Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σε μετωπική σύγκρουση με τους Μηχανικούς οδηγείται η Κυβέρνηση


Engineer

Recommended Posts

Οπότε το πώς θα είναι καλύτερα μετά την χρεοκοπία δεν το ξέρω… αλλά το πόσο είναι κάκιστα ως είμαστε τώρα το ξέρω (και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις κι εσύ).

 

Όλοι βιώνουμε τη κρίση στο πετσί μας. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Αλλά δε μπορούμε να επιδιώκουμε τη χρεωκοπία ως λύση. Είναι "πονάει κεφάλι -> κόψει κεφάλι. Στην Πορτογαλία πως τα καταφέρανε δηλαδή και μετά από 4 χρόνια σκληρών μέτρων πλέον δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο και άρα έχουν βγει από τη κρίση; Αλλά όπως είπα ο Έλληνας έχει στο dna του την επιπολαιότητα και την έλλειψη διορατικότητας. Ο Πορτογάλος όχι...

Link to comment
Share on other sites

Να το επαναλάβω ή ασχολείστε ακόμη με αμπελοφιλοσοφίες, ηθικολογίες, τι έκανε ο πατέρας μου και η μάνα μου και τι γίνεται στη Βενεζουέλα (αλήθεια έχετε ζήσει εκεί; )

Αύξηση φόρου επαγγελματίων από το 26% στο 29% προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ισοδύναμο για τη μη μείωση μισθών-συντάξεων.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Δεν πιστευω οτι εδω που ειμαστε υπαρχουν κ πολλες επιλογες, προσωπικα εγω θελω να δω προτασεις τις οποιες σαν μηχανικος μπορω να αξιολογησω εαν ειναι υλοποιησιμες ή οχι.

Το ραβδακι οσο κ να μην νομιζουμε οτι δεν ειναι στο χερι μας, μεχρι ενα σημειο ειναι. Αλλα καλο θα ειναι να ξεκινησουμε απο τον περιγυρο μας κ απο τις κομματικες αλυσιδες που υπαρχουν διασπαρτες.

 

Χωρις προτασεις για το τι επεται δεν περιμενει κανεις να τον παρουν σοβαρα. Το ιδιο ισχυει μεινουμε η οχι στην ΕΕ, αλλα πιο πολυ βλεπω τον κοσμο να καιγεται για τον εαν η οχι θα ξαναπροσληφθουν οι βυσματικοι συμβασιουχοι κ καθαριστριες κ οχι το γεγονος οτι οι γιατροι λιποθυμουν στα νοσοκομεια απο υπερκοπωση.

Link to comment
Share on other sites

Η Πορτογαλία είναι χωρίς κτηματολόγιο ? χωρίς δασικούς χάρτες ? Πόσα χρόνια ιστορία έχει η Πορτογαλία  σαν κρατική οντότητα   ? Είναι ίδια τα προβλήματα που έχουμε ? Δεν έχουν και εκεί προβλήματα σήμερα είναι ο παράδεισος που ο κόσμος δεν πεινά και δεν είναι άνεργος ? Τα νούμερα εκεί πάνε καλά ? οι άνθρωποι πάνε ? Ρωτώ δεν ξέρω Αλλά κάθε χώρα είναι άλλο πράγμα και δεν είναι ποτέ συγκρίσιμα τα μεγέθη  

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Φτάσαμε στο σημείο όπου τα μνημονιακά μέτρα και η έξοδος από το ευρώ είναι εξίσου επώδυνη κοινωνική κόλαση. Τους μόνους που βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση είναι τους κρατικοδίατους παρατρεχάμενους της εξουσίας και τους φοροφυγάδες των νησιών. 

Το κυριότερο όμως όλων είναι το εξής: 5 χρόνια μέτρα λιτότητας, με το εργασιακό κόστος ανύπαρκτο πλέον, με πολιτική σταθερότητα για δύο χρόνια επί Σα...χλα..μαρά και άμεσες ξένες επενδύσεις όπως ξέρετε ΜΗΔΕΝ. Είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι στην Ευρώπη η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τι σημασία έχουν αυτά; Μπήκαν σε ένα πρόγραμμα, το τήρησαν και πλέον πάνε καλά. Εδώ από την αρχή όποιος πήγαινε να τηρήσει το πρόγραμμα ήταν προδότης, γερμανοτσολιάς, στα τέσσερα κτλ Και αφού κάναμε το πρόγραμμα σαν τα μούτρα μας, το γράψαμε στα φρύδια μας και για 6 μήνες παίζαμε κρυφτούλι και πλέον τσιρίζουμε σαν τα κακομαθημένα ότι το πρόγραμμα μας ξεβολεύει και θα κρατήσουμε την αναπνοή μας μέχρι να σκάσουμε άμα δε μας χαρίσουν το χρέος. 

