Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μη οριοθετημένος οικισμός


Recommended Posts

Υπάρχουν προ 23 οικισμοί με σκαρίφημα ορίων και χωρίς σκαρίφημα. Αυτό που σου είπαν στην ΥΔΟΜ έχει λογική καθώς αν είναι σε θέση οικισμού με μεγάλη πυκνότητα κατοικιών και διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή σημαίνει ότι είναι αναμφισβήτητα εντός ορίων οικισμού. Αυτό σε συνδυασμό με το απόσπασμα ΓΥΣ 1/5000 θα κοιτούσε και η πολεοδομία όταν θα έκανες αίτηση να σου απαντήσουν όπως αναφέρω παραπάνω. Μη μπλέχεις το όριο δασικού χάρτη με το όριο οικισμού. Υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις οικισμών διαφορές. Δεν έχεις τρόπο να αποφανθείς εκτός και αν το γνωματεύσει  η ΥΔΟΜ μετά από αίτησή σου. Αν οι εντολείς σου δεν θέλουν να περιμένουν για την απάντηση της ΥΔΟΜ τότε αναγκαστικά δεν θα έχεις δήλωση ν. 651 και θα γράφεις παντού αποτύπωση γεωτεμαχίου και όχι τοπογραφικό διάγραμμα.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα στην ομάδα! 
Σε παραδοσιακό οικισμό προ του 23 ενδιαφέρομαι να βγάλω άδεια. Κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια ΥΔΟΜ ,  με ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δώσουν άδεια αν δεν ξεκαθαριστεί το πολεοδομικό καθεστώς του οικισμού και ότι δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά τέτοια περίπτωση λόγω μη οριοθέτησης του οικισμού . Ο οικισμός με απόφαση νομάρχη έχει υπαχθεί στους αξιόλογους οικισμούς , στους οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων , στους παραδοσιακούς οικισμούς και στους οικισμούς προ του 23 . Και οι 4 περιπτώσεις δίνουν διαφορετικούς όρους δόμησης . Μπορείτε να με κατατοπίσετε ;

Link to comment
Share on other sites

μαλλον υπαγεσαι στο γνωστο προβλημα, που ξεκινησε απο το Πηλιο.

https://www.insider.gr/eidiseis/162025/pilio-xekina-epanaharaxi-ton-orion-105-oikismon

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω Δημήτρη να υπάγομαι στη περίπτωση του Πηλιόυ. Ο συγκεκριμένος οικισμός είναι εγκαταλελειμμένος και δεν έχει υπάρξει ουδεμία οικοδομησιμότητα από τότε που εγκαταλείφθηκε. Εννοώ ότι δεν έχει υπάρξει καμιά επέκταση από τα τότε υφιστάμενα όρια οικισμού. Επίσης δεν υπάρχει θέμα με το δασικό . Υπάρχει μια ιδιωτική μελέτη που καθορίζει τις ιδιοκτησίες εντός του ιστού και εκτός η οποία έχει προσκομιστεί και στο Κτηματολόγιο , το οποίο τη λαμβάνει υπόψιν .  Επίσης στον οικισμό υφίσταται σχολεία και εκκλησία . 

Κρώμνη.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα συνάδελφοι, χρόνια πολλά!

Το άρθρο 20 του  Ν.Δ./17-7-23 ισχύει εντός οικισμών προ '23 χωρις ρυμοτομικό?

Ευχαριστώ

Παρακαλώ μόνο απαντήσεις που εξηγούν γιατί.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι!

Αποτύπωσα ιδιοκητησία εντός μη οριοθετημένου οικισμού, με προτεινόμενο όριο από ΣΧΟΟΑΠ.Πράξη οριοθέτησης δεν έχει γίνει. Επίσης δεν είναι ούτε οικισμός προ 1923.  Η ιδιοκτησία βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός των προτεινόμενων ορίων οικισμού, έχει επιφάνεια 1500 τμ και έχει συμβόλαια τουλάχιστον από το 1960. Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την αρμόδια ΥΔΟΜ, μου είπαν ότι μέχρι την οριοθέτηση του οικισμού ισχύουν οι όροι δόμησης για εκτός σχεδίου με τις παρεκκλίσεις τους, βάσει φεκ 270 Δ/1985 (πχ 2000 τμ προ 1978 με πρόσωπο 25μ σε κοινόχρηστο δρόμο κλπ). Από πού όμως προκύπτει κάτι τέτοιο? Το ΣΧΟΟΑΠ επίσης δεν θα έπρεπε να καταργεί τις παρεκκλίσεις στα εκτός σχεδίου? Επίσης, αν όντως ισχύουν οι παρεκκλίσεις του ΦΕΚ270/δ/1985 στην περιοχή εντός των προτεινόμενων ορίων οικισμού (και άρα είμαι άρτιος κατά παρέκκλιση), μετά την παρέλευση της διετίας απο το Ν.4759/2020 (άρα 9/12/2022), που καταργούνται οι παρεκκλίσεις για τα εκτός σχεδίου, θα καταστεί η ιδιοκτησία μη άρτια?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.