Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κερδίζει έδαφος ο "πράσινος" τουρισμός


Engineer

Recommended Posts

Ολοένα και αυξάνεται η ζήτηση των τουριστών για resort οικολογικού τύπου.

 

Σε έρευνα που διενήργησε ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά site ξενοδοχειακών κρατήσεων, Booking.com, σε δείγμα 32.000 ταξιδιωτών, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (το 52%) δήλωσαν ότι είναι πιθανό να αναζητήσουν προορισμό διακοπών με μειωμένο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 

Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν ότι η αγορά πράσινου τουρισμού παραμένει μια εξαιρετικά νέα αγορά. Μόλις το 10% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει κάνει ταξίδι που έχει περιγραφεί από τις εταιρείες που το περοσφέρουν ως eco-tour, η ως ταξίδι εθελοντισμού, διανυκτέρευση σε αγροτουριστικό κατάλυμα, κάμπινγκ ή ταξίδι με σκοπό την αναζήτηση νέων πολιτισμών. Ωστόσο στην πλειονότητά τους οι ερωτηθέντες επέμειναν ότι ο περιβαλλοντικό αντίκτυπος αποτελεί σημείο που λαμβάνουν υπόψη τους κατά την επιλογή ταξιδίου.

 

Η τουριστική βιομηχανία και η βιομηχανία της φιλοξενίας συνεχίζει να συγκεντρώνει την αρνητική κριτική ομάδων ευαισθητοποιημένων σε θέματα περιβάλλοντος για τις πρακτικές τους, την εξάρτηση από τις αερομεταφορές και τον αντίκτυπο που έχουν στο περιβάλλον των περιοχών όπου δραστηριοποιούνται. Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστικών επιχειρήσεων που επενδύουν μεγάλα ποσά σε προγράμματα βελτίωσης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος τείνει να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...s/#.VYHQEPntmko

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.