Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο 29% ο προτεινόμενος φόρος εισοδήματος


AlexisPap

Recommended Posts

sotiris για τα μπλοκάκια αλλάζει τίποτα?

 

 

Επί του παρόντος δε βλεπω καμιά αλλαγή . Εχουμε να δούμε πολλά όμως στα φορολογικά. Οι αλλαγές αυτές επιχειρούνται να νομοθετηθούν βιαστικά και με προχειρότητα πχ στην αρχική εκδοχή είχαμε αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μόνο για τα φυσικά πρόσωπα , στην τετλευταία έχουμε αλλαγές μόνο για τα νομικά πρόσωπα. Αλλά και αυτό σχέδιο νόμου είναι . Εκτιμώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι  νόμοι που θα συμπληρώνουν τα όποια κενά.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις που φτάσαμε... να παρακαλάμε να μείνει το "26% από το πρώτο ευρώ"

Αν αυτό δεν είναι ραγιαδισμός, τι είναι?

ναι, αλλά θα βελτιωθούν κατά 3% οι παροχές υγείας :mrgreen: , παιδείας :mrgreen:  :mrgreen: και λοιπών υπηρεσιών  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

μη βάλω και την προκαταβολή, εκεί να δεις

Link to comment
Share on other sites

Εγω άκουσα και για ατομικές επιχειρήσεις 28% και προκαταβολή φόρου 100%

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

 

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο μόνο για τα νομικά πρόσωπα έχει αλλαγές στο φορολογικό συντελεστή και στην προκαταβολή (και σε αυτό εχει και σφ'αλμα στο άρθρο του ν 4172/2013 , το οποίο θέλει να τροποποιήσει ) .

Link to comment
Share on other sites

Ν 4334/2015, Άρθρο 1, Παράγραφοι Γ.4 & Γ.5

4. Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 58 του N. 4172/2013 (Α΄ 167) οι λέξεις «είκοσι έξι τοις εκατό (26%)» αντικαθίστανται με τις λέξεις «είκοσι εννέα τοις εκατό (29%)».

5.α. Η παρ. 1 του άρθρου 71 του N. 4172/2013 (Α΄ 167) αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«1. Με βάση τη δήλωση που υποβάλλει το νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα και τους λοιπούς τίτλους βεβαίωσης που προβλέπονται στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας βεβαιώνεται ποσό ίσο με εκατό τοις εκατό (100%) του φόρου που προκύπτει για το φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους. Το ίδιο ποσοστό ισχύει και για τις τραπεζικές ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.»

β. Στο άρθρο 72 του N. 4172/2013 προστίθεται νέα παράγραφος 36 που έχει ως εξής: «36. Ειδικά, για τα εισοδήματα και τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, το ποσοστό της παραγράφου 2 του άρθρου 71 που εφαρμόζεται για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες των περιπτώσεων β΄, γ΄, ε΄ και στ΄ μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45 ορίζεται σε εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).».

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

@geoste

Αυτό είναι για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες (φυσικά πρόσωπα) ...οψόμεθα από Τετάρτη 22/07/2015.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

@geoste

Αυτό είναι για νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες (φυσικά πρόσωπα) ...οψόμεθα από Τετάρτη 22/07/2015.

 

Έχεις δίκιο συνάδελφε. Για να δούμε τι θα μας ξημερώσει τις επόμενες μέρες. Για καλό δεν θα 'ναι.

Edited by geoste
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.