Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου σε υπάρχον εντός παραδοσιακού οικισμού


alien

Recommended Posts

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι!

 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής:

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που αφορά στην προσθήκη ορόφου σε υπάρχον κτίσμα εντός παραδοσιακού οικισμού, η επιφάνεια του ορόφου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% της πραγματοποιημένης δόμησης.

Στην περίπτωση αυτή ως πραγματοποιημένη δόμηση λαμβάνουμε την μέγιστη επιτρεπόμενη ή την υπάρχουσα πραγματοποιημένη;

Επίσης στην περίπτωση τοιχοποιίας πάχους 50εκ. η τοίχοι δεν προσμετρώνται σε δόμηση και κάλυψη. Αυτό ισχύει μόνο στον υπολογισμό της επιφάνειας της πρόσθήκης ή ισχύει και για το υπάρχον κτίσμα;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν ο νόμος έχει τη διατύπωση όπως την περιγράφεις, τότε το 30% αφορά την πραγματοποιηθείσα δόμηση του Ισογείου. Αν ο νόμος αφερόταν στο 30% της δυνάμενης να πραγματοποιηθεί δόμησης στο Ισόγειο, τότε θα ανεφερόταν στη μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση. Άρα η προσθήκη αφορά το 30% της ήδη πραγματοποιηθείσας δόμησης. Σχετικά με το πάχος των 50 εκ. στην τοιχοποιία μή ξεχνάς ότι αφαιρείται από τη δόμηση η επιφάνεια μόνο της περιμετρικής τοιχοποιίας και όχι οι εσωτερικοί τοίχοι που ενδεχομένως έχουν και αυτοί πάχος 50 εκ. Φυσικά το ίδιο ισχύει για το υπάρχον κτίσμα και για την προσθήκη. Από ό,τι θυμάμαι όμως, η περιμετρ. τοιχοποιία αφαιρείται μόνο από τη δόμηση όχι από την κάλυψη του κτίσματος. Αν θέλεις ξαναδιάβασε την απόφαση Νομάρχη που ορίζει τους όρους δόμησης στον παραδοσιακό οικισμό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ενημερωτικά αναφέρω ότι τελικά το 30% ως η μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια ορόφου ισχύει για την εκτός σχεδίου ανέγερση κατοικιών, οπότε στην περίπτωσή μου δεν υφίσταται αυτός ο περιορισμός.

Τώρα όσον αφορά στους τοίχους πάχους 50εκ. (είτε του υπάρχοντος , είτε της προσθήκης) αυτοί δεν προσμετρώνται στην δόμηση, μόνο στην κάλυψη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.