Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ενημέρωση Αδειοδοτημένων Εγκαταστάσεων από τα Επιμελητήρια για την Έναρξη Διενέργειας Περιοδικών Επιθεωρήσεων


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με το π.δ 126/2012(Α΄227) εισάγεται ο θεσμός των περιοδικών επιθεωρήσεων από πιστοποιημένους επιθεωρητές οι οποίοι πληρούν τα καθοριζόμενα στο ανωτέρω προεδρικό διάταγμα (αρ.3) και κατόπιν της ακολουθούμενης διαδικασίας πιστοποίησης (αρ.4) εγγράφονται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών αποκτώντας τη σχετική άδεια επιθεωρητή η οποία και διακρίνεται στις εξής κατηγορίες : άδεια επιθεωρητή για δραστηριότητες χαμηλής όχλησης και άδεια επιθεωρητή για δραστηριότητες κάθε βαθμού όχλησης.

 

Το Μητρώο Πιστοποιημένων Επιθεωρητών δημοσιοποιείται στην ηλεκτρονική πύλη ( www. anaptixi. gov.gr) και στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ( www. ggb.gr) υπό τη μορφή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

 

Η επιθεώρηση άδειας λειτουργίας αφορά στη διαδικασία με την οποία ελέγχονται οι μεταποιητικές και συναφείς εγκαταστάσεις, που λειτουργούν νόμιμα με Υπεύθυνη Δήλωση ή με άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, για την διαπίστωση της τήρησης ή μη των όρων και περιορισμών, που προβλέπονται στα άρθρα 17-40 του ν. 3982/2011 και στη λοιπή ισχύουσα νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων (αρ.2). Οι περιοδικές επιθεωρήσεις των εγκαταστάσεων που λειτουργούν νόμιμα με Υπεύθυνη Δήλωση ή με άδεια λειτουργίας αορίστου χρόνου, πραγματοποιούνται από τους πιστοποιημένους επιθεωρητές κάθε 5 έτη.

 

Δείτε την ενημέρωση εδώ: https://diavgeia.gov...ΑΕΖ?inline=true

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

σχετικά είναι και τα παρακάτω?

http://ypeka.gr/Default.aspx?tabid=778&sni[1155]=3726&language=el-GR

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Από το 2010 που ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ το ΦΕΚ για τους ενεργειακούς επιθεωρητές έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει σε οριστικό μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών.

 

Ελπίζω το μητρώο για τους επιθεωρητές των εγκαταστάσεων να ολοκληρωθεί πιο σύντομα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BF-%CE%A0%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-r926

 

ξερει κανεις αν δεχονται αιτησης συνεχεια και καθε ποτε εξαταζονται ... βιαζομαι δεν θελω να χασω τα 80 ευρω .. να πω την αληθεια τα ειχα ετοιμασει τα δικαιολογητικα αλλα δεν τα ειχα στειλει ... αλλα τωρα που ερχεται η αναπτυξη γιατι να μεινω στην απεξω... αλλα μηπως τα λαμογια θελουν το παραλοβο των 50ευρω ;;; και μετα μας αφησουν παλι στην αναμονή..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.