Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται ο διάλογος για την διαχείριση αποβλήτων στις τοπικές κοινωνίες


Engineer

Recommended Posts

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεχιστεί ο διάλογος στις τοπικές κοινωνίες της χώρας για τη διαχείριση αποβλήτων, προκειμένου να εξειδικευτούν τα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης καθώς και αυτά των Τοπικών Δημοτικών Σχεδίων Αποκεντρωμένης Διαχείρισης που πρέπει να συνταχθούν εντός 5 μηνών.

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, η άμεση έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) είναι κατεπείγουσα υποχρέωση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί προϋπόθεση χρηματοδότησης των σχετικών έργων υποδομών και δράσεων στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, οι έως τώρα παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί για τον ΕΣΔΑ θα συμβάλουν στην υπέρβαση της σημερινής δυσμενούς κατάστασης και στην επιτυχία ενός σχεδιασμού με φιλοδοξίες, που προσβλέπει προς μια οικονομία και μια κοινωνία με μηδενικά απόβλητα, μια κοινωνία που θα μετατρέπει τα απόβλητα σε πόρους.

 

Αν και η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για τον ΕΣΔΑ δεν μπορεί να παραταθεί τυπικά, από το Υπουργείο επισημαίνεται ότι αυτό δεν εμποδίζει τη συνέχιση του διαλόγου κατά την διαδικασία διαμόρφωσης του συνόλου των νομοθετικών, διοικητικών και θεσμικών ρυθμίσεων, που σε εφαρμογή του ΕΣΔΑ πρέπει να υιοθετηθούν.

 

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται, το Υπουργείο όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να κλείσει τον διάλογο για το νέο ΕΣΔΑ, αλλά αντίθετα, επειδή θεωρεί ότι η κοινωνική συναίνεση, παρέμβαση και δράση είναι ο καταλύτης της επιτυχίας του, ενώ προγραμματίζει διασκέψεις, ημερίδες και πολύμορφες ενημερωτικές πρωτοβουλίες, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τόσο των Επαγγελματικών, Επιστημονικών και κοινωνικών, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α” και Β” βαθμού.

 

Πηγή: http://web.tee.gr/μέ...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

O διάλογος σημαίνει κάτι απλό .

Μακρυά από τον κώλο μου και ας μπαίνει όπου νάναι ....... :mrgreen:

 

Υπάρχει όμως καμμιά φορά και η λεγόμενη θεία δίκη . Η λιγότερο μεταφυσικά , όποιοι σπέρνουν ανέμους , θερίζουν θύελλες .

 

Στο γνωστό δήμο τέρας της Στερεάς , ο προηγούμενος δήμαρχος πρότεινε γιά σταθμό μεταφόρτωσης , κάποιο κεντροβαρικό σημείο του Δήμου , μακρυά από τουριστικές περιοχές και πόλεις . Προφανώς όμως κάποια χωριουδάκια ήταν κοντά . Πήγαν οι αντιπολιτευόμενοι και τους ξεσήκωσαν . Ελεγαν να γίνουν δύο σταθμοί ένας κοντά στην έδρα του Δήμου και ένας κοντά στην ιστορική έδρα του Δήμου που απέχει 45 λεπτά από την έδρα και 1.30 από το σημείο που θα κατέληγαν τα μισά απορρίματα και 2 ώρες από εκεί που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα . Τα έλεγαν βέβαια ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαζόταν να ασχοληθούν αυτοί με το πρόβλημα .

 

Ελα όμως που δεν λύθηκε και τώρα πήραν τον Δήμο και πρέπει αυτοί να απολογηθούν .

Ελπίζω οι σφαλιάρες να πονέσουν .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.