σκοπος ειναι να μειωθει το καπνισμα (αφηστε τους λογους για τωρα, ειναι πολλοι)- οσο το δυσκολευουν το θεμα, οσο κι αν χτυπιονται οι ηδη καπνιστες, οσο γινεται λιγοτερο "μαγκια", τοσο λιγοτεροι πιτσιρικαδες το ξεκινανε αρα σε 10-15 χρονια τα ποσοστα πεφτουν.

 

τα αλλα που λετε ειναι ονειρα θερινης νυκτος.

 

υγ1 μην απορειτε οι φιλτατοι καπνιστες για τον παραλογισμο, το ζηλο και το σχεδον μισος που επιδεικνυουν πολλοι "αντικαπνιστες" επι του θεματος. ειναι που ζουνε σε μια χωρα που επι 50 χρονια επιτρεπει σε καθε καπνιστη να ξεφυσαει στα μουτρα τους και αυτα των παιδιων τους χωρις την παραμικρη ενοχη και με τσαμπουκα κιολας αμα μιλουσανε. τωρα ηρθε ας πουμε η ωρα της εκδικησης τους - εγω που ειμαι με το ενα ποδι σε καθε πλευρα τους καταλαβαινω, ακομη κι οταν παραλογιζονται και αρνουνται την πασιφανη λογικη του να αποφασιζει καθε μαγαζατορας τι μαγαζι θα εχει - κατι που για μενα πχ σημαινει εδω και 7-8χρονια οτι εχω κοψει τα μπουζουκακια, αγαπημενο σπορ του παρελθοντος που οι χωροι ηταν λιγο πιο ανθρωπινοι - αλλα δεν προσπαθω να επιβαλλω την αποψη μου στην πλειοψηφια. απο την αλλη σε καθε εστιατοριο που εχω κατσει απο το 99 στην ελλαδα, καποιο γελοιο υποκειμενο φυσαγε στα μουτρα μου την ωρα που ανοιγα το στομα μου να φαω. εγω θα κατσω σπιτι μου λοιπον - αλλα τωρα που ηρθε η ωρα να ξεσηκωθουν τα ημερα να φανε τα αγρια, μην μας κανει εντυπωση.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά, παρόλο που είμαι φανατική καπνίστρια (1+ πακέτο την ημέρα) είμαι μακράν υπέρ της καθολικής ισχύος του νόμου. Προχτές ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε μπαρ που καθολικά δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και τα κατάφερα μια χαρά. Βγήκα έξω μόνο για ένα τσιγάρο. Αν δεν ίσχυε το μέτρο, θα είχα καπνίσει δέκα τσιγάρα όπωσδήποτε . Άρα προφανώς με ωφέλησε. ΚΑι όταν είδα μια κοπέλα η οποία άναψε τσιγάρο στα μουλωχτά ήμουν έτοιμη να της την πω.

Εγώ δεν πιστεύω ότι κόσμος που έχει σκοπό να βγει , δεν θα βγεί επειδή δεν μπορεί να καπνίσει η τουλάχιστον αυτό θα γίνει σε πολύ μικρό ποσοστό. Ο κόσμος για άλλους λόγους δεν βγαίνει...

Link to comment
Share on other sites

καλα το να λενε οι εστιατορες με τιμες 30 ευρω το ατομο οτι ειναι αδειοι λογω καπνισματος ειναι το μεγαλυτερο ανεκδοτο του 2010.

 

αλλα ο πνιγμενος απο τα μαλλια του πιανεται...

Link to comment
Share on other sites

λιγοτερο "μαγκια", τοσο λιγοτεροι πιτσιρικαδες το ξεκινανε αρα σε 10-15 χρονια τα ποσοστα πεφτουν.

τα αλλα που λετε ειναι ονειρα θερινης νυκτος.

 

Αυτό που έβαλα bold κρατάμε. Σε καμιά 10αριά χρόνια το ξανασυζητάμε. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις, όντως είναι όνειρα θερινής νυκτός, όσο το 50% του πληθυσμού είναι καπνιστές.

Την τελευταία φορά που ψήφισα, ούτε δικτάτορα, ούτε νταβατζή, ούτε κηδεμόνα θυμάμαι να ψήφισα.

Link to comment
Share on other sites

Ο howard Roark τα είπε όλα.

 

Για τους υπόλοιπους πριν μιλήσετε απλά θυμηθείτε 2 βασικές αρχές τις δημοκρατίας:

 

- η ελευθερία του ενός τελειώνει εκει που αρχίζει η ελευθερία του αλλού

 

- δημοκρατια δεν είναι το δίκαιο των πολλών αλλά το δίκαιο των λίγων και των αδυνάτων

 

Επίσης καλο είναι να ζυγιζονται λίγο τα πράγματα και ναην κοιτάμε την πάρτη μας.

 

Δεν μπορει η υγεία κάποιου να μετράει το ίδιο με την απόλαυση ενος αλλού. Ας είμαστε στειχειωδως σοβαροί.

Link to comment
Share on other sites

Μναι, ας κάνουμε ένα τσιγαράκι.......

