Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φρένο στα σιδηροδρομικά έργα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος


Engineer

Recommended Posts

Παγώνει η εκτέλεση εργασιών της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος.

 

Ο «ΑΚΤΩΡ» ως επικεφαλής της Κοινοπραξίας του έργου για το εν λόγω τμήμα φαίνεται πως έχει δώσει 15νθήμερη άδεια στο προσωπικό της.

 

Εκτός αυτού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία υπό μορφή εξωδίκου αποστέλλει επιστολή προς την ΕΡΓΟΣΕ βάσει της οποίας ζητά πληρωμή, δεδομένου ότι έχει παρέλθει ένα δίμηνο χωρίς ρευστότητα. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση-ιδιαίτερα από την πλευρά-της κυβέρνησης-θα μπει φρένο στα έργα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

 

Η σύμβαση για το έργο Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος αφορά στην κατασκευή της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο συγκεκριμένο τμήμα προϋπολογισμού 412,50 εκατ. ευρώ. Το έργο ανέλαβε η κοινοπραξία Ακτωρ-J&P Άβαξ- Intrakat.

 

Το συγκεκριμένο έργο, μήκους 21,5χλμ, ανήκει στον άξονα Κόρινθος – Πάτρα και συμπεριλαμβάνει τη δίδυμη σήραγγα Παναγοπούλας, ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και η συμβατική περίοδος κατασκευής είναι 36 μήνες. Οι οφειλές αφορούν μια σειρά από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις αναγκαίων εκτάσεων και τη διπλή σήραγγα της Παναγοπούλας, μήκους 4,4 χλμ. που προχώρησε μέχρι τώρα με ταχείς διαδικασίες και με τη μέθοδο του Cut & Cover. To έργο της σήραγγας που παραμένει απλήρωτο, επρόκειτο να παραδοθεί σε χρήση μέσα στο 2017. Επίσης για το συγκεκριμένο έργο, αυτή την περίοδο αναμενόταν η ολοκλήρωση των 7 νέων σταθμών, από Ροδοδάφνη έως και Αγ. Βασιλείο - Ρίο.

 

Η επιβλέπουσα υπηρεσία της ΕΡΓΟΣΕ παραμένει εδώ και έξι μήνες «ακέφαλη»καθώς από τα τέλη του 2014 που παραιτήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος, δεν έχει ορισθει αντικαταστάτης ενώ τελευταία παραιτήθηκαν όλα τα μέλη του ΔΣ, ακόμη και ο εκτελών χρέη αντιπροέδρου, ενώ στη διοίκηση παραμένει σήμερα μόνο ένα εντεταλμένο μέλος του ΔΣ.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...i-Psathopurgos/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.