Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διευκολύνσεις από την Attica Bank για τις οφειλές ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ


deltio nomothesias

Recommended Posts

Η Τράπεζα ανταποκρινόμενη σε επιστολές του ΕΤΑΑ και στην πολύχρονη συνεργασία με το ταμείο, ανακοίνωσε την πρόθεση της για την εξυπηρέτηση εξόφλησης ασφαλιστικών οφειλών στο σύνολο των ασφαλισμένων, με σύστημα διευκόλυνσης ανάλογο της εξόφλησης οφειλών στο Δημόσιο.

 

Οι Δυνατότητες είναι οι ακόλουθες:

 

Α. Εφάπαξ εξόφληση ρυθμισμένων ασφαλιστικών εισφορών

Β. Πληρωμή δόσης ρύθμισης

Γ. Πληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών (6μηνο ειδοποιητήριο)

Δ. Πιστωτική κάρτα ΕΙΣΦΟΡΩΝ

 

Στα προγράμματα διευκόλυνσης θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υφιστάμενοι τύποι καρτών visa της Attica Bank.

 

Χορηγείται προνομιακό επιτόκιο εκτοκισμού εξόφλησης ασφαλιστικών εισφορών: 7,50% πλέον εισφοράς Ν. 128/75 (σήμερα 0,60%).Το ποσό της χρέωσης θα είναι άτοκο σε περίπτωση που ο κάτοχος αποπληρώνει το σύνολο της μηνιαίας οφειλής (full payment) είτε μέσω πάγιας εντολής εξόφλησης του λογαριασμού, είτε με μετρητά, είτε μέσω e-banking.

 

Σε περίπτωση που ο κάτοχος εξοφλεί το ελάχιστο ποσό της οφειλής τότε ο εκτοκισμός θα λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τα ισχύοντα για τον κάθε τύπο κάρτας, επιτόκια. Η πιστωτική κάρτα, παράλληλα με την υπόλοιπη χρήση της (αγορές, ανάληψη μετρητών) θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών εφόσον επαρκεί το πιστωτικό όριο της κάρτας. Εξαιρούνται οι πιστωτικές κάρτες εισφορών των οποίων το όριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές ή ανάληψη μετρητών.

 

Σε περίπτωση που το υφιστάμενο πιστωτικό όριο της κάρτας δεν επαρκεί ο κάτοχος δύναται να ζητήσει από την Attica Bank αύξηση πιστωτικού ορίου για την έγκριση του οποίου ισχύουν τα πιστοδοτικά κριτήρια της Τράπεζας.

 

Στο έγγραφό της προς το ΕΤΑΑ, η Attica Bank προτείνει τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία πλέον των δυνατοτήτων εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών, θα εξετάζει όλες τις λοιπές δυνατότητες συνεργασίας σε μια επωφελή αμοιβαία αποδοτική βάση.

 

Πηγή: https://oenet.gr/erg...

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μούφα η υπόθεση ....από προσωπική εμπειρία.

 

Πήγαμε με συνάδελφο να βγάλει την πιστωτική .... μετά από μερικές μέρες δεν του την εγκρίνανε. Είχε φορολογητέο περίπου στα 8000 και μηδέν άλλα δάνεια.

 

Στο κείμενο πιο πάνω γράφει:

"Σε περίπτωση που το υφιστάμενο πιστωτικό όριο της κάρτας δεν επαρκεί ο κάτοχος δύναται να ζητήσει από την Attica Bank αύξηση πιστωτικού ορίου για την έγκριση του οποίου ισχύουν τα πιστοδοτικά κριτήρια της Τράπεζας."

 

Προσωπικά έγω έχω την visa της Αττικής με πιστωτικό όριο 2800 πήγα να ζητήσω αυξηση του πιστωτικού ορίου κατά 500-1000€ (ξεφτίλα ποσό!!!) προκειμένου να βάλω τις νέες αυξημένες εισφορές .... δεν το εγκρίνανε.

 

Κοροιδία .... 

Στην τράπεζα δεν είχα λογαριασμό μόνο την Visa.

Οταν πήγα να ζητήσω την αύξηση στο όριο μου είπαν και καλά να ανοίξω λογαριασμό-ebankink κλπ  γιατί πρέπει να στηρίξουμε την Τράπεζά μας (αίσχος!!!)....

το έκανα και έβαλα ένα σεβαστό ποσό για αρχική κατάθεση ως ένδειξη καλής .... 

Μετά από μερικές μέρες με πήραν τηλέφωνο ότι δεν εγκρίθηκε η αύξηση των 500€ (!!!) ... τσαντίστηκα σήκωσα τα χρήματα από την Αττικής και έκλεισα και τον λογαριασμό .... 

 

Κοροιδία ... κοροιδία .... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και μένα δεν με ενέκριναν για πιστωτική κάρτα, οπότε και εγώ δεν τους εγκρίνω για λογαριασμό καταθέσεων. :smile:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Και είναι η μόνη τράπεζα που δεν μου δίνει κάρτα, αν και είναι η μόνη τράπεζα που "με κρατάει" οικονομικά, λόγω 30 χρόνων εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς πρόσφατα (πριν ένα μηνα) έβγαλα σε δύο άλλες τράπεζες χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Και το άσχημο είναι ότι μόνο η Εθνική είναι η άλλη εναλλακτική.... γαι τις εισφορές ...

 

Δυπώλειο η υπόθεση των εισφορών. !!!! 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, και η ΕΤΕ αν και κάνει 9 άτοκες δόσεις ακόμα και στο ΦΠΑ, στο ΤΣΜΕΔΕ καπούτ :mrgreen:

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

ΚΑι εγω το ιδιο επαθα! απο το 2004 με technocard, εχοντας κανει παλιοτερα αιτηση για μειωση του πιστωτικου οριου που μου το ειχαν στο Θεο, εκανα τωρα νεα αιτηση για αυξηση 500 ευρω και πηρα το μακρυτερο.

Απο που? Απο την Τραπεζα που φυτοζωει με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ κρατησεις!

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα παλιότερα δεν μου είχαν εγκρίνει πιστώτική κάρτα για μια μεταφορά ενός μικρού υπολοίπου από άλλη Visa. Τους ζήτησα ένα πιστώτικό όριο μικρό, της τάξης των 1000 ευρώ και άμεσα αρνηθήκαν όταν μάθαν πως το εισόδημα μου την προηγούμενη χρονιά ήταν περί τα 8000 ευρώ. Προ ημερών πάντως με διαβεβαιώσαν πως εγκρίνουν κάρτες για εξόφληση εισφορών. Ιδωμεν..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.