Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πέφτουν οι υπογραφές για τον TurkStream


Engineer

Recommended Posts

Εν εξελίξει βρίσκονται οι σχεδιασμοί της Ρωσίας αναφορικά με την αγορά ενέργειας και όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ρωσικού κολοσσού, Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντεφ τέλη Ιουνίου Ρωσία και Τουρκία θα υπογράψουν τη συμφωνία για την κατασκευή του Turkstream.

 

Ο εν λόγω αγωγός έρχεται ως απάντηση με σκοπό να αντισταθμιστούν οι απώλειες από την εγκατάλειψη του προγράμματος South Stream. Όπως έχει γίνει γνωστό η Gazprom δεν πρόκειται να υπογράψει πάλι συμβόλαιο με την Ουκρανία, ανεξαρτήτως όρων, μόλις εκπνεύσει η τρέχουσα συμφωνία το 2019.

 

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπρόεδρος της Gazprom πετά το μπαλάκι στους Ευρωπαϊους οι οποίοι καλούνται να κατασκευάσουν μόνοι τους τις υποδομές αν θέλουν να υποδέχονται το ρωσικό αέριο από τα τουρκικά σύνορα. «Η μπάλα είναι στην περιοχή των Ευρωπαίων», επέμεινε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος υπογράμμισε πως "στα πιο απαισιόδοξα σενάρια" το 2025 η Ευρώπη θα έχει ανάγκη 80 δισ. κυβικά μέτρα επιπλέον απ' ό,τι σήμερα και πως ενδεχόμενες παραδόσεις φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ δεν θα είναι αρκετές για να καλύψουν την κατανάλωση.

 

Ο ρωσικός όμιλος διεξάγει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου που θα επεκτείνει τον TurkStream στο ελληνικό έδαφος. Mια συμφωνία πρόκειται να υπογραφεί στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο. Για φέτος η Gazprom προβλέπει να παραδώσει στην Ευρώπη και την Τουρκία 153 έως 155 δισ. κυβικά μέτρα, έναντι 147 δισ. πέρσι, διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του κρατικού ομίλου.

 

Ιδιαίτερος σκεπτικισμός επικρατεί βέβαια στη Δύση για τις εν λόγω εξελίξεις. Σαφές ήταν το μήνυμα των ΗΠΑ δια του συντονιστή του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τα ενεργειακά ζητήματα, Ειμος Χόχσταϊν πως αν η Ελλάδα προχωρήσει σε project που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο, θα αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...m/#.VXfnyc_tlBc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Για την Ελλαδα εχει ερθει η εποχη κατα Σαββοπουλο:

"... για ν αποφασισει με ποιους θα παει και ποιους θ αφησει ....!" Χρειαζονται λοιπον πολιτικοι με ΟΡΑΜΑ και..ΟΡΓΑΝΑ... Αν δεν τα εχεις αυτα τα δυο καταληγεις να μιλας για δημοψηφισματα ......!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.