Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο τελικό στάδιο το ΠΔ για αδειοδότηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων


geoste

Recommended Posts

Η αδειοδότηση μεταποιητικών δραστηριοτήτων από τα επιμελητήρια, οι διαδικασίες διενέργειας εξετάσεων για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων, καθώς και η συνολική απλοποίηση του αδειοδοτικού νομοθετικού πλαισίου ήταν το θέμα συνάντησης του γενικού γραμματέα Βιομηχανίας Γιάννη Τόλιου με εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

 

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών διενέργειας εξετάσεων για χορήγηση αδειών και πιστοποίηση του επαγγέλματος των ψυκτικών σύμφωνα με τον Κανονισμό 303/2008.

 

Επιπλέον τέθηκε το ζήτημα της ολοκλήρωσης του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου οι αδειοδοτημένοι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να διενεργούν παράλληλα με την περιφέρεια εξετάσεις για την έκδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3982/2011.

 

Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε για την άμεση επικοινωνία που υπάρχει με τον ΕΟΠΠΕΠPosted Image (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού), φορέα του υπουργείου Παιδείας, για τον καθορισμό ανταποδοτικών τελών των φορέων που θα αδειοδοτούνται για τη διενέργεια εξετάσεων.

 

Επίσης, έγινε συζήτηση για την έκδοση του ΠΔ σχετικά με την αδειοδότηση βιομηχανικών δραστηριοτήτων και από τα επιμελητήρια, το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του.

 

Τέλος, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα επιδιώξει ουσιαστική απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης επιχειρήσεων και τεχνικών επαγγελμάτων με τις αναγκαίες αλλαγές (τροποποιήσεις και βελτιώσεις), ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

 

Πηγή: http://www.capital.g...-drastiriotiton

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.