Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετικά πλαίσια στην ίδια στοιχειοσειρά


elkarakas

Recommended Posts

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε ένας μεγάλος αριθμός εργοστάσιων παράγωγης Φωτοβολταϊκών πλαισίων να βάζει λουκέτο. Αυτό έχει ως αντίκτυπο να χάνονται εγγυήσεις και να υπάρχουν ελλείψεις συγκεκριμένων μοντέλων φωτοβολταϊκών πλαισίων στην αγορά. Ξέρω ότι σε πολλά έργα και ιδίως σε μεγάλα πολλές εταιρίες έχουν κρατήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό επιπλέον πλαισίων για παν ενδεχόμενο.

Το πρόβλημα είναι σε κάποιο έργο, συγκεκριμένα ισχύος 100Kwp, ο ιδιοκτήτης του στην προσπάθεια να κόψει τα χόρτα έσπασε τρία πανέλα. Οι συγκεκριμένες στοιχειοσειρές αποτελούνται από 22 πανέλα ισχύος 250W. Επειδή η συγκεκριμένη εταιρία σταμάτησε την παραγωγή πλαισίων ισχύος 250w μου πρότειναν να χρησιμοποιήσω πανέλο της ίδιας εταιρίας όμως ισχύος 255W. Απ ότι είδα στα χαρακτηριστικά του η μόνη διαφορά είναι 0,1V τάσης και 0,14Α έντασης.

Δεν ξέρω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος παρόμοια κατάσταση και γνωρίζοντας ότι στο μέλλον σίγουρα θα χρειαστεί  να ψάχνουμε πανέλα άλλης μάρκας με παρόμοια χαρακτηριστικά υπάρχει περίπτωση να δημιουργούνται προβλήματα στις συγκεκριμένες στοιχειοσειρές; 

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το φαινομενο εχει ηδη παρατηρηθει. Προσωπικα μιλωντας προσφατα αντικατεστησα πανελ ελληνικης εταιρειας  με αλλα μεγαλυτερης ισχυος.

Αυτο που πρεπει να ελεγχεις ειναι τα ρευματα (Imp και Ιsc). 

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς τα πανέλα των 255W θα λειτουργούν στο ρυθμό (Imp) των 250W και ίσως λιγότερο λόγω degradation. Η απορία μου είναι αν σε βάθος χρόνου δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.... το έχω κάνει σε αρκετές περιπτώσεις.... θα δουλεύουν με την ένταση του χειροτέρου πάνελ της στοιχειοσειράς.... όσο για την τάση είναι ανάξιο λόγου...

 

Γενικότερα δεν πρέπει να βάζουμε πάνελ με μικρότερο Ιmpp....

 

Υ.Γ. κοιτάμε και το πάχος του frame... να μην ψάχνουμε και για clamps  :mrgreen:

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Οντως το σημαντικό είναι ο έλεγχος των ρευμάτων Imp. Όμως μερικές φορες χρειαζεται και έλεγχος της τάσης Vmp, ειδικα όταν σε μια στοιχειοσειρά θα αλαχθουν περισσότερα πάνελ και αυτή η στοιχειοσειρά είναι συνδεδεμένη παράλληλα με αλλη στοιχειοσειρά, μπορεί να δημιουργηθεί ανάστροφο ρεύμα στην σειρα με την μικροτερη ταση, εφόσον οι διάφορα των τασεων των δυο στοιχειοσειρών είναι εύλογη.

 

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.