Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Κανονισμός φορτίσεων δομικών έργων


 
kfill

Recommended Posts

Εξαιρετική απάντηση ευχαριστώ.

Το ελληνικό προσάρτημα δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον τρόπο υπολογισμού φορτίσεων για βιομηχανική χρήση όπως το βρετανικό που παρέθεσες.

Επομένως αν πάμε με το 6.3.2.2(6)  θα πρέπει να υπολογιστούν αναλυτικά τα φορτία.

 

Θα επανέλθω στο θέμα, καλή συνέχεια.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • Απαντήσεις 57
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλημέρα. Ήθελα να ρωτήσω. Ο Ευρωκώδικας 1 που αφορά τις δράσεις - φορτία, θεωρείται νόμος του κράτους όπως ο κανονισμός φορτίσεων του 1946? Το ρωτώ αυτό γιατί υπάρχουν διαφορές σημαντικές. Για παράδειγμα  για Καφενεία, εστιατόρια δίνει κινητό φορτίο 3,0kN/m2. Στον κανονισμό φορτίσεων όπου δεν ήταν διακριτές οι χρήσεις πήγαινες με τα καταστήματα 5,0kN/m2. Σήμερα σε μία νέα μελέτη ακολουθούμε το προσάρτημα του Ευρωκώδικα?

Link to comment
Share on other sites

17 λεπτά πριν, Steelman said:

Ισχύει/ουν μόνο οι Ευρωκώδικες με τα εθνικά προσαρτήματα και ο KAN.ΕΠΕ.

Ευχαριστώ συνάδελφε. Είχα διαφωνία επί αυτού με υπάλληλο Πολιτικό Μηχανικό στο τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης σε πολεοδομία μεγάλου δήμου όπου μου έλεγε ότι στις μελέτες ισχύει ακόμα ο κανονισμός φορτίσεων του 1946. Του έλεγα για ευρωκώδικες και εθνικά προσαρτήματα και μου έλεγε να του φέρω τα ΦΕΚ. (Αυτά πριν περίπου 1 χρόνο γιατί παρόλο που πλέον εκδίδουμε άδειες ηλεκτρονικά έχω το συνήθειο να ρωτάω και τις αρμόδιες πολεοδομίες για κάποιες λεπτομέρειες αφού θεωρητικά έχουν έμπειρους μηχανικούς από πολλές υποθέσεις).

Link to comment
Share on other sites

O υπάλληλος αν είχε γίνει αξιολόγηση έπρεπε να μην βρίσκεται εκεί γιατί και δεν γνωρίζει αλλά και δυσκολεύει το έργο των πολιτών. Είναι εκεί για να τους βοηθάει. Όφειλε να γνωρίζει ότι ισχύουν μόνο οι Ευρωκώδικες μαζί με τα εθνικά προσαρτήματα.

Για παράδειγμα στην γεφυροποιία δεν ισχύει ο κανονισμός Fachbericht 101 που είναι ο παλιός κανονισμός για τις δράσεις γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στις δράσεις και όχι μόνο. 

 

10 ώρες πριν, Vasilis Boutsis said:

για κάποιες λεπτομέρειες αφού θεωρητικά έχουν έμπειρους μηχανικούς από πολλές υποθέσεις).

Συνάδελφε καλύτερα να μην ρωτάς γιατί είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Edited by Steelman
Link to comment
Share on other sites

Σε ισχύ είναι το ΦΕΚ 1457Β/2014. Ισχύουν και οι ευρωκώδικες και οι "παλαιότεροι κανονισμοί" (εακ-εκως-κανονισμός φορτίσεων του 1946 κλπ). Στα άρθρα 4,5,6 του παραπάνω φεκ λέει ότι επιλέγεις ποιο κανονιστικό πλαίσιο θα χρησιμοποιήσεις και δεν επιτρέπεται η μίξη τους κατηγορηματικά.

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

23 λεπτά πριν, Steelman said:

Συνάδελφε καλύτερα να μην ρωτάς γιατί είναι άσχετοι με το αντικείμενο. Στο λέω από προσωπική εμπειρία.

Κρατα μικροτερα καλαθια.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 1457Β΄ της 05-06-2014 εγκρίθηκε η εφαρμογή και η χρήση σε όλα τα ιδιωτικά και Δημόσια έργα των Ευρωκωδίκων και των Εθνικών Προσαρτημάτων τους ως Ελληνικά πλέον Πρότυπα. Αυτό επιτρέπει την εφαρμογή των Ευρωκωδίκων ως κανονιστικών κειμένων για τον σχεδιασμό και την μελέτη νέων φερουσών κατασκευών καθώς και για την αποτίμηση και ανασχεδιασμό των υφιστάμενων φερουσών κατασκευών. Επίσης, αίρειται η υποχρεωτικότητα εφαρμογής των μέχρι σήμερα ισχύοντων ΕΑΚ, ΕΚΩΣ, ΚΤΣ κ.λ.π. και πλέον ο κύριος του έργου επιλέγει το πλαίσιο των κανονισμών σχεδιασμού και μελέτης για το έργο ανάμεσα σε Ευρωκώδικα και υφιστάμενους Ελληνικούς κανονισμούς.  
 

Edited by Steelman
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει και αντικείμενο συζήτησης επιλογής φορτίου ...

Αν τη στιγμή που θα κάνεις την ΥΔ ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη αν θα θελήσει ποτέ να μπορεί να το κάνει απλό κατάστημα λιανικής, πάλι στα 5 KN θα καταλήξεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.