 

Και επιμένω από τη στιγμή που τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι κάθε Σ/Κ γεμάτα, δεν έχουμε ζήσει ακόμα πείνα. Η χρεωκοπία είναι πείνα και καταστροφή. Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας μας πει με γεγονότα μετά από μία χρεωκοπία ποια χώρα είχε γεμάτα σουπερμαρκετ, φαρμακεία, εστιατόρια, καφετέριες κτλ Γιατί Βενεζουέλα, Αργεντινή κτλ δείχνουν ακριβώς το αντίθετο.

Edited by stayros
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

και νάταν μόνο το 29 % εδώ συζητάνε και για προκαταβολή φόρου στο 100 % Δηλαδή για ένα επαγγελματία σαν και εμένα με ικανοποιητική εργασία εδώ και 20 χρόνια που δίνω ακόμη και σήμερα δουλειά σε συντοπίτες μου να παράγουν και να εργάζονται με τις γνώσεις μου , όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι , σημαίνει το τέλος της εργασίας μας  Και όπως έχω ξαναγράψει εγώ δεν θα χαθώ , το θέμα είναι ότι θα σταματήσουμε ή θα φύγουν όλοι αυτοί που ακόμα προσπαθούν να βοηθήσουν στην παραγωγή με νύχια και με δόντια  , ειδικά στην περιφέρεια 

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

... Αλλά δε μπορούμε να επιδιώκουμε τη χρεωκοπία ως λύση....

Σταύρο δεν την επιδιώκουμε… η πιο σωστά σε ότι με αφορά δεν την επιδιώκω…

Αυτή μας επιδιώκει η ρημαδα …. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή , ζωντανά στο κανάλι της βουλής , καταθέτει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π.Ρουμελιώτης.

 

Θα σας σηκωθεί η τρίχα με αυτά που καταθέτει και τα έγγραφα που παρουσιάζει .....

Edited by avgoust
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γεώργο είναι σωστό ο προβληματισμός σου και δεν είμαι ηλίθιος να μην τα βλέπω αυτά Γίνομαι λίγο ακραίος , για να τονίσω ότι κάποτε οι Μηχανικοί πρέπει να βλέπουμε την χαρά να βοηθούμε του συμπολίτες μας να παράγουν και με αυτό το τρόπο να  γυρίσουν σε εμάς τα χρήματα Πρέπει ο γιατρός να δει την χαρά να γλυτώνει την ζωή ενός ανθρώπου και να τον κάνει πάλι ικανό να προσφέρει και όχι σαν χρήμα μόνο  

Συμφωνώ με τα περισσότερα που έχεις γράψει, μαζί σου είμαι :grin:, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποια οικονομία έχουμε ενταχθεί, ειδικά μετά τη συνθήκη του Μάαστριχ. Εφ' όσον μπήκαμε στην ομάδα των καπιταλιστικά αναπτυγμένων χωρών το κράτος έχει χάσει δια των συνθηκών που υπέγραψε, όλη την ισχύ του ως κινητήριος μοχλός της οικονομίας. Από τότε και μετά ο αποφασιστικός μοχλός ανάπτυξης γίνεται το ιδιωτικό κεφάλαιο και μόνο. Όποιος πολιτικός πει το αντίθετο λέει ψέματα.

Άρα ο μηχανικός όσο και καλή διάθεση να έχει χωρίς κεφαλαιακή επένδυση δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν. Δες πόσες είναι τα τελευταία χρόνια οι ροές του εισαγόμενου κεφαλαίου στην Ελλάδα - όχι επί % αλλά σε απόλυτα νούμερα - και πόσες του εξαγόμενου.

 

Πάρε το παράδειγμα Τσιριγκάκη. Εφηύρε το διαφορικό χωρίς γρανάζια, πλήρωσε ένα σκασμό λεφτά για να κρατήσει την πατέντα, στο χρονικό διάστημα αυτό κανείς δεν κατέληξε σε σοβαρή συμφωνία μαζί του, και μόλις έληξε αυτή όλοι γύρω γύρω άρχισαν να κατασκευάζουν το ίδιο πράγμα. Ξέρεις πόσες καλές ελληνικές πατέντες αναζητούν "μπαμπά" στους επενδυτές;

Δες πως συμπεριφέρθηκε το "Ελληνικό" κράτος σε όσους Έλληνες επιχειρηματίες προσπάθησαν να επενδύσουν κεφάλαια στον κατασκευαστικό τομέα της χώρα μας από το 1995 και μετά. Δύο χρόνια υπογραφές, χώρια τα λαδώματα και τα προσκόμματα.  

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.