Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τίτλοι τέλους για την Πανεπιστημίου


Engineer

Recommended Posts

Δεκτή έκανε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την προσφυγή του τέως προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΓιάννη Αλαβάνου και κατοίκων της Αθήνας, που ζητούσαν να ακυρωθεί η ανάπλαση και πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου.

 

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού δικαστηρίου, με την υπ΄ αριθμ. 2152/2015 απόφασή της, ακύρωσε ως παράνομη την από 12.2.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για «την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ σε συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρο της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου».

 

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν μη νόμιμη την εν λόγω απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος γιατί πέραν του ότι «εκδίδεται υπό μορφή έγκρισης περιβαλλοντικών όρων έργου, ενώ αποτελεί πρωτίστως πρόγραμμα ή σχέδιο», ο σχεδιασμός της είναι μερικά αντίθετος με τον ισχύοντα κατά την έκδοση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας και με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

 

Αναλυτικότερα, είναι σε αντίθεση με διατάξεις του νόμου 1515/1985 που ενέκρινε το ρυθμιστικό σχέδιο των Αθηνών και την υπουργική απόφαση του 1988 με την οποία εγκρίθηκε το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...u/#.VXV5ys_tlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

στην Ελλάδα ούτε περίπτερο δεν μπορείς να ανοίξεις, όχι να αλλάξεις την Πανεπιστημίου. Άκου να δεις τι σκέφτηκαν!! Ρε πάτε καλά, Greece εδώ, Hellas, Yunanistan.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν πλέον ούτε έργα ούτε τίποτα. Γκρίνιες κατοίκων, δικαστικές προσφυγές, αποεπενδύσεις εταιρειών λόγω φορολογίας και κρίσης. Από το χειρότερο στο χείριστο.

Link to comment
Share on other sites

Στην Ελλάδα κάθε πράξη "αντίστασης" πρέπει να έχει και τις δημοκρατικές καταβολές κάποιου αρχικαθεστωτικού. Αντίσταση χωρίς το κύρος ενός καπελώματος από ένα πατερούλη, δε νοείται. Νόμος. 

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά ειναι η απόφαση τι πεζοδρόμηση και μπούρδες. Μιλάμε για Αθήνα με κυκλοφοριακό χάος όχι καμια αυστραλεζιλη πόλη. Και οπως ειπαν οι υπόλοιποι χωρίς σοβαρή εναλλακτική μελέτη δεν εχει..

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Ας μάθουμε στην Ελλάδα που πολλοί επικαλείστε να πράττουμε σύμφωνα με τους νόμους.

η άποψή μου κατά της πεζοδρόμησης-βιτρίνας-ψευδοεπένδυσης (που έχει ξεκινήσει να συζητείται από την εποχή Τρίτση υπουργού) είναι γνωστή από παλιότερη συζήτηση

επίσης είναι δεδομένο ότι οι πρώτοι που παραβιάζουν τους νόμους είναι αυτοί που τους προτείνουν-ψηφίζουν (κυρίως η εκτελεστική εξουσία)

αλλά μπράβο στο ΣτΕ της νομιμοποίησης των αντισυνταγματικών μνημονίων και των ληστρικών εισφορών για μια "σωστή" απόφαση δεν θα πω

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.