Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Από το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι για τις διοικήσεις των λιμανιών


Engineer

Recommended Posts

Από ιδιωτική επιτροπή αξιολόγησης αλλά και από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ), αναμένεται να εξεταστούν τα βιογραφικά των υποψηφίων που θα τεθούν επικεφαλής των διοικήσεων του ΟΛΠ και ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών.

 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και ΟΛΘ θα αξιολογηθεί από ανεξάρτητη ιδιωτική εταιρεία αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Δεν αποκλείεται οι αξιολογήσεις των υποψηφίων να τεθούν υπόψιν και από την επιτροπή αξιολόγησης δημοσίων επιχειρήσεων στη βουλή.

 

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο Αθηνών και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

 

Στο μεταξύ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σημερινή συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων στις διοικήσεις των λιμανιών αναβλήθηκε.

 

Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς.

 

Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με την οποία ζητείται να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου.

 

Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης.

 

Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει το εξής: Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

 

Να σημειωθεί ότι η γενική συνέλευση των μετόχων έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτη η συνέλευση των μετόχων να μη γίνει στο μέγαρο του ΟΛΠ αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Σημειώνεται ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης έχει υποβάλλει και επισήμως από την περασμένη Τρίτη το βράδυ την παραίτησή του στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

 

Ο κ.Ανωμερίτης σε ανακοίνωσή του, έχει αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο κύριος μέτοχος του ΟΛΠ Α.Ε., μετέβαλε τις προγραμματικές της θέσεις επί του θέματος της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού , επί του οποίου η θέση του διαχρονικά ήταν και είναι σαφής ότι τα λιμάνια μετοχικά τελούν υπό την πλειοψηφία του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης και επιχειρησιακά μέσω Συμβάσεων Παραχώρησης δίδονται σε πολλούς διαχειριστές και χρήστες».

 

Πηγή: http://web.tee.gr/απ...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.