Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Νέο κατασκευαστικό θαύμα: Το Μουσείο Μεσσαράς ολοκλήρωνεται αλλά δεν υπάρχουν οδικές προσβάσεις


Engineer

Recommended Posts

Ακόμα μία πρωτοτυπία μας επιφύλαξε το "δαιμονιώδες" κατασκευαστικό μας φλέγμα. Στην Κρήτη, στην περιοχή της Μεσσαράς εδώ και 3 χρόνια κατασκευάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσαράς ως το αντίβαρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και θα στεγάσει σπουδαία ευρήματα.

 

Το έργο ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα και στο κοινό αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2016. Μέχρι εδώ τα νέα είναι θαυμάσια μόνο που κατά τη διάρκεια της μελέτης και κατασκευής του έργου υπήρξε μία μικρή παράληψη καθώς ..ξέχασαν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες οδικές και πεζοπορικές διαδρομές από και προς το κτίριο.

 

Δηλαδή το Μουσείο ολοκληρώνεται, προετοιμάζεται να λειτουργήσει αλλά χωρίς δρόμους γύρω.. Πρόκειται βεβαίως για μία ακόμα προσθήκη στην μεγάλη σειρά αντίστοιχων καταστάσεων σε έργα που κατασκευάζονται στη χώρα.

 

Στην περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσαράς, όχι μόνο δεν έχουμε ασφαλείς οδικές προσβάσεις αλλά δεν έχουμε και Μουσειολογική μελέτη.

 

Αυτή είναι άλλωστε και η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή πριν λίγες μέρες ο Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ζητώντας από τον Υπουργό Πολιτισμού κο Αριστείδη Μπαλτά τι θα γίνει τόσο με την κυκλοφοριακή σύνδεση, όσο και με τη Μουσειολογική μελέτη.

 

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Το έργο για το Μουσείο Μεσσαράς ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Ιανουάριο του 2016 και αναμένεται άμεσα η ολοκλήρωση των εργασιών. Θα απαιτηθούν βεβαίως και μερικοί μήνες για την τοποθέτηση των εκθεμάτων, την στελέχωση του Μουσείου αλλά και την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του ΠΕΠ Κρήτη-Νησιά Αιγαίου. Η κατασκευή του ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης ανάγκης χώρου στέγασης των πολλών ευρημάτων από την περιοχή και θεωρείται ότι θα γίνει από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους έλξης σε όλη την Κρήτη ...όταν αποκτήσει και οδικές προσβάσεις. Το κόστος κατασκευής έφτασε τα 5,86εκ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) και η εταιρεία που το κατασκευάζει είναι η P&C DEVELOPMENT.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εδώ δεν έχει γίνει ο δρόμος Ηράκλειο-Μεσαρά (με προδιαγραφές του '60 παρακαλώ, από κάπου τότε είναι η μελέτη), και το μουσείο χτενίζεται... :smile:

 

Σωστό το άρθρο πάντως

Link to comment
Share on other sites

αν δεν ήταν οι χαζοφωτογραφίες των τουριστόνε και τα δέντρα πάνω στο κτίριο,

θα ήταν καλούτσικο.

 

όσο για τη σύνδεση, σας βρίσκω κοντόφθαλμους.

Οι άνθρωποι ήξεραν ότι θα έρθει η δραχμή, και το άφησαν για αργότερα με φθηνότερα μεροκάματα.

Άλλωστε, αν μία εργολαβία αργεί, δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουμε πίσω και τις υπόλοιπες.

Δηλαδή να τα σταματήσουμε όλα; Οπισθοδρομικό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.