Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Σανίδα σωτηρίας η κατά περίπτωση παράταση για τα έργα-ΕΣΠΑ 2007-2013


Engineer

Recommended Posts

Και όμως το ΕΣΠΑ δεν τελειώνει στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Αυτή η σημαντική είδηση βγήκε από το Συνέδριο για τις Αναπτυξιακές Πολιτικές της Δυτικής Ελλάδας που έγινε στην Πάτρα.

 

Όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, κάποια από τα έργα με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ θα μπορέσουν να πάρουν μία μικρή χρονική παράταση προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν.

 

Η επιλογή, τα κριτήρια και η έγκριση της παράτασης θα είναι πολύ αυστήρα και πολύ συγκεκριμένα για να μην υπάρξει "χαλάρωση" στα υπό εκτέλεση έργα.

 

Η είδηση αυτή έρχεται ως ένα πολύ καλό νέο στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με τα περισσότερα εργοτάξια είτε να υπολειτουργούν είτε να κλείνουν λόγω του μεγάλου χρηματοδοτικού προβλήματατος της χώρας. Αυτό συμβαίνει καθώς ναι μεν βγαίνουν οι εντολές πληρωμής για τις πιστοποιημένες εργασίες αλλά μόλις φτάνουν στο Λογιστήριου του Κράτου παγώνουν. Ήδη αίτημα διακοπής εργασιών έχουν καταθέσει πολλά από τα υπό κατασκευή έργα.

 

Η ιδιαίτερη περίοδος που διανύει -και πάλι- η χώρας μας ίσως τελικά να αποτελέσει και το σημαντικότερο κριτήριο και πολλά έργα που άλλως θα ήταν καταδικασμένα να μπορέσουν να ολοκληρωθούν με επαρκή χρηματοδότηση.

 

Επίσης, μία παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική είναι πως όσα έργα καταφέρουν να παραταθούν (αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 που είναι η επίσημη λήξη χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013) δεν θα χρειαστεί να γίνουν έργα-γέφυρες και να "ροκανίσουν" πολύτιμά κονδύλια από το ούτως ή άλλως μικρό σε ποσό για έργα ΣΕΣ 2014-2020.

 

Το ενδιαφέρον στρέφεται φυσικά στο πολιτικό πεδίο και σε ποια συμφωνία θα έρθεί (εφόσον έρθει τώρα) και κατόπιν να διερευνηθεί ποια έργα θα μπορούσαν δυνητικά να αποτελέσουν μία κατηγορία έργων όπου με μία μικρή παράταση θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν και να τεθούν σε λειτουργία.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

εμεις που μολις ολοκληρωσαμε και υποβαλαμε αιτηση πληρωμης για το 100% της επενδυσης,

θελω να δω ποτε θα πληρωθουμε βεβαια

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε, τουλαχιστον στην Κρητη, απο Γεναρη 2015, δεν εχουν δωσει ουτε ενα Ευρω.

Εγω ευτυχως πηρα την πρωτη δοση 30/12/14!! με τρελο παρακαλαμε για να βγαλλω στις 29/12 βεβαιωσεις απο Πρωτοδικειο/Ειρηνοδικεο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.