 

Λοιπόν.

 

 

Οτι λέει τώρα, διάβαζα το πρωϊ στο in.gr ότι οι μαγαζάτορες λέει θα κάνουν επανάσταση, ο τζίρος τους έπεσε κάτω του 50% και με την αναμενόμενη επιπλέον πτώση, εκτιμάται ότι στην Ευρώπη ο τζίρος έπεσε κατά 25% όταν απαγορευτηκε το κάπνισμα, ότι αν εκτιμηθεί ότι θα πέσει ο τζίρος των Ελληνικών κατά 25% ακόμη λέει ότι πάνε για κλείσιμο, δεν βγαίνουν καθόλου και απο Δευτέρα πάλι, Αθήνα τουλάχιστον θα αρχίσουν πάλι να το επιτρέπουν παρανόμως!!!!!!! Κι ας τους κλείσουν λεέι, αφού δεν βγαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα που σηκωσαν μπαιρακι οι μαγαζατορες!

 

Ουστ ρε λαμογια, με τους τεκεδες σας και τις μπομπες σας τοσα χρονια!

 

Ουυυυυυυυυυυυστ!

Link to comment
Share on other sites

Ας είμαστε στειχειωδως σοβαροί.

 

Ακριβώς. Έλα όμως που δεν είμαστε, ούτε στοιχειωδώς και ειδικώς, ούτε συνολικώς! Αντί να ασχολούμαστε με αυτά που πρέπει, μεταξύ των οποίων θα ήταν ίσως και το να μην καπνίζουν σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους όπου άνθρωποι συναθροίζονται υποχρεωτικά για να κάνουν τη δουλειά τους (μην το συζητήσουμε αυτό, είναι έτσι όπως το λέω και με το "νόμο Αβραμόπουλου" και με το "νόμο Ξυνογιαννακοπούλου" και πριν την 1/10/2010 και μετά τη 1/10/2010), ασχολούμαστε με το τι θα κάνει στην καφετέριά του ο κάθε ιδιοκτήτης, λες και ανάγκαζει τον άκαπνο να πάει στο μαγαζί του με το ζόρι. Τα έχουμε συζητήσει όμως εξαντλητικά όλα αυτά. Ο Αβραμόπουλος είχε παραδεχτεί ότι το κλειδί της επιτυχίας του νόμου του, θα είναι η αποδοχή από τον κόσμο. Ο κόσμος δεν τον αποδέχτηκε, όπως δεν αποδέχεται και την επόμενη άστοχη προσπάθεια της επόμενης υπουργού και αυτό αρκεί.

Link to comment
Share on other sites

διαβαθμισεις και προτεραιοτητες μπορει να μπορουμε να συζητουμε θεωρητικως αλλα σε νομο δεν μπαινουν ευκολα - και ειναι το ελληνικο στυλ να αρχιζουμε τα "ναι μεν αλλα" και στο τελος να μην γινεται τιποτα.

 

εγω προσωπικα συμφωνω με τη λογικη της επιλογης, παρολο που πρακτικα ειναι ριγμενοι οι λιγοι, δηλαδη οι μη καπνιστες - εφερα το παραδειγμα μου, εκοψα την νυχτερινη διασκεδαση μου γιατι δεν αντεχα την καπνα του υπολοιπου 99%.

 

αλλα επειδη ο λογαριασμος για τους καρκινοπαθεις στα δημοσια νοσοκομεια παει στο κρατος, οσο και αν σε λυπει φιλε μου, εχεις και κηδεμονα και νταβατζη και δικτατορα απο πανω σου για το θεμα.

 

λογικη ειναι η παρατηρηση για προτεραιοτητα σε χωρους που υποχρεωτικα βρισκεται ο μη καπνιστης, απο την αλλη δεν ξερω για σενα αλλα εγω "ντεκα κρονια στο ελλαντα" δεν γνωρισα/ειδα/ακουσα ουτε εναν καπνιστη να δειξει τον παραμικρο σεβασμο σε μια εγκυο, σε ενα παιδι, σε εναν συμπολιτη του. ειστε δυστυχως σαν τους ταξιτζηδες φιλε tpanag, σας μουτζωνουν ολοι οι μη-ταξιτζηδες και σας εχουν αχτι γιατι τοσα χρονια δεν μπορουσαν να κανουν τιποτα παρα να πανε με τα ποδια (λεμε τωρα) ή να σας υποστουν.

 

στο μαγαζι μπορει να ειστε το 90% αλλα στην κοινωνια ειστε το 40%, ισως και λιγοτερο. χορεψτε στους ρυθμους που μαθατε τους υπολοιπους - το τραγουδι λεγεται "με το ζορι"....

 

ΥΓ στην τελικη, δεν μπορεις να παραβλεψεις οτι θα σας κανει και καλο, οπως εκανε και σε μενα και σε οποιον το εκοψε (κι ας κανουμε 5-6 τσιγαρακια το χρονο ακομη!) - χαλαρωστε και απολαυστε το - ταιριαζει η εκφραση....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.